:

:

:

PROFESYONEL KULÜPLERİN EKONOMİK SORUNLARI!

15 Ocak 2018 Pazartesi 10:46
Mehmet AKTOPRAK

Her sezon kulüplerimiz ekonomik sorunları yaşamaları devam ediyor... Transferde yapılan yanlış transfer sonunda bütçe açıkları her sezon büyüyor!  Gaziantep spor kulübü doğunun en güçlü kadrosu ve tesis açısından da, modern spor yaşamına her sezon örnek oldu! Her sezon üç büyük kulüplerin tercih ettikleri oyuncu kaynağıdır..                                                                                                                                       NE OLDU?                                                                                                                                                                                 Bu soruya cevap verecek sorumlu var mı? Kaç sezon geçti? Kimler geldi geçti! Bu vaatler kulübü kurtardı mı? Her şeyler çabuk unutuldu! Yönetime gelenler kulübün bu durumuna ne gibi tepki verdiler! Gaziantep spor kulübü en güzel dönemi belediye başkanı olan Celal Doğan...                      

Kulübü en ince detayına kadar programlandıran, tesisler sayesinde alt ve üst yapıyı kazandıran bu spor adamını yönetimler aradı mı? Bu duruma getiren başkan olarak, kulübü en üst seviyeye çıkarması ne çabuk unutuldu?!                                                                                                                                                                    Maalesef! Türk futbolunun ve kulüplerimizin en gevşek karnı  “ Ben Bilirim!” demeye devam ediyoruz... Yönetimi oluşturan yöneticiler ya vitrinde veya siyaset sahnesine geçiyorlar! SİYASETCİLERİN SAYESİNDE KULÜPLERİMİZ YAŞIYOR!                                                                                                   Bu konudaki düşünceme karşı gelen birçok spor adamları olduğunu duymaktayım! A. Demirspor Kulübün başkanlığını  Adana belediye başkanı olan Aytaç Durak ve Tarsus İdman Yurdu’nun uzun yıllar başkanlığını yapan Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında başarılı olduklarını hatırlatmak isterim..  Ben, her değerin değerlendirilmesini yapmak toplumuzun öğrenmesi gerekir diye düşünüyorum!                              İki sezon Tarsus İdman Yurdu’na ekonomik gücü veren Başkan Can’ın yaptığı hizmet unutulur mu? Amacım; Tarsus İdman Yurdu’na yapılan her hizmeti ve çakılan her çiviye saygı duyalım!                   

GAZİANTEP SPOR KULUBÜNÜ TANIYALIM!                                                                                                                               Gaziantep spor kulübü, Doğu Anadolu’nun en modern kulübü olarak Türk spor Tarihine imza atmış bir kulübümüzdür!  Israrla anlatmaya çalıştığım bu konu kulüplerimizin sportif yaşamını etkilemediğini söyleyen varsa, gerçekçi olamaz! Sakın ola ki! Siyasileri bombaladığımı zannetmek zahmetine katılmayalım! Gaziantep spor kulübü, yetiştirdiği oyuncular sayesinde her sezon bütçesini denk getiren bir kulüp olduğunu hatırlayalım..                                                                                                               Gaziantep spor kulübünün yetiştirdiği birçok oyunculardan bazılarını hatırlatayım: Elvir Boliç, Ayhan Akman, Fatih Tekke, İbrahim Üzülmez, Hakan Bayraktar, Kemal Aslan, Ekrem Dağ, İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş, Olcan Adın, Muhammet Demir’in çıkış kulübüdür! Bu ekonomik kıskacın içinde olan Samsun spor kulübü ile Karşıyaka spor kulübü aynı sıkıntı içinde olduklarını hatırlatalım!                  Ayrıca kulüplerin; malzeme, reklam ve oyuncu satışlarından anlaşmalarından gelen gelirleri vardır... Kulüplerin düştüğü bu durum nasıl açıklanabilir? Kulüp yönetimlerin futbol bilgilerinin olmadığını söylemek yanlış yorum olamaz! 1950’lerde şehir ligleri vardı İstanbul, İzmir ve Adana takımların katıldığı Ankara ligi vardı... Bu liglerin gelişmesi ile Türkiye Futbol Federasyon çalışmalarının yurt sathına yayılması ile bugünkü modern futbol ligleri başlatılmış oldu!                                                                                  GÜNÜN SÖZÜ: Az gittik! Uz gittik! Dere tepe düz gittik! Türk halkı futbolu çok sevdiler! Futbol, büyük rant galeri olan ve bacası olmayan “futbol endüstrisi”  olduğuna inanalım! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 482 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2