:

:

:

TRANSFERDE YERLİ FUTBOLCULAR TERCİH EDİLİYOR…

25 Haziran 2018 Pazartesi 09:49
Mehmet AKTOPRAK

İÇ PİYASADA AYTEMİZ ALANYASPOR’DAN EMRE AKBABA VE EDİN VİSCA’NA TEKLİFLER VAR… FENERBAHÇE, BARSELENO’DAN İKİ FUTBOLCUNUN KİRALANMASI SÖZ KONUSU… ANADOLU TAKIMLARI KADROLARINI YERLİLERLE TAKVİYE EDİYOR…

Fenerbahçe’de 3. Hollandalı teknik direktör dönemi başlıyor… Birkaç teknik adamla görüşme sonunda Fransız çalıştırıcı Philip Cocu ile üzerinde anlaşma sağlandı. İstanbul’a geleceği beklenen Cocu imzayı atması durumunda 3. Hollandalı çalıştırıcı COCU olacak… Hatırlayalım: 1990-1991 sezonunda Guus Hiddink çalıştı… 39 resmi maçta, 9 beraberlik,14 yenilgi, 16 yengi sonucunda Fenerbahçe sezonu 5. Sırada bitirdi… 2016-2017 sezonunda Advocaat, 56 resmi maçta, 30 yengi, 9 yenilgi, 16 beraberlik ve sezonu 3. bitirdi..                                                                                        

PARASI OLAN FB’DEN FUTBOLCU ALABİLİR…                                                            

Fenerbahçe, yeni yapılandırma hazırlıkların ilk hedefi kadroda bulunan futbolcuların transferi için gelecek para önemli. İlk hamlede Fernandao Arabistan takımı Al Wahda’ya transfer oldu…  Geçen sezon kupasız kapatan Fenerbahçe yönetimi bu sezon kupaları müzesine götürmek için de, yeni bir yapılanma ve büyümek içinde, Üsten başlayıp, altyapının daha güçlü bir yapılanma yapılmasını düşünen bir yönetim var…  Fenerbahçe kadrosunda bulunan birçok futbolcularına gelen tekliflere açık görülüyor.  Daha çok Çin, Arabistan ve Avrupa’dan gelecek teklifler içinde yürütücülere yetki vermesi söz konusu…                                                          

FENERBAHÇE’YE 4-3-3 SİSTEMİ GELİYOR…

Akılı bir sistem… Türk takımları çalıştıranların ilk çalışmalarında öne çıkan 4-4-2 ve 4-3-3 sistemi uygulandı. Bu sistemlere Türk futbolcuların bu sistem içinde uyumlu olduğu görüldü… Daha sonra Türkiye’ye gelen yabancı çalıştırıcıların uygulamak istedikleri sistem karışıklı sayesinde yanlış uygulamaların sonunda çok yönlü sistemler Türkiye’de uygulanmaya başlandı..                                                                

CRUYFF EKOLÜ…                                                                                                            

2016 yılında hayatını kaybeden Hollandalı efsane futbolcu ve futbol adamı Jordi Cruyff ismiyle anılan bu sistemde takım hep birlikte hareket eder… Oyun süresinde oyuncular sürekli yer değiştirerek oynar. Önemli olan kadro içinde olan futbolcuların her yerde oynama yeteneklerin olması ve etkili olmalarıdır… Sırt numaraları oyun içinde pek önemli değildir. Cocu, çalıştırdığı takımlarda bu sistemi uygulamış ve başarılı olmuştur… Bu sisteme yatkın olan futbolcuların transferleri düşünülüyor..  Fenerbahçe, üst ve altyapısı ile 4-3-3 sistemi uygulanacak…  Bu sistemin uygulanması ile birlikte altyapıda başarılı olan genç oyuncunun üstyapıya uyumu daha çabuk olacaktır.  son adam sistemi kalkıyor…  Barselana’da bu sistemi uygulayan ve aynı zamanda Cruyff talebesi olan Cocu 4-3-3 sistemini PSV’ de uyguladı ve Hollanda’da üç yıl şampiyon oldu. Ayrıca hücumu düşünen bir takım yarattı..  

ALTYAPI YENİDEN YAPILANACAK…                                                                              

Futbolcuların saha içinde hücuma dönük görev yapmalar sayesinde gol yollarında daha çabuk hareketli olmaları isteniliyor… Altyapı yeniden yapılanacak ve gençlerin eğitilmelerini sağlayacak olan çalıştırıcılar sisteme uygun olarak seçilecek. Altyapı çalışmalarına ayrıca önem veren Cocu, altyapı çalışmalarını takip ederek veya gelen raporlara göre de, yetenekli gençlerin üstyapıya uyum sağlanması planlanıyor..    

GÜNÜN SÖZÜ: FENERBAHÇE KULÜBÜNE HAYIRLI OLSUN…BAŞARILAR DİLERİM… (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 438 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1