:

:

:

Başkan Şahin Güven Tazeledi

S.S. Tarsus 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koopeeratifi 2018, 2019, 2020 yılları birleştirilmiş olağan genel kurul toplantısını geçtiğimiz cumartesi günü yaptı.
Tarih: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 11:23
Başkan Şahin Güven Tazeledi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
S.S. Tarsus 1 Nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koopeeratifi 2018, 2019, 2020 yılları birleştirilmiş olağan genel kurul toplantısını geçtiğimiz cumartesi günü yaptı.
Tolantıda mevcut başkan Mahmut Şahin bir konuşma yaparak üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti. 
Başkan Şahin konuşmasında; “Sayın Bölge Birlik Başkanım,Kıymetli Bakanlık temsilcileri,
Birliğimize Bağlı Kooperatiflerin Başkanları, İlçemizde mevcut  Oda ve S.T.K Başkanlarımız,
Halk Bankası TARSUS Şubelerimizin kıymetli Müdire ve çalışanları,
Kooperatifimizin kıymetli ortakları,Yazılı ve görsel Basınımızın güzide temsilcileri,
Kooperatifimizin 2020 yılı Olağan Genel Kurul toplantısına hoş geldiniz.
Teşriflerinizden ötürü,  Şahsım ve ekibim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum sizlere.
3 yıl aradan sonra ilk Genel Kurulda bizleri sağ, salim bir araya getiren Yüce Allaha şükürler olsun.
COVİD-19 Salgını tüm Dünyayı ve Ülkemizi kasıp kavurdu. Genç-yaşlı bir çok insanımız bu hastalık sebebiyle vefat etti, aileler dağıldı. Esnaf ve Sanatkarlarımız başta olmak üzere insanlarımız bu salgının ve sebep olduğu ekonomik krizin etkilerini derinden hissetti. Yüce Allah milletimizi, tüm insanlık alemini bu kötü hastalıktan korusun, esirgesin.
Kıymetli Hazirun, 3 yıl boyunca yaptığımız çalışmaları sizlerle elimden geldiği kadar paylaşmak isterim. Kısıtlı bir zaman için buradayız, kıymetli vaktinizi almak istemem bu sebeple kısa başlıklar halinde faaliyetlerimizi anlatacağım sizlere.
 Genel Kurulumuzun konusu olan 2018-2020 yılları arasında sırasıyla 2018 de 679 Esnafa 56.063.411,00 TL, 2019 yılında 907 Esnafa 87.963.817,00 TL, 2020 de 1256 Esnafa 108.296.611,00 TL olmak üzere 3 yılda 2842 Esnaf ve Sanatkara toplam 252.323.839,00 TL TL kredi kullandırdık. Böylece göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana 9890 Esnaf ve Sanatkarımıza toplamda 532.346.000,00 TL Kredi kullandırdık.
-2005 yılında 15.000,00 TL olan kredi üst limitimizi bugün itibarıyle  225.000,00 TL’ye çıkarttık. Sıfır araç ve işyeri alımlarında kredi üst limitimiz 500.000,00 TL şu an.
-Göreve geldiğimiz 2005 yılında yıllık % 25 olan kredi faizlerimizi ise 2020 yılı sonu itibarıyle  % 4,50 seviyelerine kadar düşürdük. Tüm dünyada pandemi sebebiyle yaşanan ekonomik kriz sebebiyle şu an % 9,50 seviyesini gören kredi faizlerini yeniden düşürülmesi için çalışmalarımız devam ediyor.
-Yine göreve geldiğimiz 2005 yılında %45 olan Kredi temerrüt faizleri ise bugün % 20 seviyelerinde. Sadece 2 yıl olan kredi vadelerini şu an 5 yıla çıkarmış durumdayız. Ayrıca aylık, üç aylık ve 6 aylık vadelerde kredi verebiliyoruz.
- Kooperatifimiz üyesi Esnaf ve Sanatkarlara verdiğimiz kesintisiz hizmeti COVİD-19  Pandemisi sürecinde de maske-mesafe-hijyen tedbirlerine uyarak devam ettirdik. Bu süreçte bir çok Banka ve kurum kapanma yada yarı kapanma durumunda iken biz kurum olarak Yönetimi-Denetimi-Personeliyle tam kadro sürekli hizmet verdik. Ekibimi bu sebeple kutluyor onlara ayrıca teşekkür ediyorum.
-Bu süreçte Esnaf ve Sanatkarımızın sürekli yanında olduk, Esnaf ve Sanatkarlarımızın Kredi Borçlarına 2020 yılında bir kez öteleme ve 3 kez de erteleme gelmesi konusunda yapılan çalışmalara katkı sağladık. Böylece COVİD 19 Pandemisinin etkilerini derinden hisseden Esnaf ve Sanatkarlarımıza bir nebze olsun destek olabildiysek ne mutlu bize.
-300 bin nüfuslu ilçemizde malumunuz bir tane Halk Bank Şubesi vardı. Konuyla ilgili olarak Sayın Bakanımız Lütfi ELVAN başta olmak üzere, Halk Bank Genel Müdürlüğü ve ilgili kurumlar nezdinde yaptığımız girişimlerle Tarsusumuza ikinci Halk Bank Şubesinin açılmasını sağladık. Konuyla ilgili emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyoruz.
-Esnaf ve Sanatkarlarımızın kullandığı kredilerin %10 u kredi kartına aktarılıyordu. Bu uygulama da dün itibarıyle bitti. Esnaf ve Sanatkarlarımızla paylaşmak isterim. Ayrıca 2020 ve 2021 yıllarında borcu takibe intikal eden 92 Esnaf ve Sanatkarımızın borcunu af kapsamında yapılandırdık.  
-Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi ile sürekli koordinasyon içerisinde olarak Tarsus Esnaf ve Sanatkarlarının sorun ve ihtiyaçlarının çözümü noktasında hizmet verdik. Bu noktada Tarsusta bir ilk olan ve Tarsuslu gençlere, öğrencilere hizmet verecek, onlara yeni ufuklar açacak olan  “ Robotik ve Kodlama Kurs Merkezine” Mülkiyeti Kooperatifimize ait bir binamızı tahsis ettik.
- Hafta içi- Hafta sonu demeden Esnaf ve Sanatkarlarımızın her türlü sorunlarında yanında olarak /24 verdiğimiz hizmette Cenaze, düğün, iş yeri açılışlarına katılım sağladık.
-Önümüzde ki dönemde daha düşük faizli ve uzun vadeli krediler vermek, Sosyal sorumluluk projelerine katılım sağlamak, Tarsusumuza turist getirecek, yatırım getirecek her türlü projeye katkı sunmak üzere faaliyetlerimize devam edeceğiz.
 Kıymetli Esnaf ve Sanatkarlarımız anlatacak konu çok fakat zaman az. Bu sebeple affınıza sığınarak sözümü burada bitiriyor, Genel Kurulumuzun hepimize hayırlı olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Yurt savunmasında şehit olan güvenlik güçlerimize, COVİD 19 Pandemisi sebebiyle vefat eden Esnaf ve Sanatkarlarımıza Allahtan rahmet diliyor, Hepinize hayırlı işler bereketli kazançlar diliyor, Saygılar sunuyorum.

 

Bu haber toplam 476 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2