:

:

:

TAKIMIN GELECEĞİNİ NET BİR ŞEKİLDE BELİRLER

13 Haziran 2017 Salı 10:02
Mahmut AYDINOĞLU

Tarsus İdmanyurdu’nda Kubilay Yavuz’un durumu tartışılıyor. Sizce Kubilay gidecek mi?

Kubilay Tarsus İdmanyurdu’nun sözleşmeli oyuncusu. Tarsus İdmanyurdu Yönetiminin geçen sezon yaptığı en büyük icraat onu transfer etmek olmuştu. Zaten oynadığı futbol ile attığı ve attırdığı goller ile kalitesini gösterdi. Takımdan gider ise bu Tarsus İdmanyurdu’nun hedeflerini çok olumsuz etkiler ve üst lige çıkmak hayalden öteye gidemez. Ancak mali sıkıntılar, transferin kapalı olması gibi etmenler de var. Peki Kubilay satılırsa oradan gelecek para sıkıntıları bitirir mi? Bence bitiremez ve Kubilay’a çok yüksek rakamlar verip transfer edebilecek bir takımda çok fazla yok. İsteyen çok ama para veren yok deniliyor. Bakalım gelişmeleri takip ediyoruz.

Yeni Teknik Direktör Memduh Özbalta ile ilgili görüşleriniz neler?

Tarsus İdmanyurdu Yönetiminden birisi çıkıp neden Memduh Özbalta’yı takımın başına getirdiklerini açıklamalı. Şu şu nedenlerden dolayı bu hocada karar kıldık demeliler. Ben doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum. Zaten kariyerinde zorunluluk nedeni ile iddiasız Mersin İdmanyurdu’nu çalıştırmak dışında göze görünen bir şey yok. Takımı tanıyan bir antrenör deniyor ki bu seviyede hoca alınacaksa Tarsus İdmanyurdunu çok daha iyi tanıyan Tarsus’lu hocalarda vardı.

Memduh Özbalta Başarılı olamaz mı diyorsunuz?

Hayır bunu bilemeyiz ve peşin hüküm vermek doğru değil. Ancak ben şampiyonluğa oynuyorum diyor isen öyle bir hedefin var ise hoca tercihi Memduh Özbalta olur muydu onu söylüyorum. Ancak hoca bizi yanıltır iyi futbol oynatır, göze girer o ayrı meseledir. Ama ya tutarsa mantığı ile riske girmek Tarsus İdmanyurdu gibi yüksek hedefleri olan bir takım için olası bir durum olmasa gerek.

Transfer kapalı ama takım bazı oyuncular ile anlaşma sağladı bu nasıl oluyor?

Şimdi Tarsus İdmanyurdu’nun transfer yapmasında bir sorun yok. Oyuncu ile protkol yapabilirsiniz. Ancak sorun lisans çıkarmakta. Tarsus İdmanyurdu kadrosunu kurar ve çalışmalarına başlar. Ancak lig başlamadan önce resmi olarak oyuncularının lisansını çıkarmak zorundadır. Transfer borcunu ödemezse oyuncuya lisans çıkaramaz ve maçlara mevcut lisansı kulüpte olan isimlerle çıkmak zorunda kalır.

Yeni transferler hakkındaki görüşleriniz?

Bildiğimiz kadarı ile 2 savunma oyuncusu ile ön anlaşma yapıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Birisi amatöre düşen bir takımın savunma oyuncusuydu sanırım. Diğeri de 3. Ligde bu sezon başarılı olmuş bir takımın oyuncusu. Tarsus İdmanyurdu Yönetimi bu sezona şampiyonluk parolası ile giriyor en azından geçtiğimiz sezon böyle açıklamaları oldu. Bu sezonda geçen sezondan daha iyi yerde olacağız dediler. Şimdi geçen sezon grubumuzdan üst lige çıkan takımlara bakalım, kadro yapılarını gözden geçirelim sonrada kendimize bakalım.  Çok fazla yorum yapmak istemiyorum ama hedef şampiyonluksa bu sene işimiz çok zor olacak. Bir de Kubilay giderse o zaman durum bambaşka olur.

Pek umutlu cevaplar vermediniz sanki?

Ben Tarsus İdmanyurdu’nun başarısını canı gönülden isteyen birisiyim. Bu şehrin insanıyız ve kulübümüzü seviyoruz. İstediğimiz şey en azından şu ligden bir kurtulmak ve bunun içinde doğru adımların atılması. Ben kulübün ortaya koyduğu yüksek hedefleri göze alarak yorumlar yapıyorum. Yoksa kulüp çıkıp şu şu sorunlarımız var, para yok borç çok ona göre kadro kuruyoruz dese o zaman hiç itirazımız olmayacak.

Tarsus İdmanyurdu nasıl bir transfer politikası izlemeli?

Tarsus İdmanyurdu geçen sezon savunmasından çok çekti. İnanılmaz kırılgan bir savunmamız vardı. Takımın yediği goller neredeyse amatör seviyedeydi. Özellikle beklide kırılma maçları olan Bayrampaşa, Elaziz ve  Diyarbekirspor mücadelesinde  yenilen golleri düşündükçe bu sezon savunmanın sil baştan değişmesi şart gibi geliyor. Bunun dışında orta alanda çift yönlü oyuncu yok takımda. Mesele Emre geçen sezon sakatlık sonrası büyük hayal kırıklığı yarattı. Bu bölgeye mutlaka direnci yüksek ve pas özelliği olan bir isim gelmeli. Zaten ileri uç büyük sıkıntı ve oraya alınacak isimler çok mühim. Bakıp göreceğiz hangi takımlardan kimler alınacak? Şampiyonluk istiyor isek ona göre transfer yapmalıyız. İyi futbolcu alamazsak ya tutarsa deyip bir yerlere gelemeyiz.

Bu yazı toplam 715 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • DEPLASMAN MAÇI AYRI İÇ SAHA MAÇI AYRI27 Kasım 2018 Salı 09:50
  • KALE ARKASI KIRILMA ANLARI14 Kasım 2018 Çarşamba 08:34
  • SORULAR – CEVAPLAR8 Kasım 2018 Perşembe 10:00
  • TAKIM SAVUNMASI25 Ekim 2018 Perşembe 09:44
  • BİR TARSUS İDMANYURDU KLASİĞİ26 Eylül 2018 Çarşamba 09:26
  • ZOR MAÇLAR BAŞLIYOR19 Eylül 2018 Çarşamba 09:47
  • BU GALİBİYET GÜZEL OLDU11 Eylül 2018 Salı 10:10
  • ZAMANA İHTİYAÇ VAR5 Eylül 2018 Çarşamba 10:05
  • TRANSFERDE VAKİT KAYBEDİLMEMELİ11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:31
  • KONGRE9 Temmuz 2018 Pazartesi 10:01
  • KONGRE SÜRECİ5 Temmuz 2018 Perşembe 10:37
  • CESARET3 Temmuz 2018 Salı 12:23
  • ŞEHİR TAKIMI7 Haziran 2018 Perşembe 09:10
  • ÖNDER EGE29 Mayıs 2018 Salı 09:02
  • BU KEZ OLDU25 Mayıs 2018 Cuma 09:28
  • BU KEZ OLSUN23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:26
  • FİNAL17 Mayıs 2018 Perşembe 09:26
  • BEKLE BİZİ FİNAL14 Mayıs 2018 Pazartesi 09:12
  • AKLIMIZ PLAY-OFF’TA4 Mayıs 2018 Cuma 09:35
  • TARAFTARIYLA BAŞKA GÜZEL17 Nisan 2018 Salı 09:34
  • Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): 2