:

:

:

TÜRK FUTBOLU LEJYONERLERLE GELİŞİR Mİ?

13 Eylül 2017 Çarşamba 09:46
Mehmet AKTOPRAK

Türk futbolu bütün ümidini Avrupa’da yetişmiş Türk lejyonlarının katkısı ile gelişeceğine inananlara sormak lazım? Türk futbolunun geleceğine katkı sağlaması için gerekli olan destek verilmesi halinde başarılı olması mümkün! Aradaki kültür ve eğitim farkını kapatabildiğimiz zaman Türk futbolcusunun başarı olmaması diye bir sorun olamaz! Alman futbolu bir ekol ve bir sistemdir... Dünya futboluna katkı yapan bu ekolün yetiştirdiği futbolcuların piyasa değeri yüksek! Türk futbolu olarak hala ekol olamamış, kendine has bir sistemi olmayan, dışarıdan gelen yabancı teknik adamların sahaya sürdüğü teknik sistemi uygulamaktan başka çaremiz yok!  Büyük takımların teknik kadrolarına bakın! Milyarlarca para ödenen bu futbolcuların ortaya koydukları futbol adına ne var? Lig’in ilk haftalarında Galatasaray ile Bahçeli Şehir Spor ve Beşiktaş başarılı... Fenerbahçe şimdilik sezona hiç iyi başlamadı... Futbol oyunu bir ekol, bir sistem içinde oynanır. Saha içinde mücadele eden 11 kişi saha içinde sağlayacak olan oyun düzeni içinde verilen görevlerin yerine getirilmesi önemlidir... Bir ekol içinde yetiştirilecek olan genç futbolcuların altyapı süzgecinden geçmelerini sağlayacak güçlü altyapı çalışmasının gerekliliğine bir kere daha inanalım..                                                                                               

LEJYONER FUTBOLCULARLA NEREYE KADAR?                                                                                                                     

Bu soruya cevap arayalım ki; önümüzü görmemizi sağlayacak olan tedbirleri zamanında alalım... Geçen sezon yabancı transferde yapılan hataların sonunda transfer tablası birçok kulübümüzün kapandı ve transfer yapamadı. Süper Lig’e yükselen kulüplerin transferleri daha dikkatli hareket ettikleri gözleniyor. En fazla transferde harcama yapan Galatasaray başı çekiyor... Üç büyükler yurt içinde yetişen genç yetenekleri renklerine bağlamaya başladı. Bence, altyapıdan yetişmiyorsa; yapılması gereken Altınordu ve Buca Spor gibi kulüplerin altyapılarından yetişmiş bu gençlere Avrupa’dan da teklif geliyor...

Bu açıdan olaya bakıldığında dışarıya gideceğine içerde kalması  her açıdan iyi olur..                                                                                                                                                           

Avrupa kulüpleri Türk gençlerine yönelmeye başladıklarını söylemek isterim...

Türkiye’de, Barselona’nın Türk genç futbolcularını tarayan ekibi var. Yetenekli buldukları gençleri süzgeçten geçirip, Türkiye’de kurulan çalışmaların sonunda başarılı buldukları birçok Türk genci Barselona Kulübünün tesislerinde eğitiliyor... Eskiden mahalle futbolundan gelen genç futbolcular kulüplere kaynak olurdu. Artık bu kaynak kurutuldu!                                                                                                                                   

BİR YABANCI FUTBOLCUYA VERİLEN PARA İLE GÜÇLÜ ALTYAPI OLUR...                                                                            

Yapılan bir araştırmada; bir yabancı oyuncaya verilen para ile o kulübün altyapısı mükemmel bir şekilde düzenleneceği ve altyapıdan her sene birçok futbolcunun yetiştirileceğini , bu gerçekleri görmeyen sulu beyinli yöneticilerin “günlük başarı” peşinde oldukları ifade ediliyor.. Son dönemlerde Altınordu ve Buca Spor kulübünün gençlere dayalı kadro ile mücadele sürdürmelerini, diğer kulüp yöneticileri görmemesi hayret edici(!)  olmuyor mu?  Bu gerçekleri anlatmaya devam edeceğim; biliyorum ki, bu yazılarımı hiç okumayan ve bu düşüncelerime katılmayan birçok futbol profesörü olan yöneticilerin çok olmasına yorumluyorum... Hiç önemli değil! Bir gün paralar biter, kaynak kuruduğu zaman kulüplerinde kapılarına kilit vurulur veya amatör lige düşer(!)  Bugünlerin  kötü günlerinde geleceğini unutmayalım.. FİFA tüm kulüplerin transferlerini denetliyor...Yapılan yanlış uygulamaya el koyarak iptal ediyor ve cezasını kesiyor..                                                                                                                                        

GÜNÜN SÖZÜ: PROFESYONEL KULÜPLER KÜÇÜĞÜ VE BÜYÜĞÜ BU HARCAMALARLA NEREEYE KADAR KOŞACAKLAR? O GÜÇLERİ VAR MI? (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 446 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2