:

:

:

Akdeniz Sineği ile Mücadelede Sabit İstasyonlar Kuruldu

Tarsus'ta Akdeniz Meyve Sineği'yle mücadele çalışması başlatıldı.
Tarih: 11 Ağustos 2016 Perşembe 09:55
Akdeniz Sineği ile Mücadelede Sabit İstasyonlar Kuruldu
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Edindiğimiz bilgilere göre  proje kapsamında  Tarsus'a bağlı  Karsavran, Karaçerçili, Kütüklü, Camilimanda,Yunusoğlu,Yenice ve Alifakı  Mahallelerinde toplam 20 adet Sabit İstasyon kuruldu.

İstasyonlarda haftalık olarak sayımlar yapılırken, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne bildirildi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Gıda ve Kontrol  Genel  Müdürlüğü tarafından  Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü koordinasyonunda  Adana, Hatay,Osmaniye ve Tarsus'ta 'Akdeniz Meyve Sineği  Mücadelesi  Pilot Projesi' başlatıldı.   

Proje kapsamında Akdeniz Meyve Sineğinin konukçusu olan bitki türleri dikkate alınarak özellikle turunçgillerde teknik talimatlar doğrultusunda toplu mücadele yapılmasını,sabit istasyonlar kurularak yıl boyu populasyonun tuzaklarla izlenmesini,mücadele ile ilgili üretici eğitim ve yayım çalışmalarını kapsıyor.

Proje kapsamında Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından  proje kapsamında 100 adet A.M.S.feromonu (trimedlure) ve 45 adet Delta tuzak müdürlüğümüze teslim  edildi.  

Bu haber toplam 931 defa okunmuştur.
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1