Tarsus 27 Aralık Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Alper Deniz, Bölge ve Üst Kurul Başkanlarının, Halk Bank yetkilileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde kredi çekme ve ödeme konusunda esnaflara yeni kolaylıklar sağlandığını söyledi. Başkan Deniz, yeni şekliyle uygulamanın başladığını ifade etti.
Başkan Alper Deniz, 36 ay olan vade tutarının 48 aya çıkarıldığını belirterek, “İşyeri edinme kredileri 60 ay, şoför esnafımıza taşıt kredisi ise 48 ay azami vade uygulaması ise devam etmektedir.
Mevcut uygulamada bir ve 3 ay taksit ödeme seçeneğine 6 ayda bir ödeme uygulaması tekrar getirilmiştir.
Bunun yanı sıra kredi kullanımında 6 ay esnaf olma zorunluluğu, 3 ay olarak düzenlenmiştir. Kredi çekmek isteyen tüm değerli esnaflarımıza duyurulur” dedi.