:

:

:

SORUNLAR BİTMİYOR!

7 Mart 2019 Perşembe 08:40
Mehmet AKTOPRAK

Kuyruğa girmek ile sorunlar çözülmüyor… Alınacak bir kilo domates, patates, sivri biber, patlıcan ve soğan için bekleme dönemi! Bu arada ihtiyaç duyulan domates için halkın kuyrukta beklediği zamanı görmeyen iktidar partisi sayesinde, yeni nesil öğrenmiş oldu. Siyasette gündemi oluşması için konu bolca var! Siyaset eskiye dönmesiyle başlayan kuyruk hikâyesinin gündeme damgasını vurdu… Türkiye’de yaşayanların sorunları olarak domates, patlıcan, patates ve soğan diyerek, yeni siyaseti seçmenin anladığı söylenemez!                                   

 Diğer, sebzelere daha sıra gelmedi mi? Ispanak, Pırasa, Karnabahar, Lahana, Kereviz gibi önemli sebzeler Tanzim Satışta bulunmuyor…  İktidar! Marketleri, Pazarcıları, Haldeki komisyoncuları, Tüccarları ve Toptancıları kontrol edemediğini söyleyemiyor! Bunları hırsızlıkla ve terörist olarak suçlaması sorunu çözmeye yetmiyor…

Tüketici çaresiz!                                                                                  

Üretici çaresiz!  

Çiftçi çaresiz!                                  

Ekilecek topraklar küçülmüş, çiftçi destek alamayınca(!) toprağını bırakıp, şehre göçüyor… Şehirler köyden gelenlerle doldu… Tarımda üretim, nüfus artışına göre yeterli olmuyor… Türkiye’yi dış gıda malı ithalatına ve dışa bağımlı hale nasıl geldi? Tarlada çalışan çiftçi ürünü enflasyonun altında yok pahasına satması ile başlayan fakirleşmesi… En önemlisi çiftçi toprağına yabancılaştı… Komisyoncular, pazarcılar, tüccarlar ve market zincirleri pahallığı bakın nasıl tarif ediyorlar” tarla fiyatı ile raf fiyatı arasındaki farkı yüksek vergiler, yüksek taşıma ve dağıtım maliyetleri büyütüyor.”                    

Sonuç olarak: Yoksullaşan vatandaş… Kuyrukta kuru soğan ağacı… Domates ağacı… Patates ağacı… Patlıcan ağacı… Sivribiber ağacı olmaya devam eden vatandaşların kuyrukta beklemesi..                                           

17 yıldır iktidarın çıkardığı yeni yasalarla yandaşlarını palazlaştıran kim?  2010 yılında çıkardıkları hal yasası ile destek vererek egemen yapan kim?                                                                                                          

TARIM SATIŞ KREDİ KOOPARATİFLERİ NEREDE?                                                                                             

Cumhuriyetin temel taşları olan Tarım Satış Kooperatifleri ve Köy Kalkınma Kooperatifleri neden aktif olamadı! Tarıma destek vermeyen iktidarın öksüz bıraktığı tarım kooperatifleri çalışmayınca, köylü tarıma küstü! Toprağını ekmek yerine tarlasını sattı! Üreticiyi tüccarın, tefecinin, pazarcının kucağına atan kimdi?

 Dış tarımla mücadele edecek organik tarım ürünleri satacaktı… Bu amaçla örgütlenmesi için yeni birlikler, yol gösterici iş ortakları ve modelleri tarım hayatına geçiremedi!                                            

Sormak gerekli…

Tarım için neden kurulmadı?

Akla gelen tek cevap getirim olmadığı için değil mi? 

GÜNÜN SÖZÜ: ÜLKEYİ KENDİ ÇIKARLARINA GÖRE YÖNETMEK İÇİN HALKI UNUTMAK AHLAKİ BİR SİYASET DEĞİLDİR! 

Bu yazı toplam 427 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2