:

:

:

TÜRKİYE’NİN MUTLU RESİMLERİ

3 Aralık 2019 Salı 11:19
Mehmet AKTOPRAK

Mudanya İskelesinden İstanbul’a hareket eden, Deniz otobüsü iskeleden süratle açık denize doğru hareketlendi. Da Deniz Otobüsü açık denize çıkması ile başlayan araştırmamın sonucunda yolcular arasında dikkatimi çeken uzun saçları ile uzun sakallı olan “ Hacı tipli” olan dinci görünümlü ve kara çarşaflı eşi vardı.  Akıllı telefonda Zeki Müren’in “ Bir demet yasemen… Göğümün tek hatırası… Bitmiyor ayrılık…” şarkısını dinleyen yolcuların, mutluluğu yüzünden okunuyordu.  Bunda bir terslik olduğunu düşündüm. Bu hacının akıllı telefonunda, ezan sesi yerine; Zeki Müren şarkısını dinlemesi! Yolcuların yüzünde bıraktığı hayret dolu ve mutlu gülüş ile başlayan Mudanya-İstanbul yolculuğumuz zevkli geçti. Yolcu salonunda sadece akıllı telefon görüşmelerin hareketliği hâkimdi.  Hacı, yanındaki eşine bir şeyler söyledi. Ancak anlayamadım. Eşinin gülüşü ile başlayan bu konuşmanın arasında bir şeyleri yediğini ağzını şaşırtmasından anladım. İri gözleriyle etrafına göz attı. Uzun ve kirli sakalını sıvazlayarak konuşuyordu. 

Hacı, yanındaki eşine  “İstanbul’a indiğimizde, Marmaray ile Üsküdar ‘a geçeriz. Oradan da bir taksiye bineriz. Ben önde oturur hanım arkada…” İlginç olan taksinin ön tarafında koltuğa erkeğin neden oturacağı idi. Amaçlanan haremlik-selamlık uygulamasını takside göstermek isteyen “ Banaz hacı” eşine konuşuyordu “ Çamlıca Camii’ne gideceğiz, öğle namazını kılacağız. Sonrasında Eyüp Sultan’a geçeriz” dedi.  Deniz otobüsü iskeleye yanaştı. Hacı, ellerinde bavulları taşıyan, arkasında siyah feraceli eşi geliyordu.  İskeleyi ağır aksak geçtiler. Taksi durağında gözlerine kestirdikleri taksiye yanaşarak; şoföre seslendi. Şoför bey,  Eyüp Sultan’a gitmek istiyoruz diyerek fiyat istediler. Şoförün verdiği fiyat pahallı geldi.  Hacı, sinirlendi ve şoföre “ sen soyguncumuzun” demesiyle başlayan tartışma polis’te sona erdi. Sonrası fiyat hesabı ile konu noktalandı ve polis’e takıldı ..                                                                                                                                                                 

YÜKSEK GERİLİM HATTI…                                                                                                                                                     

Tarihte yazıyı Sümerler bulduğu yazılı… Yazarı çizeri içeri atmayı sadece Türkiye icat etti. Hiçbir kötü alışkanlığım yok. Sigara, alkol, uyuşturucu ve sağ-sol partilerle ilgilenmem. İşsizlik ordusu yüzde 497 büyüdü. Yakında askerlik kalkarsa şaşırmayalım. Hangi taşı kaldırsak, altından “ altında taş olan başka bir baş” çıkar! Yapılan son kamu yoklamalarına göre “Kamu oyulmuştur!” haberimiz var mı?                            

Fizik mezunu olanların savaş pilotu olma şansları var! Kimya mezunları özel kuvvetlerde bomba uzmanı olmanın yolu açıldı! Maratoncuları haberleşme koşusunda “askeri haberleşmesi” olarak eğitimi başlayacak! Hayırlı olsun! Türk adaleti tutukluluk yapıyor. İçeride biraz kaldıktan sonra tekrar tutuklanıncaya kadar serbest kalabilirsiniz? Suya gelen zam! Havaya da zam gelme ihtimali var mı? Halen mahallerde baskılar var! Bu baskıları “baskıcılar” mı yapıyor? Gecekondu adaleti gelecek mi? Özgür olmayan basın sıralamasında 157. Sırasındayız! Çin 177 sırada bulunuyor! Basın özgürlüğü yarışıyoruz! Ekonomide yarışabiliyor muyuz?                                                                                                          

GÜNÜN SÖZÜ: TÜRKİYE, MUTLU İNSANLAR ÜLKESİ DEĞİL Mİ?( Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 547 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1