:

:

:

SKORU KORUMA DERDİ

16 Şubat 2018 Cuma 11:01
Mahmut AYDINOĞLU

Tarsus İdmanyurdu kazanmak zorunda olduğu bir maça çıktı. Hafta içi mesaisinde karşılaştığı lig sonuncusu rakibi karşısında kazanmak dışında taraftarın gönlünü almak gibi bir zorunluluk ta vardı. Taraftar haftalardır stada geliyor, haftalardır tribünleri dolduruyor ama haftalardır galibiyet yüzü göremiyordu.

Hafta içi Çarşamba günü olmasına karşın Tarsus Şehir Stadyumu oldukça yoğun bir taraftar sayısına ulaştı. Elbette burada okullara da teşekkür etmek gerekiyor. Öğrenci kardeşlerimiz maça yoğun ilgi gösterdi ve maçı bayram havasında izlememize vesile oldular.

Tabi deplasmandan gelen galibiyetin morali, ligin en zayıf takımına karşı oynanacak olması gibi etmenler ile maça iştahlı başlayıp maçı erken koparma düşüncemiz yok diyemezdik. Ancak Özcan Kızıltan yine her iç saha maçında yaptığı gibi kadroyla oynadı ve takımın işleyen düzenini bozdu. Alper Yener gibi bu tür maçları seven bir ismi yedekte tutmak da nedir? Mahmut formda ise formsuz Samet’ i al kenara. Özcan Hoca’nın bu Samet ısrarını anlamak mümkün değil. Tabi birde Yılmaz Can’ı oynatmama ısrarını da es geçmemek lazım.

Tarsus İdmanyurdu – Arsinspor karşılaşmasını iki bölümde değerlendirmek lazım. Tarsus golü atana kadar ki dönem ve Tarsus golü attıktan sonraki dönem. Arkadaş bir takım golü attıktan sonra futbol olarak bu kadar mı değişir? Hemen skoru koruma içgüdüsü devreye giriyor ve gole kadar oynanan futboldan eser kalmıyor. Skoru korumak o kadar psikolojilerine işlemiş ki rahat futbol oynayamıyorlar. Biraz gaza bassalar goller gelecek takım rahatlayacak ama iç sahada kazanamamak öyle bir ruhuna işlemiş ki takımın önce savunmam önce yarı alanımı koruyayım düşüncesi ortada ne futbol bıraktı, ne de farklı kazanma…

Tarsus İdmanyurdu öne geçtiği her maçta bunu yapıyor. Nedense bir telaş başlıyor aman golü yemeyelim telaşı ve o telaş yüzünden kaybedilen onlarca puan var. Lig sonuncusuna karşı bile bu skoru koruma içgüdüsü nedeni ile son dakikaya kadar maçı koparamadıkları gibi, az daha beraberlik golünü de yiyeceklerdi.

Açıkçası yediler ama gol öncesi Allahtan hakem faul düdüğünü çaldı. Geçmiş maçlar da da aynı şekilde puanlar kaybedildi.

Takım kafaca rahat değil ve golü atınca hemen üstüne yatma derdinde…Oyunu soğutalım zaman geçirelim düşüncesinde olmak Tarsus İdmanyurdu gibi bir takıma yakışan bir durum değil. Lig sonuncusuna karşı çık aslanlar gibi oyna maçını kazan ne bu böyle gereksiz strese girme, savunmaya çekilme işleri anlamak mümkün değil. Sadece futbolcular için değil, teknik heyet için de aynı şeyler geçerli. Özcan Hoca sakatlanan Ferhat’ın yerine Alper ya da Yılmaz’ı değil de Muhammeti alıyorsa, 1-0’ı koruyayım derinde olduğu içindir. Yine Samet’i çıkarıp Mert’i alıyorsa, aman top bende kalsın 2. Gole gerek yok 1-0 bana yeter dediği içindir. Ama son dakikalarda Arsin az daha beraberliği yakalayacaktı.

Sözün özü Tarsus İdmanyurdu bugün futbol oynamadan kazandı. Futbol oynayamamasının temel sebebi ise golü attıktan sonra skoru koruma düşüncesidir. Kafaca rahat olsa normal futbolunu oynasa fark atacağı, erken koparacağı maçı kendi kendine zora soktu. Oynanan kötü futbolun temelinde de skoru koruma endişesi var.

Bu arada maç sonu Tarsus İdmanyurdu Teknik Direktörü ile bir taraftar arasında istenmeyen olaylar yaşanmış. Özcan Hoca, son haftalarda kendisine gelen yoğun eleştiri nedeni ile baskı altında ve bu baskının dışa vurumu bu şekilde olmuş bence. Ancak bir teknik adam taraftar ile bu şekilde diaoloğa giremez. Temsil ettiği takımın ağırlığını bilmek zorunda ve ona göre hareket etme zorunluluğu var. Bir hoca olarak maçı kazanmışsın tamam eleştiri olur, tribünden ses yükselir ama sen kulağını kapa işine bak kaybettiğin zaman sesin çıkmadan soyunma odasına giriyorsan aynı şekilde sen önüne bak. Böylesine bir tavır bir teknik adama asla yakışmaz. Olaya şahit olanlar taraftar hocaya küfür veya hakaret içeren bir sözde söylemedi ama hoca inanılmaz tepki gösterdi diyorlar.

Başkan Önder Ege ise olaya el koydu ve hocanın yazılı ifadesini istediğini kamuoyuna duyurdu. Başkan bu gibi durumları asla tasvip etmediğini ve gereğini yapacağını ifade etmiş. Bizlerde gelişmeleri takip edeceğiz bakalım.

Hafta sonu çok zor bir maç var. Bize ters gelen futbol anlayışı olan, oynamayı değil, oynatmamayı düşünen bir Osmaniye takımı ile karşılaşacağız. Buradan galibiyet çıkarmak çok önemli ama çok kolay değil. İnşallah istediğimizi alıp Osmaniyeden döneriz.

Bu yazı toplam 868 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • DEPLASMAN MAÇI AYRI İÇ SAHA MAÇI AYRI27 Kasım 2018 Salı 09:50
  • KALE ARKASI KIRILMA ANLARI14 Kasım 2018 Çarşamba 08:34
  • SORULAR – CEVAPLAR8 Kasım 2018 Perşembe 10:00
  • TAKIM SAVUNMASI25 Ekim 2018 Perşembe 09:44
  • BİR TARSUS İDMANYURDU KLASİĞİ26 Eylül 2018 Çarşamba 09:26
  • ZOR MAÇLAR BAŞLIYOR19 Eylül 2018 Çarşamba 09:47
  • BU GALİBİYET GÜZEL OLDU11 Eylül 2018 Salı 10:10
  • ZAMANA İHTİYAÇ VAR5 Eylül 2018 Çarşamba 10:05
  • TRANSFERDE VAKİT KAYBEDİLMEMELİ11 Temmuz 2018 Çarşamba 09:31
  • KONGRE9 Temmuz 2018 Pazartesi 10:01
  • KONGRE SÜRECİ5 Temmuz 2018 Perşembe 10:37
  • CESARET3 Temmuz 2018 Salı 12:23
  • ŞEHİR TAKIMI7 Haziran 2018 Perşembe 09:10
  • ÖNDER EGE29 Mayıs 2018 Salı 09:02
  • BU KEZ OLDU25 Mayıs 2018 Cuma 09:28
  • BU KEZ OLSUN23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:26
  • FİNAL17 Mayıs 2018 Perşembe 09:26
  • BEKLE BİZİ FİNAL14 Mayıs 2018 Pazartesi 09:12
  • AKLIMIZ PLAY-OFF’TA4 Mayıs 2018 Cuma 09:35
  • TARAFTARIYLA BAŞKA GÜZEL17 Nisan 2018 Salı 09:34
  • Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): 1