:

:

:

Av. Cihan Öktem, “Dünya Yansa Avukatlar (Yaşasın Adalet) Der”

Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi ve Baro Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cihan Öktem, avukatların dünya yansa ‘Yaşasın Adalet’ diye haykıran hür ve onurlu kişiler olduğunu söyledi.
Tarih: 9 Nisan 2018 Pazartesi 10:16
Av. Cihan Öktem, “Dünya Yansa Avukatlar (Yaşasın Adalet) Der”
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Avukatlar Günü sebebiyle yaptığı vurgulu açıklamalarında Cihan Öktem, avukatların ne alt ne de üstünün bulunmadığını altını çizerek,  varlıklarının ise bağımsız yargılama ve savunma hakkının doğal sonucunu olduğuna dikkat çekti.

Avukat Öktem, Adil yargılamanın, adaletin ve hukukun tesisinin vazgeçilmez unsuru olan savunma makamının temsilcileri olan siz avukatların 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum.                               

Hukukun ve hakkın tesisinde uygulayıcı olarak, hukukun kuvvetli olarak ilerlemesini sağlayacak şüphesiz bizleriz. Bizim ne astımız ne de üstümüz vardır.

 Varlığımız, bağımsız yargılama ve savunma hakkının tabiatının doğal sonucudur. Avukat; menfaatçiliği şiar edinen değil, hakkaniyeti ortaya koyan, dünya yansa "yaşasın adalet" diye haykıran hür ve onurlu kişidir.

 Bu niteliklere sahip avukatlık mesleğinin dışlanması, geriye götürülmesi hukuk devletine büyük zedeler verecektir.

Bu nedenle mesleğimize, savunma hakkına yapılacak tüm olumsuz işlem ve eylemlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmamız, dayanışma halinde olmamız, hak ve hukuk tesisi için dayanışma göstermemiz varlık sebebimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Nisan Avukatlar Gününüzü kutluyorum" dedi. 

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2