:

:

:

Başkan Bektaş Arslan, 'Esnafa Faizsiz 30 Bin TL Kredi Verilmesinde Her Hangi Bir Ayrım Kesinlikle Yapılmamaktadır'

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 30 bin TL faizsiz kredi imkanından yasal şartları uyan tüm esnafların yararlanabileceğini ve ödeme konusunda her hangi bir ayrımcılık kesinlikle yapılmadığını ifade etti.
Tarih: 1 Mart 2016 Salı 11:03
Başkan Bektaş Arslan, 'Esnafa Faizsiz 30 Bin TL Kredi Verilmesinde Her Hangi Bir Ayrım Kesinlikle Yapılmamaktadır'
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Başkan Bektaş Aslan, “Hükümetin aldığı 30 bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi imkanından bugüne kadar Kooperatifimiz aracılığıyla 100'ün üzerinde esnafımız faydalandı. Bu krediden şartları uyan her esnafımız yararlanabilir. Bu noktada şunu da açıklamak isterim ki, Kooperatifler olarak bizler, Bankaların verdiği bu kredileri esnafımıza ulaştırmaktayız.

Bizler aracı olarak 'kefillik' üstlenmekteyiz. Maalesef ki bazı esnaflarımız farklı nedenlerle bankacılık işlemlerinde, deyim yerindeyse kırmızı çizgi almışlar! Bu nedenle bankacılık sistemi, onların bu veya benzeri kredileri kullanmalarına olanak vermemektedir” dedi.

Hiçbir Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi başkanının bir esnafa keyfi olarak kredi vermeme gibi bir lüksü olmadığına vurgu yapan Başkan Bektaş Aslan, “Esnaf kesimi büyük bir ailedir; bizlerde bu ailenin birer ferdiyiz. Fakat krediye başvuruda bulunup da, şartları uymayan bazı esnaflarımızın 'kooperatif keyfi olarak bana kredi vermedi' şeklindeki söylemleri bizleri gerçekten üzüyor.

Bankacılık sisteminde farklı nedenlerle sorunlu gözüken bu tip arkadaşlarımızın “ret” kararını geri döndürme gibi bir imkanımız yok; bu tamamen esnafımızı ilgilendiren bir durumdur” vurgusunda bulundu.

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, Hükümetin aldığı bu karardan memnun olduklarını ifade ederek, “30 bin TL faizsiz kredi imkanından ne kadar çok esnaf faydalanabilirse, bu ekonominin canlanmasına ve piyasaya sıcak para girmesine neden olacaktır.

Bu paradan kooperatiflerin veya bankanın her hangi bir kazancı yok. Kredi kullanım oranının ne kadar olacağını önümüzdeki günlerde yetkililerin açıklamasını bekliyoruz; ama şu an 30 bin TL faizsiz kredi imkanı için biz talepleri almaya devam ediyoruz. 300'e yakın başvuru yapıldı. Bu başvuruları belli bir sıraya koyarak, gerekli olan incelemeler yapılıyor ve şartları uyan esnaflarımıza kredileri veriliyor. Burada her hangi bir torpil veya öne alma durumu kesinlikle söz konusu değildir. Sırası gelen herkes kredilerini alacaklardır. Bizler hakkaniyet kurallarını uyguluyoruz; herkesinde buna saygı duymasını bekliyoruz” dedi.

Kredi kullanımında alınan '2015 yılı Aralık ayına kadar borcunu ödemiş esnaflar bu paradan yararlanabilir' kararını doğru bulmadığını kaydeden Başkan Bektaş Aslan, “Önceden kredi çekmiş, kredilerini zamanında ödeyen ve yasal tüm şartları uyan bir esnafın, bu kredi imkanından yararlandırılmamasını gerçekten yadırgıyorum. Bence bu krediden düzenli şekilde taksit ödemesi yapan esnaflarımızın da faydalanmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Başkan Aslan, “Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Yaşadığımız bu zor günleri kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum, tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum” dedi. 

Bu haber toplam 8759 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2