:

:

:

SİYASETÇİ DÜRÜST, ZEKİ, TUTARLI VE ÇALIŞKAN OLMALIDIR

28 Haziran 2019 Cuma 11:10
Mehmet AKTOPRAK

Türk siyasetinde seçim kazanmak çok önemlidir! Her seçim kazanan siyasetçi partisi ve taraftarı ile ön planda bulunur… Türk siyasetine damgasını vurmuş siyaset liderlerine bakıldığın görülmesi istenilen “ağzı laf” yapan kişilerin olduğunu söylemek yanlış olmaz! Siyaset zor bir uğraş olduğu kadarda, sabır, dürüstlük, laf cambazlığı yapan, parti tabanını mutlu eden siyasi politikası sayesinde; lider koltuğuna hâkim olur…                                                                                                                                                                           

AKP LİDERİ ERDOĞAN’IN SİYASİ YAŞAMI…                                                                                                                 

Erdoğan siyasi olarak çok çalışmanın mükâfatını İstanbul İl Başkanı olması ile başlayan siyasi hayatı; halkın yanında olması ve olayların üzerine gitmesiyle başarıya koşmuş bir siyasetçi olmasıdır! İstanbul İl Başkanı olarak ortaya koyduğu başarılı çalışmanın semeresini partinin İstanbul adayı olması ile ön plana çıktı… Siyasi söylediği bir şiir ile tutuklanıp, hapis edilmesiyle başlayan siyasi yaşamda mağdur edilmesinin ortaya çıkardığı tablo siyasi yaşamına yön verdi… O zaman sol parti adaylarının arasından çıkması ile siyasi yaşamındaki ilk değişim başlamış oldu… İstanbul belediye başkanlığında yaptığı örgütlenme sayesinde İstanbul belediyesi muhafazakârların yönetiminde kaldı. Bu çalışkanlığı yanında çalışan siyasilere de sirayet ederdi. Muhafazakar lider  Erbakan’ın yanından ayrılarak; yakın çalışma muhafazakar grupla kurdukları AKP ile başlayan mücadele sonunda iktidara geldiler..                    

 Siyasi kısıtlı olması nedeniyle başlayan iktidarın lideri olarak meclise giremedi…  Verilen önerge CHP’nin desteği ile onaylandı…Böylece cezası meclis tarafından kaldırıldı ve partinin başına geçti..         

AKP İSTANBUL SEÇİMİNDEN DERS ÇIKARMALI!                                                                                                

Siyasetçilerin çok iyi bildiği bir gerçek olan “Halktan kopuk yaşamak ”sözü hiçte yabana atılacak gibi değil! İki dönem çalışkanlığı ile halkın teveccühünü alan Bir Erdoğan ve AKP var mı? Erdoğan, çalışma arkadaşlarında “metal yorgunluk” olduğunu söyledi ve istifalarını istedi… Daha sonrasında ne oldu? İlk önce kendisinde ve sonrada etrafında “metal yorgunluk” başladı! Hala İstanbul’u kaybetmenin acısını seçilmiş belediye başkanlarını çalıştırmamak için yaratmak istediği baskı, öfke ve şiddet ile siyaset yapmanın ne kadar zor ve yanlış olduğunu kendisinin bilmesi gerekmez mi? AKP’nin kuruluş felsefesine ne oldu?  3 Y ile iktidara gelen AKP bunları çözü mü? Hayır! daha da derinleşmiş hatta fosilleşmiş durumda! … Bakanların yetersiz oluşu kendisini ilgilendirmiyor mu? Yapılan yorumlara ve kritiklere önem vermemeye devam etmesi halinde partisinin bölünmesi söz konusu olabilir!

SİYASETTE BAŞARISIZLIĞA TAHAMMÜLÜ YOK!!!                                                                                                                                                     

Siyasi yaşamında başarısızlığa tahammül etmeyen Erdoğan, ekip çalışmasında da, başarısızlığa tahammülü olduğu söylenemez! CHP’nin elinde bulunan büyük belediye başkanlarının elini kolunu bağlayacak yasalarla engellemesine çalışması, siyasi bir etik değil? Kara ve İstanbul belediye başkanları meclis çalışmalarını TV’den yayınlaması ile başlayan çalışma süreci halk tarafından izlenmesiyle daha şeffaf oldu!                                                                                                                                          

AKP DOĞRULARI ARTIK! GÖRMELİLER…                                                                                                                                   

Başkan Yavaş ve Başkan İmamoğlu’nun çalışmaması için yapacağı siyasi manevralar AKP’nin genel seçimde ve yerel seçimde kaybedeceği konumunu düşünmeyecek kadar zekâsı yok mu? Ekonomi bu yanlış siyasetin sonucunu kaldıracak gücü olmadığı ortada iken(!)  sürtüşmeye ne gerek var mı?                       Bu engellemeler siyasi açıdan daha da, Akp’nin çökmesine sebep olur… Erdoğan’ın siyasi geçmişine neden olan dayanışma ve çalışma sorununu çözmesi gerekir! En akıllı düşünce eski sisteme dönmenin gerekli olduğuna karar verilmesidir!                                                                                                                                   

GÜNÜN SÖZÜ: AKP ÜST AKILLARI İSTANBUL SEÇİMİNDEN SIYRILMALI(!) İL –İLÇE VE BAKANLIKLARDA DEĞİŞİME GİTMELERİ GELECEKLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİİDR!( Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 601 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 3