:

:

:

TARSUS İDMAN YURDU SAHA İÇİNDE OYUN SİSTEMİ YETERSİZ KALDI

23 Nisan 2019 Salı 10:52
Mehmet AKTOPRAK

F.KARAGÜMRÜK SPOR İKİ PENALTI ATIŞI İLE ÜÇ PUANIN SAHİBİ OLDU…                          

ORTA HAKEM BURAK PAKKAN’IN PENALTI KARARINDA KURAL HATASI VARDI!  (SALI)GÖZLEMCİNİN VERECEĞİ DÜŞÜK PUANLA HAKEMİN DİNLENDİRİLMELİ!

Tarsus içeride oynadığı maçların tamamında sistemin işlediğini söylemek yanlış olur! Tarsus, oyunu organize edecek ve yönlendirecek olan Nurullah Kaya, bu görevi kaldıracak ve yönlendirebilecek ne fizik gücü nede futbol kapisetesi var! Topla buluştuğunda ya çalım ile rakibi geçmeye çalıştı ve topu kaptırdı…

Oyun kurucu olabilmesi için çabuk, süratli her yöne gitmesi ve oyunu okumalı… Oyun alanı içinde oyunu nerede kurmasının takımı lehine gelişecek atak ve baskılı oyun ile takımı ateşleyecek, pas yüzdesi yüksek olmalıdır… Olabildi mi? Yılmaz Can Taşkıran bu maçta ortaya fizik gücünü koyamadı. Aldığı topları ezdi… Pas hataları ve çalım sonunda oyundan düştü. Aytaç Öden, ilk penaltıya neden oldu… Ceza sahası içinde topu uzaklaştıramayınca, topa müdahale eden kaleci Anıl Demir’in rakibe çarpması ile kazanılan ilk  penaltı oldu. Muhammet Samed Karakoç, zaman geliyor, takımı sırtlıyor… Bu maçta yakaladığı gol pozisyonlarda etkili olamadı…

Çalım atmayı çok seviyor. Gerekli ve gereksiz çalım atması hem kendini yoruyor hem de takımı oyundan düşürüyor…                                   Sefa Durmuş ve Mustafa Yılmaz saha içinde aynı sorunları var! Takım yetkilisi olan kişi oyuncularına paralel ve isabetli pası nerede kullanacağını göstermeli!                                                                                        

SAHA KENARI TAKIMI İYİ YÖNLENDİREMİYOR!                                                                                                               

Bu konuda, geldiği günden bugüne kadar kenar yönetim olarak takımı iyi yönlendirildiği söylenemez! Kenardan yapılması istenilen görevler saha içine yansımıyor… Ayrıca!  Saha içi görev anlayışı  etkili değil! Bunlar olmayınca Tarsus,hataları ve günahları ile bu sezon lige tutunması için dış sahada Kırklareli spor ve son haftayı içeride  Darıca G.Birliği ile oynayacak… Tarsus,39 puanla 11.sırada bulunuyor..                                                                                                                                                                     

GÜNÜN SÖZÜ: TARSUS OYUNCULARI ÇALIM YERİNE ÜÇGEN PASLAŞMA İLE TOPU ÇEVİRME ALIŞKANLIĞINI ÖĞRENMELİLER! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 441 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1