Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel afetinden sonra bölgemizde özellikle Tarsus’ta 90 bin dönüm arazi su altında kalmış ve toplam zarar 20 milyon TL olarak tespit edilmişti.
Türkiye’de Sofralarımıza gelen sebzenin %20 si bölgemizden gelmekte. Fakat bu afetten sonra nasıl bir sebze, ne fiyata yiyeceğiz oda başka bir konu.
Bölgemizde şanssızlık had safhada giderken, tek şansımız olan sayın bakanımız Lütfi Evlan konuyu yakından takip ederek yaraları sarmaya başladı bile.
İlk olarak Mersinde 112 de oluşturulan kriz masasında toplantı yaparak selden zara gören bölgelere jeneratörlü motopomplar getirterek suların tahliyesini hızlandırmış ve selden zarar görmüş bölgeleri gezerek vatandaşın sorunlarını dinlemişti.
SGK ve vergi borçları bakan beyin çabalarıyla erteleniyor, fakat bu da yetersiz, bölgemiz afet bölgesi ilan edilecek gibi görünmüyor fakat çiftçilerimizin borcu biraz ertelense daha iyi olacak. Ya da borçlar 5 yıl 0 faiz oranıyla ertelense çiftçi tekrardan yaralarını sarmaya ve ekim dikim yapmaya rahat başlayacak.
Buradan sayın bakanımıza sesleniyorum. Çiftçilerimizin bankalara olan borçları içinde bir çalışma yapılsın ki birazda olsa nefes alsınlar.


















