:

:

:

YEREL SEÇİME 18 GÜN KALDI

13 Mart 2019 Çarşamba 08:14
Mehmet AKTOPRAK

Yerel seçime 18 gün gibi bir zaman kaldı… Parti adayları seçim çalışmalarını kurulan ekipleriyle “seçim programını” seçmenlere anlatıyor. Merkez İlçe belediye başkan seçimleri her dönemde olduğu gibi Tarsus seçmeni yapılan toplantıları takip ediyor… Bu toplantılara katılan seçmenin sadece kendi partinin adayına gerekli olan destek vermenin kendileri için bir görev kabul ediyor..

31 Mart 2019 Pazar günü seçmenin sandığa gitmeleri halinde kazanma şanslarının yüksek olduğu açıklaması sıkça yapılıyor. Ancak Mersin Büyük Şehir belediye seçiminde İYİ Parti adayı ve halen Mersin Büyük Şehir belediye başkanı olan Kocamaz’ın İl ve Yüksek Seçim Kurulunun zamanında müracaat etmemesi ile başlayan politik sorunlar şimdilik sonuçlanmış gözüküyor! Amaçlanan siyasi gücün adayının önünü açmak operasyonu olarak belirten siyasi oluşum diyenlere katılanların olduğu kadarda katılmayanlarda var! 31 Mart 2019 sandığa giderek oylarını kullanmaları ile Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı ve merkez ilçe başkanı seçilmiş olacak! Partilerin adayları seçilmek içinde; Merkez ilçe ve Büyük Şehir belediye Başkan adayları yoğun bir çalışma temposu içindeler… Bu seçim sakin ve huzurlu olduğu kadarda demokratik bir seçim olması beklentisi toplumun dileği olmasıdır

BU SEÇİM MERSİNDE NEYİ DEĞİŞTİRECEK?

Tarsus’ta dört dönem belediye başkanlığı sonucunda bir dönemde Büyük Şehir Belediye Başkanlığı yapan Kocamazın seçime girmesini engellenmesi ile başlayan siyasi çekişme siyaset sahnesinde ilk defa olmasının verdiği umutsuzluğun verdiği burukluk devam ediyor… Bölgenin demirbaşı olan MHP’nin yerel iktidarının sona ermesi olabilir mi? Kim bilir! Ancak! Mersin Büyük Şehir Başkanlığı, Adana Büyük Şehir Belediye Başkanlığını elinde tutan MHP bu şehirleri kaybetmesi halinde;  MHP’de şaşkınlık, umutsuzluk, küskünlük senaryoları oluşabilir… Türk siyasetinin kaybı her dönemde lider sultasının zaferi ile sonuçlanması kabul edilme beklentisi yok! 23 gün sonra ortaya çıkacak olan siyasi tabloya dikkatlice bakmak gerekir!

Bu seçimde mağdur edilen Kocamazın siyasi gücünü bilmeyenler arasında çözümlenmeyen bir vefasızlığın bir örneği olabilir mi? Bilinmesi gerekli olan bu bölgede oy potansiyeli bulunan ve Tarsus’a ve Mersin’e verdiği hizmetleri MHP’li olarak verdiği unutulabilir mi? Siyaset arenası her seçim döneminde birçok siyasetçinin ortaya çıkışı veya siyasi vefasızlığın altında kalışını anlamak içinde, mağdur olması gerekir mi? Bunun anlamını siyasetçilerin bilmesini söylemek isterim..

Kocamaz, Tarsus’ta ve Mersinde seçmenin sevdiği bir siyasetçi olmuştur… Bu seçimde diğer parti adayları gibi seçime katılabilseydi ne olurdu? Başkanlığı kazanabilir miydi? “Evet”  veya “Hayır” diyebilen birçok seçmen olabilir! Siyasetçi, sandıktan çıkar ve sandıkta kaybetti diyebilseydik!

Bu yerel seçimde CHP’nin adayı olan eski milletvekili Vahap Seçer, her geçen gün seçmene verdiği mesajları ile şansını arttırmış görülüyor…  Bu yerel seçimde CHP adayı Vahap Seçer ve Dr. Haluk Bozdoğan ekip çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor.  CHP Tarsus ilçe başkanlığı her iki adaya desteklerini kurulan ekipler sayesinde yerel seçimi başarılı bir çalışma temposu ile aktif olmasıdır… Cumhur İttifakının seçim büroları pek kalabalık değil. Tarsus daha çok CHP adayı olan Vahap Seçer ile Dr. Haluk Bozdoğan’ın resim panoları binaların dış yüzeyinde ve balkonlarda asılı olduğunu görmek mümkün! Seçim Büroları daha canlı olduğu kadarda seçmenin ilgisini çekiyor. İki adayın tanıdım müziği gezinen araçların üzerinde devamlı söylenmekte ve araçlar hareketli olarak cadde ve sokaklarda gezi turları devamlı hareket halinde… MHP adayı olan Belediye Başkanı Şevket Can Tarsus’ta seçim çalışmasını tek başına yapıyor(!) gibi görülüyor. MHP BŞBB adayı olan Hamit Tuna ortalıkta fazla görülmüyor… Sadece duvarlarda asılı panoları var.

İYİ Partinin Tarsus’ta seçim bürosu var… Kocamazın aday olması için Demokrat Partinin isteği kabul edilmedi… DYP’nin iktidarında Devlet Bakanı olan Tarsuslu Ayfer Yılmaz, Demokrat Parti adayı olarak Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday oldu…

KOCAMAZ TARSUS’TA GEZİYOR…

Kocamaz, bu yerel seçimde sorumluğunun olduğunu düşünüyor… İYİ Partinin Tarsus adayı olan Mimar Esin Karakoç’un Tarsus belediye Başkanlığı çalışmalarına destek veriyor.  Tarsus ve Mersin adaylarının seçimi kazanmaları halinde Kocamazın siyasi dehası olduğunu söyleyecek birçok seçmenin verecekleri oylara bağlı olduğu söylenebilir! Yerel seçimin mağduru ile liderin arasındaki mücadele 31 Mart 2019 tarihinde sandıkların sayılması ile seçimin galibi kim olabilecek?

Bekleyip göreceğiz!

GÜNÜN SÖZÜ:  BU YEREL SEÇİMİN SONUCUNDA SİYASİ HAYATINI KAYBEDECEK VEYA SİYASETTE DEVAMINI SAĞLAYACAK OLAN SEÇMENLERİN VERECEKLERİ OYLARIN DEĞERİNİ BİLELİM! 

Bu yazı toplam 482 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1