:

:

:

Başkan Seçer, 13 İlçenin Muhtarlarıyla Bir araya Geldi

“Büyükşehir’in Görev Alanında Olmayan Yerlerde Hiçbir Bedel Talep Etmeden Yol Yapacağız”
Tarih: 23 Ekim 2019 Çarşamba 11:11
Başkan Seçer, 13 İlçenin Muhtarlarıyla Bir araya Geldi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kokteylde, 13 ilçenin 805 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Seçer, Mersin’e hizmet verirken muhtarlarla birlikte hareket edeceklerini ifade ederek, Mersin’i hep birlikte Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceklerini söyledi.

Seçer, “Bu başarı hepimizin olacak. Mahallenizde benim yaptığım hizmetler ses getirirse, insanlar bana dua ederken size de edecekler. Onun için beraber hareket etmek, birbirimizi sevmek durumundayız. Bugün Muhtarlar Günü vesilesiyle bir aradayız. Bundan sonra hep bir arada olacağız. Bir arada olarak dağ gibi sorunları küçültebiliyoruz. Toplantılarımız devam edecek. Sizleri aydınlatma toplantılarımız olacak. Bölge ve genel toplantılarımız olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda 13 ilçenin 805 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen programa CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kiremithane Muhtarı Ali Ülgen, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şube Başkanı ve Çavuşlu Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Soysal, Tüm Muhtarlar Derneği ve Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yeşilova Mahalle Muhtarı Ergün Ünlü ile 13 ilçenin muhtarları katıldı.

“Biz tüm kesimleri, bütün siyasi anlayışları, bölgesel farklılıkları, herkesi kucaklamak istiyoruz”

Muhtarlar için düzenlenen kokteylde konuşan Başkan Vahap Seçer, muhtarların hem yerel yönetimler, hem de vatandaşlar için önemine değinerek, “Ben mihmandarım, tabiri caizse katarın lokomotifiyim. Hizmet kervanında sizler katarın peşi sıra dizilmişsiniz. Benim tökezlemem bütün hizmet katarını sıkıntıya sokar. Biz tüm kesimleri, bütün siyasi anlayışları, bölgesel farklılıkları, herkesi kucaklamak istiyoruz. Bu mahalle muhtarı bizden değil gibi bir ayrımın içerisinde olamayız. Bu başta memleketimize ve vatandaşlarımıza haksızlık. Bana oy vermemiş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bana oy veren kadar bu memlekette hakkı olduğunun bilincindeyim” sözleri ile büyük alkış aldı.

“Bu iş parayla olacak iş değil, bu iş gönül işi”

Muhtarlarla birlikte Mersin’e hizmet etmek istediklerinin altını çizen Başkan Seçer, vatandaşların ferasetine güvendiğini ifade ederek, “Biz hizmet etmek istiyoruz. Takdiri 4.5 yıl sonra vatandaşımız sandıkta versin. Biz dersimize iyi çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Herkes görevini yapacak. Ben bu halkın ferasetine inanıyorum, güveniyorum. Halkımız çok zeki ve dengeyi çok iyi kuruyor. Vatandaşımız önce bizi deniyor, sonra yeniden şans veriyor. Baktı bir gelişme yok, hemen seni alıyor yerine bir başkasını getiriyor. Ben yaptığım işi seviyorum. Bu iş parayla olacak iş değil. Bu iş gönül işi, insanları, vatanını, milletini sevme işi. Başta muhtarlar olmak üzere bütün seçilmiş makamlar, bunlar parasal karşılığı olduğu için yapılan hizmet alanları değil. Yolumuz belli. Kafamızın arkasında hiçbir hesap yok” dedi.

“Mersin önemli ve örnek bir süreç yaşıyor”

Seçer geçtiğimiz günlerde katıldığı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda gördüğü birlik ve beraberlik ortamından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

Bütün bürokrasi, hep birlikte Mersin’e hizmet etmek istiyoruz. Meclisimizi izleyin, örnek bir meclis ve örnek çalışmalar. Birbirimizi incitecek her türlü sözden kaçınıyoruz. Farklı partilerdeniz, bölgesel farklılıklara sahibiz ama hepimizin ortak paydası Türkiye. Mersin önemli ve örnek bir süreç yaşıyor. Herkesin niyeti, amacı aynı olunca, ben eminim gelecek yıllarda çok farklı bir Mersin göreceğiz. İddialı konuşuyorum, Türkiye’de gelecek yılların yıldızı parlayacak şehri Mersin olacak. Beraber düşünmeyi, hareket etmeyi bileceğiz. Kavganın, gürültünün kimseye faydası yok. Bundan beslenenlere prim vermeyin. Siyasi ikbal uğruna memleketin geleceğinin dibine dinamit koyanlara prim vermeyin. Muhtarlıklar önemli birimdir. Mersin’i aslında sizler yönetiyorsunuz. Benim için gönüllü personelsiniz. Görevinizin bilincinde olduğunuza inanıyorum. Kendinize göre önemli atılımlar yaptığımızı düşünüyorum.”

Belediyenin mevcut imkanlarından yola çıkarak önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade den Başkan Seçer, bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapmak istedikleri çalışmaları muhtarlarla paylaştı. Başkan Seçer, ulaşımın rahatlaması ve muhtarların talebi olan ek hatlar ve seferler için yeni alacakları 100 otobüsten bahsetti. Otobüs filosunu yenileyeceklerini ifade eden Başkan Seçer, yeni, son teknoloji, konforlu, doğal gazla çalışan, ekonomik otobüsleri Mersin halkının hizmetine sunacaklarını belirtti.

Parkomat uygulaması için 200 personel alınacak

Yakın zamanda hayata geçirecekleri Parkomat uygulaması için 200 yeni personel alımına çıkacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “İnsanlarımız müracaat etsin. Komisyonumuz olacak. Bu işi kim yapabiliyorsa onlarla çalışacağız. Gerçekten iş yapacak, ihtiyacı olan, ‘Çalışmak istiyorum ve aldığım paranın hakkını vermek istiyorum’ diyen insanlarla bu yola devam etmemiz lazım” diye belirtti.

“Büyükşehir’in görev alanında olmayan yerlerde hiçbir bedel talep etmeden yol yapacağız”

Muhtarların ve özellikle kırsalda yaşayan vatandaşların en önemli sorununun  yol konusu olduğuna değinen Seçer, meclisten aldığı yetki ile imkanları dâhilinde kendi yol ağında olmayan yerlere de yol hizmeti götüreceklerini ifade ederek, “Biz yol yapımı konusunda herhangi bir ayrım yapmıyoruz. Tabi ki önceliğimiz kendi görev alanımızdakiler ama imkân varsa insiyatif kullanarak ulaşabileceğimiz her yere ayrım yapmadan devam edeceğiz. Geçtiğimiz mecliste bununla alakalı bir yetki aldım. Köy yolu, mahalle yolu fark etmeden ihtiyaç olan yerlerde hiçbir bedel talep etmeden, imkânım varsa orada yol yapacağım. Yeter ki hizmetlerimiz seri olsun” diye konuştu.

“500 otobüs durağı ihalesine çıktık”

Yine muhtarların en çok talep ettiği hizmetlerden biri olan durak konusunda yakın zamanda ihaleye çıktıklarının müjdesini veren Seçer, “Biz kendi atölyemizde yapıyoruz ama iki güne bir durak çıkıyor ama bizim toplam 2 bin durağa ihtiyacımız var. İki güne bir durak yapmakla bu iş bitmez. 500 durak ihalesine çıktık. Seri üretim yapan bir firmadan açık ihale ile alacağız” dedi.

Mersin’in en önemli sorunu olan işsizlik konusuna da değinerek kendi partisinden olan, olmayan herkesin kendisine iş için sitem ettiğini ifade eden Seçer, “Demek ki ben doğru yoldayım. Tüm samimiyetime inanın. Ben işe almak, hizmet götürmek zorundayım. Ben iş bilmez adamlarla iş yapamam. Ben beni aşağıya çeken değil, yükümü hafifletecek, iş bilen eleman almak zorundayım. İşçi çıkarmalarında partizanca davranıyor diyenler Allah’tan korkmuyorlar. Biz böyle bir insanlık suçu işleyemeyiz” diye konuştu.

“Bir arada olarak, dağ gibi sorunları küçültebiliyoruz”

Seçer, tüm muhtarlara kapılarının açık olduğunu ve muhtarların görüşmek için randevu almasına gerek olmadığını sözlerine ekleyerek, “Ben hizmet etmek için çırpınıyorum, daha iyisini nasıl yaparım, bu parayla ne kadar fazla hizmet yapabilirim diye düşünüyorum. Ben bütün enerjimi buna harcıyorum. Daha fazla yol, daha fazla köprü yapacağım. Daha fazla dar gelirli vatandaşa ulaşacağım. Yeşil alan, park yapacağım. Fabrika kurduracağım, metro yapacağım. Bu başarı hepimizin olacak. Mahallenizde benim yaptığım hizmetler ses getirirse, insanlar bana dua ederken size de edecekler. Onun için beraber hareket etmek, birbirimizi sevmek durumundayız. Bundan sonra hep bir arada olacağız. Bir arada olarak dağ gibi sorunları küçültebiliyoruz. Toplantılarımız devam edecek. Sizleri aydınlatma toplantılarımız olacak. Bölge ve genel toplantılarımız olacak”  ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, 6 ayda biten projeler, 3-6 ay arası bitecek projeler, başlayacak projeler ve 2020 yılı içerisinde programa alınan MESKİ projelerini muhtarlarla paylaştı. Seçer, aynı zamanda 24 Ekim Perşembe günü açılışı yapılacak olan Kariyer Ofisi, Ramazan ayında ve Muharrem ayında vatandaşlar için verilen iftar yemekleri, dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdikleri Halk Kart projesi, üniversite öğrencileri için verilecek öğrenim yardımları, yeni ve çağdaş bir anlayışla revize ettikleri eğitim öğretimi destekleme kursları, yol hizmetleri, metro, katlı otoparklar ile ilgili bilgi verdi.

Seçer,  özellikle dar gelirli yurttaşların çocuklarının okuduğu okullarda dağıtımını yapacakları “Süt Senin Gurur Mersin’in” projesinde ilk sütün 7 Kasımda dağıtılmaya başlayacağının da bilgisini verdi.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1