:

:

:

TARSUS 2. LİG’E YÜKSELDİ VE SESSİZLİGİ DEVAM EDİYOR…

11 Haziran 2018 Pazartesi 10:06
Mehmet AKTOPRAK

KONGRE İÇİN NE GİBİ HAZIRLIKLAR YAPILIYOR? TARSUSLULARIN KONGREDE TAKIMLARINA SAHİP ÇIKMALARI BEKLENİYOR… TARSUS İDMAN YURDU 2.LİG’E ÇIKARAK GÖREVİNİ YAPAN BAŞKAN VE YÖNETİMİN ÖNÜNDE EKONOMİK SIKINTILARI AŞMALARI ZOR GÖRÜLÜYOR… UZUN DÖNEM BELEDİYE İMKÂNLARI İLE DESTEKLENEN TARSUS İDMAN YURDU, BU SEZON TEHLİKELİ VİARAJLI YOLA GİREBİLİR… 5 TEMMUZ’DA YAPILACAK KONGEREYE ADAY BİR EKİP ÇIKABİLİR…  GEÇEN HER GÜN TARSUS İDMAN YURDU’NUN ALEYHİNE İŞLİYOR… PROFESYONEL LİGLERDEKİ YAZ TRANSFER DÖNEMİ 9 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK VE 31 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK… SÜPER LİG VE 1.LİG 11 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK…

Lig’in bitimi ile başlayan transfer borsası başladı… Kulüplerin daha önce anlaştıkları oyunculara imza attırdıkları biliniyor. Bu sezon UEFA’nın kontrolü altında takımların transfer harcamaları mercek altına alınacak…  Sıkı bir ekonomik kontrol oluşumu transfer boyunca devam edecek.. Bu konuda kulüplerin yabancı oyuncu seçimi ve ekonomik uygunluğu tercih sebebi olması bekleniyor… Ancak, yerli oyuncular kulüplerin öncelikli tercih nedeni olacağı söylenebilir..

TARSUS İDMAN YURDU BAŞARISINI 2.LİG’DE GÖSTERMELİ…                                  

İki sezon 3.lig’de misafir takım olarak ortaya koyduğu bu sezon başarısı anımsanmayacak kadar mücadeleci ve başarılı oldu… Yönetim kurulu iki sezon sonunda Tarsus idman yurdu’nu geldiği yer olan 2.lig’e çıkardı. Sonrası Önder Ege’nin yönetimi kurmayacağı söylentileri dillendirildi… Neden (!) olarak başkan Can’ın takıma ekonomik destek vermesinin bu sezon olmayacağı idi! Tarsus idman yurdu yönetimini oluşturacak ve ekonomik olarak belediye desteğine ihtiyacı olmayan bir ekibin yönetimi oluşturması… Başkanlar, uzun yıllar takıma destek verdi ve ekonomik sıkıntıları çözdü. Burhanettin Kocamaz tesisi ile altyapı tesisi kazandırıldı… Düne kadar düzensiz bir yapılama içinde olan Tarsus idman yurdu, Başkan Kocamazın destekleri sayesinde, tesisleşme ve kulüpleşme iyileştirilme, geliştirilmede başarılı oldu… Yazıyorum! Anlatıyorum! Başkan Kocamazın Tarsus İdman yurduna verdiği desteği uzun yıllar sürdürdü… Hataları ve sevabı ile yaptıkları veya yapamadıkları olabilir. Başkan Kocamazı Tarsus Ekspres ile ziyaret ettiğimizde, belediye içinde yapılan çim sahayı gezdirdi… Harika bir saha ve yan tarafında olan taş binayı restore ederek, gelen misafir kulüplerin konaklaması için tahsis edeceğini söylediğinde, doğru bir yatırım olduğunu söyledim. O günden bugüne kadar geçen süreçte o sahaya ne oldu ve proje yapıldı mı? Yapılmadı mı? Bu proje gelen misafir kulüplerinin ihtiyacı olan tesis-otel  sistemi kulüplerin faydalanacağı ve örnek olarak gösterilecek olması Tarsus açısından mükemmel spor reklamı olurdu..

BAŞKAN CAN, ZAMANI İYİ KULLANMALI!                                                                      

Bu sezon çıkışlı ve inişli haftalara hazır olalım… Bu kadro elde tutulması çok zor… Özcan Hoca, birkaç takviye ile Tarsus idman yurdu 2.lig’de söz sahibi olacağını söylemişti. Şimdi yönetim yapılacak seçimde yeni yönetime devir yapacak ve Özcan Hoca gelecek olan teklifleri değerlendirecek ve bir kulüple anlaşacak… Bu sözlerin arkasında duracak olan Tarsuslu var mı? Her kongrede söylediğim gibi,”Tarsus idman yurdunun sahibi Tarsuslular olmalıdır.diyor ve demeye çalışıyorum..

GÜNÜN SÖZÜ: Tarsus idman yurdu, çok zor şartlar altında LİG MÜCADELESİNİ SÜRDÜRDÜ… Külüstür arabalarla yola çıkan kafile donma tehlikesi içinde maça giderlerdi… Şimdi o günden bugüne dağlar gibi fark var! (Mehmet AKTOPRAK)  

Bu yazı toplam 420 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2