:

:

:

Saç Problemlerine Doğal Öneriler

21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
Yağız YILDIRIM


 



En sık şikayet edilen rahatsızlıklardan bir tanesi kepek şikayetidir.



Saç derisinin aşırı derecede pullanması,kafa derisinin hızla yenilendiğini veya mantar olabilme ihtimalini gösterebilir.



Stres, şok, doğum, hastalık, kullandığımız ilaçlar saçlarımızı inceltebilir.Bütün hastalıkların başı olan stres kas gerilimi artırır ve kafa derisini büzmektedir.Kıl keseleri yeterince kan gitmez.Kansız kalan saçlar erken dökülmeye başlar.Bu tarz çok görülen şikayetlere doğal yöntemlerden bahsedeceğiz.



İlk önce bunlardan önce saçlarımızı koruma altına almamız lazım.Bunun için protein, karoben, temel yağ asitleri, demir, silis, çinko ve B,C,E vitaminleri bakımından zengin olan yiyecekler tüketmemiz lazım.Hızla zayıflama yöntemlerinden vazgeçmemiz lazım.Stres en büyük tehdit.Stresten uzak durun desem de şimdi okurken bana yazması kolay diyeceksiniz.İşler, güçler, sorunlar, geçim sıkıntısı bunların hepsi varken nasıl stressiz bir yaşam sağlayacaksınız diyebilirsiniz.Bunu daha geniş sizlerle paylaşacağım ama stres yönetimi teknikleri var.Bunları incelemek lazım.Birde insan kendi mutluluğunu kendisi yaratır.Önemli olan biraz oturup kendimizle sohbet edip sevgili beynimizin nelerden mutlu olduğunu keşfetmektir.



Kızarık ve kaşıntılı kafa derisi için : Yarım çay kaşığı zeytinyağı yada tatlı badem yağına, ıtır çiçeği ve lavanta yağlarından ikişer damla ve sandan ağacı özünden bir damla damlatın.



Kuru ve pullanan kafa derisi için : Üçer damla lavanta ve ıtır çiçeği ile iki damla sandal ağacı yağlarını, beş çay kaşığı zeytin yağını tatlı badem, susam gibi soğuk baskı yağlar ile karıştırınız.



Yağlı ve pullu kafa derisi için : Üç damla sedir ağacı, iki damla biberiye (hamile iseniz kullanmayınız)  ve iki damla limon yağını sıvı bir losyona karıştırın.



Peki bunları karıştırdıktan sonra nasıl masaj yapacağız ?



Kafa derisine bitkisel ürünler kullanıp yapılan masaj aynı zamanda aromaterapi anlamına gelmektedir bu, stresin yarattığı kas gerilimini ve kan dolaşımını rahatlatır.Masajı uygularken ilk önce saçlarımızı yıkayıp temizleyelim.Sonra bu karışımı bir kaba koyalım ve parmak uçlarımızı yağa batırarak saç diplerine masaj seklinde uygulayalım.Tam uygulama bittikten sonra yaklaşık bir iki saat bekletip yıkayalım.Yalnız saçlarımı yıkarken kullandığımız şampuana dikkat edelim.İçindekileri inceleyelim.Ama benim tavsiyem eski usul doğal sabunlar.



Saçlarımızdaki fazla yağı almak istiyorsak; içine bir miktar limon suyu koyduğumuz damıtılmış su ile yıkayın.



Donuk saçlarımızı pırıl pırıl bir hale getirmek için evde kolay bir yöntemde yumurtayı ılık su ile çırpmak ve saçlarımızı doğal sabunla köpürttükten sonra bu karışımıda saçlarınıza sürün ve beş dakika bekledikten sonra durulayın.Daha sonra ışıltıyı göreceksiniz.



Yine saç dökülmesi için kullanılan yağlardan biri saf ısırgan tohum yağıdır.Saçları kuvvetlendirici özelliği görülmektedir.Isırgan suyu ilede saçlar durulanabilir.



Şimdi saçları besleyici bir formül verip yazımı tamamlayacağım.Şimdi bir çay bardağı zeytinyağının içerisine 5 diş sarımsağı ezin ve koyun.Ağzı kapalı olmasına dikkat edelim.10 gün kadar bekledikten sonra yağı süzelim.Süzdüğümüz sarımsaklı zeytin yağının içerisine bir yemek kaşığı tatlı badem yağı, bir yemek kaşığı ceviz yağı,iki yemek kaşığı ısırgan tohum yağı,bir tatlı kaşığı çörekotu yağı,bir tatlı kaşığı susam yağı,bir çay kaşığı biberiye uçucu yağı,bir çay kaşığı defne uçucu yağını ekleyelim.Sonra iyice karıştırıp çalkalayalım.Sonra yine saçlarımızı yıkadıktan sonra saçlarımıza uygulayıp iki saat bekleyip tekrar durulayalım.Bu tarz aromaterapide devamlılık çok önemli.Yani bir hafta yapalım iki hafta yapmayalım olmaz.Sonra neden çıkmadı neden fayda etmedi derseniz karışmam.Bu karışımı haftada üç yada dört kez uygulayın.Ama her hafta devam.



Önümüzdeki hafta kanser yapan etmenler ve doğal yaşamın önemine vurgu yapacağım.Haftaya kadar ; Sağlık ve mutluluğa dair ne varsa, sizlerin olması dileği ile.



Bu yazı toplam 8161 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • En Pahalı Baharat21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Çekirdek21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Arı Sütü21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Ne Balmış Bu21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Farkında Olmadığımız Kanser21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Saç Problemlerine Doğal Öneriler21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Büyük Mucize Çörek Otu21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Yeşil Çay21 Eylül 2015 Pazartesi 09:21
  • Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): 2