:

:

:

Başkan Mahmut Şahinden Esnafa Müjde

Kredi Borçlarının yapılandırılması hakkında Esnaf ve Sanatkara müjdeli haberler geldi.
Tarih: 14 Temmuz 2020 Salı 12:51
Başkan Mahmut Şahinden Esnafa Müjde
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Esnaf Kefalet Kooparetif Başkan Mahmut ŞAHİN gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kredi Borçlarının yapılandırılması hakkında Esnaf ve Sanatkara müjdeli haberler verdi. 
Başkan ŞAHİN yaptığı açıklamalarda; “ Tüm dünya ve tabii ki ülkemiz çok sancılı bir süreçten geçiyor. 2019 yılı sonunda başlayıp tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD19 Salgını daha önce hiç görmediğimiz, yaşamadığımız olayları yaşamamıza sebep oldu. Binlerce vatandaşımız bu salgın hastalık sebebiyle tedavi gördü ve ne yazık ki bu konuşmayı yaptığımız an itibarıyle 5382 vatandaşımız bu hastalık sebebiyle vefat etti. Yüce Allah cümlesine rahmet eylesin, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Her fırsatta bize Medeniyet dersi vermeye kalkan, modern olduğunu iddia Avrupa ülkeleri ve Amerika başta olmak üzere bir çok gelişmiş ülkede Doktorların göreve gelmediğini, hasta bakmaktan çekindiğini, özellikle yaşlı hastaların hastanelerde, huzurevlerinde vb. yerlerde tedavi göremediği için öldüğünü haberlerde dinlediğimiz bir süreçte  bizim ülkemizde canla başla çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza da şahsım ve temsilcisi olduğum Esnaf ve Sanatkarlarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Ailelerini, çocuklarını göremeden günlerce çok zor koşullar altında çalışarak milletin sağlığı için mücadele ettiler ve bir çok doktorlarımız, hemşirelerimiz bu uğurda şehit oldular. Allah onlardan razı olsun, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Başka ülkelerde bu olaylar olurken biz Türkiye olarak Devletin ve Milletin birlik ve beraberliğinin neler başarabileceğini tüm dünyaya gösterdik. COVİD19 Salgını süresince Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin önderliğinde, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA ve  Bilim Kurulu  en doğru müdahaleleri yaparak dünyada belki de eşi benzeri olmayacak şekilde Karantinalar ,kısmi sokağa çıkma yasakları gibi uygulamalarla salgını kontrol altına aldık Allaha çok şükürler olsun. Milletimiz sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uyarak bu mücadeleye destek oldu.
Aziz milletimizin ne kadar asil ve temiz olduğunun en açık delilidir bu mücadele.”
“Tabi ki milletin sağlığı adına alınan tüm bu önlemler Ekonomik hayatta bazı sıkıntılar doğurdu. Esnaf ve sanatkarlarımız işyerlerine gidemedi, kepenk kaldıramadı, çalışamadı. Buna karşılık Devletimiz kredi borçlarının ertelenmesi, Esnaf ve Sanatkarlara özel kredi destek paketleri gibi birçok uygulamayla vatandaşını destekledi. Biz Esnaf Kefalet Kooperatifleri olarak bu süreçte hiç ara vermeksizin ve tam gün çalışarak Esnaf ve Sanatkarlarımızın ekonomik olarak desteklenmesi için geçen yıllara oranlar iki misli faaliyet gösterdik. Sağlık bakanlığı ve Bilim kurulumuzun işaret ettiği maske, mesafe, hijyen kuralına sadık kalarak fedakarca çalışan Yönetim- Denetim Kurullarıma ve Personellerime de ayrıca teşekkür ediyorum.”
“Mevcut kredi borçlarının ertelenmesinin yanında, bu süreçte iş yapamadığı için geçmiş borçlarını ödeyemeyen Esnaf ve Sanatkarlar içinde ayrıca bir çalışma yürütüldü. Dün itibarıyle ,  Merkez Birlik Başkanımız Sayın Abdulkadir AKGÜL Ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN Hanımefendinin bu çalışmaları neticesinde Esnaf ve Sanatkarlarımızın takipte ve icrada olan borçlarına da yapılandırma geldiğini duyurmak isterim. Esnaf ve Sanatkarlarımız icra ve takip bakiye borçlarını peşin ödemeleri durumunda hiç gecikme faizi ödemeksizin; 24 aya kadar taksitlendirmek istedikleri durumda ise % 10 faizle bu borçlarını ödeyebilecek. Yapılandırma başvuruları 13 Temmuz 2020 itibarıyle başlamış olup 31 Ağustos 2020 tarihinde kadar devam edecektir. İcra ve Takip borcu olan tüm Esnaf ve Sanatkarları Kooperatifimize davet ediyorum. Esnaf ve Sanatkarlarımın her daim yanındayız. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hizmetlerindeyiz.”
“Bu vesile 15 Temmuz Şehitlerimizi de anmak isterim. 15 Temmuz  2016 gecesi Milletimiz;  Devlete-Millete silah doğrultmak cüretinde bulunan hainlerin cezasını vermiş ; canını hiçe sayarak yollara, meydanlara çıkmış, Tankın önüne yatmış, mermilere, bombalara karşı durmuş ve tüm dünyaya Türk Milletinin cesaretini, gücünü, birlik beraberliğini bir kez daha göstermiştir. Bu hain kalkışma ve darbe girişiminin önlenmesi esnasında şehit düşmüş tüm vatandaşlarımıza yüce Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ayrıca her an  ülke savunması için mücadele eden güvenlik görevlilerimize Allah güç, kuvvet versin ve bu uğurda şehit düşen kahraman asker ve polislerimize Allahtan rahmet , yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.  
Bu haber toplam 4571 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 8