:

:

:

TÜRK FUTBOLUNUN CAZİBE ALANI ALTYAPIDIR!

8 Ağustos 2018 Çarşamba 10:00
Mehmet AKTOPRAK

Altınordu Spor Kulübü, her dönem Türk futboluna yetiştirdiği gençlerle kulüplerin dikkatini çekmeye devam ediyor… Bu sezonda F.Bahçeye verdiği Barış Alıcı, kaleci Berke Özer’in alınmasını sağlayan F.bahçe kadrosunun gençleşme düşüncesi ile ekonomik ve UEFA ölçütleri düşüncesi var… Türk futbolunun kurtuluşunu sağlayacak altyapı çalışmaları ön plana çıkarılıyor…Bu çalışmaların cidid olarak  başlaması halinde kulüplerin kadroları daha güçlü olacak. Şimdiye kadar her sezon yapılan transferler sayesinde birçok kulübümüzün “İFLAS” etmesi söz konusu idi. Bu sezon transfer ayında büyük kulüplerinin hedefinde yetenekli genç futbolcular görüldü… Altyapılarından veya başka takımlarda bulunan gençlerle kadrolar güçlendirildi..

PROFESYONEL KULÜPLERİN BÜTÇELERİ AÇIK VERMEYE BAŞLADI!                        

Fenerbahçe, son 13 yılda alınan ve satılan futbolcularla ilgili 181 milyon EURO net zarar ettiği ve 2015’te Fenerbahçe’nin 195 EURO olan takım değeri 65 milyon EURO olduğu açıklandı…Altyapıda forma giyen sarı-lacivertli gençlerden1998 doğumlu stoper Burak Albayrak, 1999 doğumlu orta saha Muhsin Çapkan, 2001 doğumlu orta saha Muhammed Gümüşkaya ve Altınordu’dan alınan kaleci Berke, Barı ve NEC’den Ferdi 3 yıllık kontrat yapıldı… F.Bahçe Sparta Rotterdam’da oynayan 18 yaşında forvet oynayan Halil İbrahim Dervişoğlu ve Feyenord ‘un 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, Hertha Berlin’in 19 yaşındaki forvet oyuncusu Muhammed Kiprit’i transfer etmek istiyor…F.Bahçe’nin genç ön liberosu Oğuz Kağan Güçtekin’e  Fulham ve Manchester City’nin  talip olduğu biliniyor..

F.BAHÇE YÖNETİMİ ÖZKAYNAĞINDAN ÜST YAPIYA TAKVİYE YAPACAK…              

F.Bahçe 3,2 milyon TL olan borçlarını ödeyebilmek için yetenekli gençlerin transferinde maliyetinin düşük olması düşünülüyor… Özkaynaklarından altı genç oyuncu ile mukavele yapıldı. Avrupa’da takip edilen genç oyuncuların sarı-lacivert renklere kazandırılmaya çalışılıyor.. Sarı-lacivert kulübün yönetim anlayışı olarak ortaya konulan orta ve uzun vadede kendi özkaynaklarını harekete geçirerek, dışarıdan alınan gençlerin ve kendi yıldızlarını eğitilmesiyle oluşacak kadronun iskeletini oluşturması düşünülüyor.. Transfer politikasında oluşturulması düşünülen köklü bir  değişim süreci içine girmesi planlanıyor… Yönetimin  bu sezon yapılan uygulamada genç ve yetenekli oyuncuları kiralama-satın alma hakkını almak opsiyonuna sahip olan elinde bonservisi olan oyuncuları transfer etme düşüncesiyle hareket ederek, büyük paralarla oyuncu alınması düşünülmüyor..

TRABZON SPOR KULÜBÜ ALTYAPI SAYESİNDE KAFAYA OYNADI…                          

Altyapısından yetişen gençlerin sayesinde lig’de başarılı mücadele eden bir kadroya sahipti… O dönemde güçlü bir altyapısı olan Trabzon spor kulübü uzun yıllar bu özelliğini kaybetti. Altyapıdan yetişen gençlerin yarattığı Trabzon ekolü devamı gelmedi.. Ancak, Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür’ün iki sezon ön plana çıkması ile Avrupa ülkelerinden gelen tekliflere Karadeniz Fırtınası yönetimi ilgilenmedi.. Bu iki genç yeteneğin Trabzon’a ve Türk Milli takımına yapacakları hizmet ve destek daha önemlidir! Slovenya kampına geniş bir kadro ile giden Trabzon kafilesi burada yaptığı çalışmaların sonucunda Teknik.

Direktör Kahraman’ın genç oyuncularla ilgilenmesi sayesinde ilerleyen sezon içinde “yeni parlayan oyuncuların” izleme olanağı bulabilmemiz mümkün! U21takım kadrosunda olan Abdulkadir Parmak, Yüksel Şişman, Muhammet Beşir, Cafer Tosun, Bahadır Güngördü, Furkan Taş, Murat Cem Akpınar, Alihan Tuncer ve Ahmet Hakan… Bu gençler gelecek için bir yatırım olması acısından  gerekli bilgiler alınmış oldu… Bir kısmı Karadeniz kulüplerine kiralanması veya U21takımına dönmeleri mümkün olur… Türk futbolunun zayıf karnı elit seviyede genç kalecileri yetiştiremiyoruz… İyi kaleci takımı yüzde elli etkiler. Galatasaray, Sakarya spor kulübünün16 yaşındaki genç kalecisi Emircan Seçgin’i kadrosuna dahil etti.  Futbolumuzu geliştirmek ve gelişimini sağlamak için “Türk futbol ekolünü” yaratılmasını sağlayacak olan TFF yönetimi ileriye bakarak, geleceğinin hesabını yapmalıdır!

GÜNÜN SÖZÜ: ALTYAPI ÇALIŞMALARINAİNANARAK, CİDDİ BİR PROGLAMLA BAŞLAYAN KAZANIR… İLGİLENMEYEN TAKIMLARIN ÇÖKÜŞÜ YAKINDIR! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 392 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2