:

:

:

Başkan Seçer, “Tarsus Bu Festivali Hak Ediyor

Başkan Seçer, “Tarsus Bu Festivali Hak Ediyor
Tarih: 20 Kasım 2023 Pazartesi 17:10
Başkan Seçer, “Tarsus Bu Festivali Hak Ediyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2.Uluslararası Tarsus Festivali’nin üçüncü gününde de vatandaşların festival coşkusuna ortak oldu. Seçer, ilk olarak üretici kadın stantlarını ziyaret etti ve ardından Tarsus Müzesi’nde Tuluhan Tekelioğlu’nun moderatörlüğünde, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve sanatçı Derya Baykal’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Kadına Dair’ isimli söyleşiye katıldı.
Seçer daha sonra Meral Seçer ile birlikte Ressam Hikmet Öz’ün TADEKA Binası’nda yer alan Şahmeran Tarsus’ta Mozaik Sergisi’ni gezdi, Öz’den eserler hakkında bilgiler aldı. Seçer burada ayrıca Şahmeran Tarsus’ta Atık Malzeme ile Dönüşüm Sergisi ile festivalde yer alan Ressam Erdal Göçenle de sohbet etti.
 Seçer ardından Kubatpaşa Meydanı’ndaki Slow Food Yeryüzü Pazarı’nı Meral Seçer ile birlikte gezdi ve üreticilerle bir araya geldi. Seçer ayrıca birbirinden güzel ürünlerin de tadına bakarak, organik ve el emeği ürünler hakkında bilgi aldı. Seçer, ardından Kırkkaşık Bedesteni’nde Tarsus’un eşsiz lezzeti kaynardan içti, bedestende esnaf ziyareti yapıp, hayırlı işler diledi.
 Seçer, daha sonra Usta Dokuma Sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun Tarsus Müzesi’ndeki ‘Şahmeran Dokuması’ showunu izledi. Neziroğlu, Uluslararası Tarsus Festivali’ne özel olarak, festivalin teması olan Şahmeran’a özel bir Şahmeran dokuması yaptı. Katılımcılar, dokuma yapan Neziroğlu’nu ilgi ile izledi. 
Bu haber toplam 182 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2