:

:

:

TARSUS'TA HAYVAN BESİCİLİĞİ YAPANLARA DUYURU

İlçe Tarım Müdürü Kadir Çiftepala, hayvancılığın desteklenmesi konusundaki kararların açıklandığını bildirdi
Tarih: 29 Haziran 2008 Pazar 23:50
TARSUS'TA HAYVAN BESİCİLİĞİ YAPANLARA DUYURU
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

İlçe Tarım Müdürü Kadir Çiftepala, hayvancılığın desteklenmesi konusundaki kararların açıklandığını bildirdi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Kadir Çiftepala, şu bilgileri verdi:    

 “15/04/2008 tarihi ve 26848 sayılı Resmi gazetede yayımlanan2008/13489 sayılı Hayvancılığın desteklenmesi hakkında Bakanlar kurulu kararı ile 24/05/2008 tarihli ve 26885 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2008/13695 sayılı hayvancılığın desteklenmesi hakkında kararda değişiklik yapılmasına ilişkin karara dayanılarak hazırlanan tebliğ 13 Haziran 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğe göre 2008 yılı Hayvancılık desteklemeleri aşağıdaki prensipler doğrultusunda uygulanacaktır.

ANAÇ SIĞIR DESTEKLEMELERİ: Hayvan Kayıt Sistemine ve Soykütüğü sistemi veri tabanına (E-Islah) kayıtlı, üst birliğini oluşturmuş bir hayvancılık örgütüne üye en az beş (5) baş kültür ırkı ve kültür ırkı melezi anaç sığıra sahip olan gerçek ve tüzel üreticiler yılda bir kez olmak üzere doğrudan hayvan başına desteklemelerden yararlandırılacaktır.

Üreticiler anaç sığır başına 250 YTL ve soy kütüğüne kayıtlı anaç sığır başına ilave 50 YTL dastekleme ödemesinden faydalandırılacaktır.Müracatlar üretici birlikleri aracılığı ile İlçe Tarım Müdürlüğüne 01/07/2008-31/12/2008 tarihleri arasında yapılacaktır.

Müracaatta Aranacak Şartlar:

1-Buzağısının 2008 yılı içinde doğması ve annesi ile aynı ırk olmak üzere suni tohumlamadan olması,

2-Suni tohumlama bilgileri ile buzağının E-Islah veri tabanında kaydı bulunması,

3-İneğin tohumlama yaşının en az 15 ay olması

4-Aynı işletmede en az 6 ay bulunması

5-Şap aşısı yaptırması

  ARICILIK DESTEKLEMELERİ: Koloni başına verilecek olan desteklemelerde arıcılar 2 Haziran-31 Temmuz tarihleri arası İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat edeceklerdir.İşletme tesbitleri ise 2 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.Koloni başına 5 (beş) YTL destekleme ödemesi yapılacaktır.Müracaatta en az 30 adet arılı kovana sahip olma,İşletme tanımlama numarası almış olma ve birlik üyesi olma şartı aranacaktır.

ANAÇ KOYUN-KEÇİ DESTEKLEMELERİ:Anaç koyun ve keçi başına verilecek desteklemeler için en az 25 baş koyun-keçiye sahip olma, aynı işletmede 3 ay süre ile

kayıtlı olma ve koyun-keçilerin bir veya daha fazla doğum yapmış olma şartı aranacaktır.Üreticiler müracaatlarını birlikleri aracılığı ile 1 Temmuz-31 Aralık 2008 tarihleri arası İlçe Tarım Müdürlüğüne yapacaklardır...Anaç koyun-keçi başına 10 (on) YTL destekleme ödemesi yapılacaktır.

SÜT DESTEKLEMELERİ:Süt üreticileri sattığı sütün fatura veya müstahsil makbuzlarını adı,soyadı,T.C.Kimlik numarası,banka hesap numarası ve adresini içeren bilgileri ile beraber İlçe Tarım Müdürlüğüne veya bağlı oldukları birliklere her ay teslim edeceklerdir.Üretmiş olduğu sütü Tarım ve Köyişleri Bakanlığından süt teşvik kod numarası almış,gıda sicili ve çalışma izni olan süt işletme tesislerine satan üreticilere beher litre süt için 4 Ykr.doğrudan destekleme ödemesi yapılır.”


Bu haber toplam 3568 defa okunmuştur.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2