:

:

:

Başbakan’ın Tarsus Programı İptal Oldu Ama Mersin Mitinginde Müjdeyi Verdi

“Tarsus’a Bir Üniversite Kazandırıyoruz”
Tarih: 11 Mayıs 2015 Pazartesi 10:43
Başbakan’ın Tarsus Programı İptal Oldu Ama Mersin Mitinginde Müjdeyi Verdi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki alanda düzenlediği mitingde Mersinlilere seslendi. Kendisinin de Toroslar'ın eteklerinde büyüdüğünü belirten Davutoğlu, alanı dolduranların coşkusu karşısında Konyalı olduğu kadar Mersinli olduğunu da söyledi. Mersin’in, Türkiye’nin bir aynası ve küçük bir numunesi olduğunu dile getiren Davutoğlu, seçim beyannamesini yazarken yeni Türkiye sözleşmesini bizzat kaleme aldığını anlatarak, “Orada bir tek topluluktan bahsettim. Mersin Arslanköylü kadınlardan bahsettim. Arkadaşlarım, ‘Diğer kadınlar alınabilir mi’ dediler. Arslanköylü yiğit kadınları yazacağız dedim. Demokrasimizin anaları Arslanköylü kadınlardır” diyerek, tek parti iktidarının sona erdiği seçimlerde Arslanköylü kadınların bir destan yazıp, sandıklara sahip çıktıklarını söyledi.



Türkiye'de milli iradeye kimsenin gem vuramayacağını vurgulayan Davutoğlu, “CHP genel başkanı duysun, MHP genel başkanı duysun, HDP genel başkanı duysun, paralel çete duysun, onların işbirlikçileri duysun. Türkiye’de artık milli iradeye kimse gem vuramaz. Biz al bayrak için dünyada dimdik durduk. Bir tarafta vatanın her köşesinde bu al bayrağı dalgalandıranlar, dünyada dalgalandıranlar, diğer tarafta ise ‘acaba Türkiye tökezler mi’ diye bekleyenler. İşte aramızdaki fark bu. Biz bu al bayrağın hilalini istiklalimizin, tevhidimizin sembolü bilmişiz” diye konuştu.



DAVUTOĞLU MÜJDE VERDİ



7 Haziran seçimin sadece Türkiye’nin seçimi olmadığının altını çizen ve “Bu seçim Orta Doğu’nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya’nın seçimi. Sizin vereceğiniz oy sadece Türkiye’nin kaderini değil, bütün o bölgelerdeki kardeşlerimizin kaderini de etkileyecek” diyen Davutoğlu, Mersinlilerden seçimde destek istedi.



Mersin’in Akdeniz’in en önemli 10 limanından biri olduğunu ifade eden Davutoğlu, Mersin’i Akdeniz’in en önemli 5 limanından biri yapmaya söz verdi. Mersin’e birçok müjde de veren Davutoğlu, “Mersin bizim ihracat kapımız. 2002’de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 150 milyar dolar. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Mersin bütün bu ihracatın köprüsü, bizim gücümüz burada” dedi.



Önümüzdeki dönemde Mersin’de olağanüstü hamleler yapacaklarını dile getiren Davutoğlu, “Çukurova havalimanı en kısa sürede tamamlanacak. Hiç kimse şüphe etmesin, bütün engelleri aştık. Mersin-Antalya otoyolu en kısa sürede açılacak. Bu hafta 27 tünel açıyoruz. Yine söz, Konya’ya kadar hızlı tren geldi. Şimdi Karaman’a geldi. İnşallah hızlı tren oradan Mersin’e gelecek. Mersin’den Adana’ya gidecek, Adana’dan Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya, Habur’a gidecek. Habur’un ötesinde de Erbil’e de gidecek, Kerkük’e de gidecek. Barış içinde gidecek inşallah. En büyük konteyner limanlarından birini de Mersin’e kuruyoruz. OSB’nin limana ve otoyola bağlantısını da yapacağız. Tarsus’a da bir üniversite kazandırıyoruz inşallah. Yenice’de lojistik merkez projesini de hayata geçiriyoruz. Bin 250 yataklı şehir hastanesini de hayata geçiriyoruz. Hiç tereddüt etmeyiniz 7 Haziran’da yeni Türkiye’nin hamle dönemi başlayacaktır” diye konuştu.



Davutoğlu, Mersinli seçmenden 7 Haziran’da en az yüzde 50 oy isteyerek sözlerini tamamladı.



 



Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 4