:

:

:

YENİ SİSTEMİ YARATMAK İÇİN UYUM İSTER

7 Haziran 2018 Perşembe 09:09
Mehmet AKTOPRAK

Tarsus İdman Yurdu 2011/2012 sezonunda 3’ncü Lig’e düştü… 3’ncü Lig kolay ve basit bir alt lig olarak görülmesin… Tarsus İdman Yurdu kulübün iki sezon sıkıntılarının olması normal. Başkan Can, ekonomik olarak takımın her zaman yanında durdu... Bu sezon kadronun ilk akla gelen sıkıntısı“Takım Uyumsuzluğu” takımı etkilemiş olabilir! Uzun yolculukların yarattığı yorgunluk ve hava değişimi yanında yabancı saha ve zorlu geçen maçların takım iskeletini oluşturan genç futbolcuların takım içi uyumu yanında disiplin unutulmamalı…  Başarının en büyük etkili silahı “Takım ruhu, takım uyumu ve takım oyunu” dur...Takım ruhu, kulüp yapısının taraftarlara ve Tarsus’a uygun bir tablo içinde gösterime sunulmalı.. .Yörenin gençlerine imkân verilmeli ve yapısal dönüşüme katkı sağlayacak tedbirler alınmalı… Alt ve üstyapı organizasyonun devamını sağlayacak olan iletişim sağlanmalı… Artık! kimin değil,neyin hatalı olduğunu ortaya koyarak çözüm aramalıyız..Uzun yıllar bu konuda fazla mesafe alındığı söylenemez(!)  Tarsuslu olarak, üstümüze düşen görevi yapmadık…Karşılıklı iletişim yolları kapalı olunca; birbirilerimize güvenemedik, şüphe ile baktık…Değişim,gelişim için ilk adımların atılması sevindirici oldu… Bu adım atılırken; doğru adımlar atılmalı ve her zaman yönetim, teknik kadro tartışmaya,yorumlara açık olmalı. Yanlış uygulamadan geriye dönmek, istikrarın devamını sağlar... Başarı düşünülüyorsa; el ele birlikte olmanın yollarını açık tutmak yeterli olmayabilir..

TRANSFER EKONOMİK OLMALI                                                                                      

Transfer ile gündemi oluşturmak önemlidir… Transferlerin artık! Teknik kadronun istek ve tespitlerine göre yapılmalıdır. Transfer komitesi adı altında gereksiz yapılan transferler her zaman sorun olduğunu bir kere daha hatırlatalım… Beklenen transfer takım iskeletine uygun ve ekonomik şartları zorlamayacak şekilde yapılması halinde; ekonomik kriz sorunu yaşanmaz... İyi transfer politikası her zaman başarının anahtarı olduğunu hatırlayalım(!)

Tarsus İdman Yurdu’nun yeniden yapılanması, geliştirilmesi ve üst Lig’e hazırlanmasını sağlayacak olan “Altyapının” sağlam temellerini atmanın sırası olduğunda hemfikiriz... Altyapı, bir süreç işi erkende olabilir veya uzun vadelide… Kısa zaman döneminde olması halinde altyapı çalışmaları takım halinde istikrarı yakalar… Bir takımın sıfırdan organizasyon edilmesinin zorluğu, avantaj veya dezavantaj durumu iyi hesaplanmalı…   Her yapılan hatanın arkasında yönetim olduğu söylenir… Takımın teknik kadrosuna tepkilerin olmadığını gözledim… Üst ve altyapı Takım sorumluları arasında sıkı bir diyalog yolu olmalıdır!

Her Hoca’nın transferde alınacak futbolcunun takım içinde dengeleri ekonomik, sosyal ve psikolojik yönden uyumlu olmalıdır... Üst ve altyapının bütçesi olmalıdır!

 KAMP YERİ İYİ SEÇİLMELİ

Her zaman olduğu gibi ilk çalışma Burhanettin Kocamaz Tesisinde başlar… Değişik takımlardan gelen yeni futbolcuların kaynaşması ve uyum sorunun ortadan kaldırması açısından önemlidir. İlk çalışmalarda tanışma aşamasında olması tanışma, dayanışma ve uyum sağlar. İkinci etap çalışma yerlerinin seçiminde daha dikkatli ve çalışma koşullarının iyi olduğu yerler seçilmeli…  Takımın huzur içinde çalışmalarını yürütülecek teknik kadronun bu konuda yer tespiti yapmış olmalı… Zamanın olduğu söylenebilir… Unutulmalı! Erken rezervasyon yapılması halinde yer tespitinin fiziki durumu dikkate alınmalıdır. Tarsus İdman Yurdu’nu 3’ncü Lig’de zorlu mücadele bekliyor.Temennimiz: Kulübümüzün bu,sezonda üst Lig’e çıkmasıdır..

GÜNÜN SÖZÜ: BU SEZON TARSUS 3.LİGDE BAŞARILI OLMADI!...  3.LİG’DEYİZ! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 434 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1