:

:

:

TARSUS AMERİKAN KOLEJİNİN TARSUS’A KATKISI!

8 Eylül 2017 Cuma 09:40
Mehmet AKTOPRAK

124 Yıllık Eğitim Yuvası’nın içine girdiğinizde; bir mabedin içinde hissediyorsunuz kendinizi… Yıllar, Bu yuvayı eskitememiş, bilhassa çağı yakalamak ve geleceğin kültür yuvasının projeleri hazırlanmış durumda… Her geçen gün büyümeyi sağlayan yatırımlar hazırlanıyor. 9 Aralık 2012  tarihi böyle bir tarihi güne şahit oldum..

       Tarih yanılmaz… 9Aralık 2012 hatırlandığı zaman, bende, o gün oradaydım, demekle mutluluğu paylaştım. Kolejin toplantı salonunda konuşmalara başlamadan önce, Atatürk ve şehitlere saygı duruşu ve arkasından İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan söyledik…                  

Bu görüntüden duygulanmamak mümkün mü? Tabii ki değil!..

Sonrası yapılan konuşmaların bıraktığı izlenim ise, Tarsus Amerikan Koleji’nin artık! büyüdüğünü ve Üniversite olmanın beklentisiydi..                                                                                           

Daha sonra temel atılışı ile tören sona erdi... Sağlık Ve Eğitim Vakfı’nın Tarsus’ta başlattığı 11.000 bin metrekarelik inşaat projesi ile Tarsus Amerikan Koleji’nin asırlık kampüsü, daha konforlu ve geniş yatakhaneden hem kolej, hem de SEV İlköğretim Okulu öğrencilerinin yararlanacağı modern yerleşim birimlerine kavuşmuş olacak. Bu alan içinde; Kozakçıoğlu Çırçır Fabrikası, Sadık Paşa Konağı ve bahçesinin birleştirilmesinden oluşan 9.400 metrekarelik alan içinde yeni kampüs binası inşaatına başlandı.

Tarsus’un bir Dünya Üniversitesine dünden bugüne göre daha çok ihtiyacı var. Dinlerin kesiştiği nokta olan Tarsus, bunu hak ediyor..

Tarsus Amerikan Koleji’nin geçmişine bakıldığında: 124 yıl içinde, aralarında politikacı, hukukçu, mühendis, iktisatçı, doktor ,sanatçı, sporcu, bilim adamı, sanayici, diplomat ve medya mensuplarının bulunduğu binlerce kişiyi mezun vermiştir.

 Özel Tarsus Amerikan Koleji’nin günümüzde, “Türkiye için liderler, dünya için liderlik” anlayış olarak da savunan, bu yaklaşımla değişen çağın değişen koşullarına uygun eğitim ve öğretim hizmetini sürdürmeye devam ediyor..

“TAC, zengin geçmişinin onuru, binlerce mezunun gururu, idealist öğrencilerin çoşkusu ve tüm eğitim kadrosunun azmi ile 21’nci yüzyıla yaraşır kocaman bir aile olarak hazırdır.” İfadesi etkili…

İşte! TAC’ın felsefesinin içini dolduran anlayış ve düşünce tarzı…

124 yıllık amaçlanan öğretim sistemiyle modern eğitim anlayışının yetiştirdiği mezunlar bugün Türkiye’nin her bölgesinde Lider oldukları görülüyor. Demek ki, Özel Amerikan Koleji uzun yılların verdiği tecrübe, azim, onur ve coşku içinde; eğitim anlayışı ve düşünce felsefesi değişmedi.

TAC, 2007’deTarsus Amerikan Koleji CIS’tan (Uluslararası Okullar Birliği) akreditasyon almıştır. Bu Uluslararası Okullar Birliği’nden alınan çok önemli başarıyı alan ilk lise TAC’dır. 2008’de “Kız Öğrencileri” ilgilendiren yatılı bölümünün hizmete açılmasıydı. Türkiye’nin her yerinden okumak üzere gelen kızlarda artış olması bekleniyor..

SEV/ Amerikan Okulları’nın” Misyonu, kişisel, toplumsal sorumluluk taşıyan, çevre bilincine sahip, özgüvenli, İngilizceye ana dili kadar hakim, öğrenmekten yaşam boyu kopmayan, etkili iletişim kurabilen, her yönüyle nitelikli bir yaşam süren, ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumluluklar edinmiş bireyler yetiştirmektir.” Bu ifadeler çağı yakalamanın içtenlikle inanan kocaman bir ailenin umutlarını ve başarılarını özetliyor..

Hedef olarak ’ta “ Atatürk ilke ve İnkılaplarına gönülden bağlı olan öğrencilerin eğitilmesini sağlayacak ve yaşamları boyunca insanlığa hizmet amacıyla, demokratik süreçlere katılan ve gönüllü yardım kuruluşlarında görev alan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.”

Özel Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun olan öğrencilerin yaşamları boyunca ülkelerine ve insanlığa hizmet etmeyi, toplumsal yardımlaşmanın içinde her zaman içinde olmuşlardır. TAC/SEV (Sağlık Ve Eğitim Vakfı’na ) bağlı bir eğitim kurumudur.

Artık! Tarsus’ta Uluslararası bir Üniversite’nin ilk adımları Özel Tarsus Koleji sayesinde atılmaya başlandı.

GÜNÜN SÖZÜ: TARSUS EĞİTİMDE, TARSUS AMERİKAN KOLEJİ İLE ATILIMLAR BAŞLADI... İLKOKUL-LİSE-ÜNİVERSİTE TARSUS’UN EĞİTİM  DAMARIDIR! (Mehmet AKTOPRAK)                                                                        

Bu yazı toplam 493 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1