:

:

:

SURİYELİ GÖÇMENLER TÜRKİYE'NİN HER YANINA YERLEŞİYOR!

19 Kasım 2018 Pazartesi 09:13
Mehmet AKTOPRAK

Hiçbir ülke Türkiye gibi Suriyeli Göçmenlere insan oldukları için, merhamet ile sabırla bu konunun nasıl, çözüleceğidir? Ayrıca, 30 bin Suriyelinin TC verilmesi ile başlayan soruna;  TC verilerek çözülmesi düşünülüyor?  Hiçbir ulusun iç savaş var diyerek; topraklarını terk eden Suriyeliler; yurt, bayrak, vatan dediğimiz bu kelimeler ulus olmanın duygusunu ifade eder! Suriyeliler, bu konuda duygusuz olmalarını anlamak mümkün değil! Türkiye’de buldukları huzuru kendi ülkelerinde bulamayacaklarını açık yürekle ifade ediyorlar… Bir kısmı Suriye’ye dönüşlerini yansıdan medyada resimlerin görüntülenmesi acaba(!) ne kadar doğru? Saddam Hüseyin döneminde Kuzey Irak’tan Türkiye’ye giren birçok göçmenin Türkiye’de uzun bir dönem misafir kalmış ve giderken, faturanın zararı Türkiye’nin üzerine kaldı… Suriye’den gelenlerin Sünni oldukları söyleniyor. Ancak, Saddam’a karşı olan mezhep sahipleri neden kabul edilmediği anlaşılmış değil! İnsan hakları değince;  mezhep sorunu olmamalıdır?

2012 TARİHİNDE SURİYELİLERLE TÜRKİYE TANIŞTI…

Suriye’de başlayan iç savaşın faturası Türkiye’ye çıktı… 2012’de başlayan iç savaş sonunda Suriye’de başlayan terör eylemleri otağında olan Türkiye, sınır ötesi operasyonla Orta Doğu sınırları içinde terörist çetelerle mücadele etmeye başladı… Türkiye’nin mücadelesiyle başlayan terör hareketlerine etkili oldu. 2012 tarihinden 2018 tarihine kadar geçen süreç içinde; Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan Suriyelilerin yekûnu 3. Milyon 424 bin 237 oldu… Suriyelilerin yaşadığı yerler Hatay, Mardin, Kilis, Gaziantep, Mersin ve Şanlıurfa’da yaşıyor.  Türkiye kadar göç alan bir ülke olmadı… Avrupa Birliği bu göçmenlerin  ülkelerine göçmelerin geçmelerine engel olması için Türkiye’ye bir bedel ödüyor..

TÜRKLER, SURİYELİLERDEN RAHATSIZ VE HUZURSUZ…

Suriyelilerin güneyden -kuzeye yayılması işin ciddiyetini hala toplam olarak anlamış değiliz… Karadeniz/Samsun’da Suriyelilerin nüfusu 30 bin oldu. Samsun’da Suriyeliler küçük ilçelerde toplanmaya başlamaları ile kantonlarda kendiişlerini kurmaya başladı… Berber, fırıncılık, kahvehane, lokanta, emlakçilik gibi işler yapıyorlar…  Bu semtlerde yaşayan Türk aileleri doğdukları ve mutlu yaşadıkları bu yerleri terk ederek, başka semtlere gitmeleri ve semtlerini terk etmelerini ne zaman anlayacak veakıllanacağız! Suriyeliler, Türkiye’den gideceklerini inanmak safdillik olur… Hükümetin yaptığı yardımlara ve halkın yaptığı destek ve yardımları unutmayalım!

GÜNÜN SÖZÜ: TÜRKLER, TOPRAKLARINDA İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MI? DÜŞÜNELİM VE DÜŞÜNMELİYİZ! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 501 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2