:

:

:

Başkan Erdoğan Yalçın, “KDV ve ÖTV İndirimlerinin 3 Ay Daha Uzatılması Piyasaları Rahatlatacak”

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Bakanı Erdoğan Yalçın, KDV ve ÖTV indirimlerinin 3 ay daha uzatılmasının piyasaları rahatlatacağını belirtti.
Tarih: 25 Mart 2019 Pazartesi 13:47
Başkan Erdoğan Yalçın, “KDV ve ÖTV İndirimlerinin 3 Ay Daha Uzatılması Piyasaları Rahatlatacak”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Birçok önemli sektördeki vergi indirimlerinin piyasalar için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkanı Erdoğan Yalçın, 'TESK olarak, 31 Martta sona erecek olan vergi indirimlerinin süresinin uzatılmasını talep etmiştik. Bu konudaki talebimiz olumlu sonuçlandı. Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin süreleri uzatılması sevindirici bir haber oldu' dedi.

Vergi indirimlerinin, otomotiv, mobilya ve beyaz eşyada Haziran sonu, konut alım satımında da yılsonuna kadar uzatılmasıyla birlikte birçok sektörde daralma beklentilerinin önüne geçileceğinin ifade eden Başkan Erdoğan Yalçın, 'Enflasyon oranları düşmeye devam edecek ve sektörler canlanacak. Özellikle düğün sezonunun yaklaştığı dönemde mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimlerinin sürmesi, esnaf ve sanatkarımız için büyük önem taşıyor. Ayrıca mobilyadaki KDV'nin yüzde 8 olması ve beyaz eşyadaki ÖTV'nin sıfırlanması, yeni evlenecek çiftler için de müjde niteliğinde. Ticari araç alımlarında KDV yüzde 1, tapu harçlarında yüzde 3 olarak devam ediyor. Konut sektöründe de hızla düşen faiz oranları ile beraber vergi indirimleri de etkisini gösterecektir. KDV yüzde 8 olarak yılsonuna kadar sürecek. En çok da ekonomide lokomotif olarak kabul edilen bu sektörlerdeki canlanma, ekonominin geneline son derece olumlu yansıyacaktır' diye konuştu.

Bu haber toplam 719 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1