Açılışa Kevser Çakacak'ın yanı sıra, Çamlıyayla Kaymakamı Samet Serin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İslam Sarı, kursiyerler ve çok sayıda Çamlıyaylalı kadınlarımız katıldı.
'İğne Oyasında Gümüş Işıltılar Projesi' kapsamında 26 kadın kursiyere 256 saatlik Takı Tasarımı ve Gümüş Takı İşletmeciliği kursu verilmiş, 15 kadın katılımcıya ise El Sanatları ve İğne Oyası kursu verilmeye başlanılmıştır.
Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıl düzenlenen iğne oyası yarışması nedeniyle de Çamlıyayla'yı ziyaret etiklerini ifade eden Kevser Çakacak, “Mersin adına Çamlıyayla'nın çok özel bir yeri vardır. Meşhur Çamlıyayla iğne oyalarının ülke ve dünya çapında daha fazla tanıtılarak hak ettiği yeri bulabilmesi yolunda 'İğne Oyasında Gümüş Işıltılar Projesi'nin de katkılarıyla, zaten güzel olan bu ürünlerin gümüş ile birlikte parlaması apayrı bir güzellik oluşturmuştur. Kursiyerlerimizin ilk çalışmalarını Mersin'de düzenlediğimiz '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' programında görmüş ve çok beğenmiştim. İlk olmasına rağmen gerçekten harikaydı. Böyle güzel eserleri bizlere sunduğunuz için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında el emeğinin ne kadar kıymetli olduğunu bildiklerini, iğne oyasının gerçek anlamda zor bir iş olduğunu ve bunu gümüş ile birleştirmenin de apayrı zorluklarının olduğunu ifade eden Çakacak, “Çamlıyaylalı bayanların ellerinden çıkan işler her kesim tarafından büyük beğeni toplamaktadır.
Bundan sonraki hedefimiz buradaki çalışmaların daha geniş çapta tanıtılmasını sağlamak ve bu çalışmaların kendinize, ailenize ve çocuklarınıza bir dönüşünün olmasını, bir gelir kapısı haline gelmesini sağlamaktır. Bu müstesna projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedikten sonra, iğne oyasının bu derece beğenilen bir ürün haline gelmesinde, büyük emek sarf eden kadınlarımızın tam paya sahip olmasının, bu başarıyı çok daha önemli ve anlamlı kıldığını ifade ederek “Azimli çalışmalarınızı sürdürdüğünüz sürece, bugünkünden çok daha büyük başarılar elde edebileceğinize inanıyorum. Mersin Valiliği olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonra da emek veren ve üreten kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayan 26 kadın kursiyere sertifikaları Kevser Çakacak tarafından verildi.
Sertifika töreninin ardından Çakacak, başarının getirdiği gururla sertifikalarını alan kursiyerler ile tek tek ilgilenerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sonrasında kurdelenin kesilmesiyle açılışı yapılan 'Atölye ve Sergi Salonu'nda, kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği stantları gezen Hanımefendi, büyük emek sarf edilerek üretilen ürünleri bir bir inceledikten sonra bu ürünlerin işlendiği atölyeye de geçerek, bu birbirinden güzel iğne oyalarının nasıl ortaya çıktığı ve ne kadar büyük emek harcandığını yerinde inceledi.
'İğne Oyasında Gümüş Işıltılar Projesi' kapsamında eğitimini tamamlayan kursiyerler tarafından ortaya konulan ürünlerin, açılışı yapılan sergi salonunda ve il genelinde yapılacak olan etkinliklerde sunmaları sağlanacaktır.