:

:

:

Başkan Veyis Avcı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Dosya Sundu

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, bir dizi ziyaret için Mersin’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr Bekir Pakdemirli ile görüştü.
Tarih: 14 Ocak 2020 Salı 11:10
Başkan Veyis Avcı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Dosya Sundu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Avcı, şehrimizde yaşanan sel felaketi ve çiftçilerin sorunları ile ilgili Bakan Pakdemir’li ye  dosya sundu.

Görüşmede ve TMMOB Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin milletvekili Lütfi Elvan’da yer alırken, Tarım ve Orman Bakanı Dr Bekir Pakdemirli, kendisine sunulan dosyayı incelemek üzere aldı.
Bakan Pakdemirli Mersin ve ilçelerindeki sağanak ve ardından tarım arazilerinde su baskınları oluşmasına ilişkin, “Mersin’in ‘afet’ kapsamına alınması, çiftçilerimizin beklediği tüm desteklemelerin bir an önce ödenmesi.

Afetten zarar gören çiftçilerimizin, gördükleri zararın maksimum oranda karşılanması, Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının en az 2 yıl ertelenmesi yılda bir taksit halinde ödenmesi. Pamuk, soya, ayçiceği, zeytinyağı, mısır ve diğer bitkilerin yılda en az enflasyon oranında primlerinin arttırılması.Çiftçinin şiddetle karşı çıktığı ‘Münave Şartının kaldırılması,

İyi Tarım uygulamasında 3 yılda sonra Münavebe şartı getirilmiş olup, çiftçilerimizin ise bu yıl iyi tarımda bütün şartları yerine getirmiştir. Bu uygulamanın yürürlükten en az 2019 yılı için ertelenmesine ve kaldırılmasına.

Sulama Birliklerinin su ücretlerini minimum oranda açıklanması ve DSİ’nin bölgemizde kapalı basınçlı Sulama Sistemine Geçmesi için gerekli projeler ve yatırımların yapılması.

Tarsim’in zorunlu hale getirilmesi ve devlet desteğinin % 50’den % 75 çıkarılması. Tespitlerdeki çiftçiye zorluk çıkaran problemlerin ortadan kaldırılmasına. Gelen Tarsim görevlisinin zarar oranının minimum düzeyde tutmaya çalışıyor olmasının engellenmesi.

Tarım Kredilerin Sözleşmeli Üretime (sebze-meyve) geçmesi sağlanmalı ve çiftçiye ürettiği ürünlerin Tarım Kredi vasıtasıyla satışlarının sağlanması. Kooperatiflerinin kurulmasının önü açılması ve kredi imkanlarının arttırılması.Mazot-gübre desteklerinin ülkemiz için önemli stratejik ürünlerde artışının yapılması için gerekli önlemlerin alınması. Düve desteği hayvan sayısının  10 adetten  20 adete çıkarılması.”

Bu haber toplam 643 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1