:

:

:

PARTİDEN AYRILMALAR HER ZAMAN VARDI

30 Ocak 2020 Perşembe 11:38
Mehmet AKTOPRAK

AKP iktidarı kurulduğu 14 Ağustos 2001 yılından bugüne geldiği noktaya bakıldığında; bakanlar kurulu ve milletvekilleri kadrosu her seçimde değişti… İç politikada Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın partiden ayrışması ile başlayan AKP’de ayrışımlara gebe! Hala Ali Babacan’ın partisi siyaset sahnesine çıkmamasını bir nedeni olabilir mi? Türk siyaseti her dönemde ayrılmalar oldu…                                                 

Bu değişim ile ortaya çıkacak olan bu tabloyu iyi değerlendirmek gerekir… Ali Babacan, siyasi bir parti lideri olarak beklediği siyasi geleceği olabilir mi? AKP’nin iç ve dış politikada yanlış rotasının yarattığı siyasi olumsuzluğun devamı halinde; Türkiye’nin komşuları ile sınır sorunlarını çözmek çok zor görülüyor. Türkiye’ye sınırı olan Suriye, İran, Ermenistan, Gürcistan ve Rusya ülkelerinin dostluluğu ne seviyede? Bugün sınırlarımızı oluşturan sınır ülkeleriyle ilişkilerimiz doğru yolda mı?                                                                                                                                                                            

AKP’NİN PROPOGANDA PELİKANLARI İYİ ÇALIŞIR…

Suriye harekâtı sayesinde propaganda malzemesi yapıldı… İlk harekâtın başlaması ile dini terör örgütleri üzerinde başarılı oldu. Milli hisleri körükleyen ve milli hisleri devreye sokarak, gelen cenazelere kılıf arayan ve bulan bir AKP! İç politikada çıkış bulamayan AKP’nin Libya’ya asker göndermek kartını kullanan bir AKP! Liderin Milliyetçiliği ayakaltına aldığını söyleyen bir AKP!  İç politikada çıkmaz sokağa girince; Libya ve Tunus’la dostluk arayan bir AKP! Türkiye nerede? Bu ülkeler neredeler?  Osmanlı Devleti’nin eyaleti olduğunu zengin tarih bilgisi olan bir AKP!  Şimdilik elinde Kanal İstanbul Projesine sıkıca sarılan bir AKP! İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı ile çatışmalardan beslenmeye çalışan bir AKP!  Pelikancıların yaygaraları sayesinde gündemi oluşturmaya çalışan bir AKP! Yollar, köprüler, havaalanı kalmadığında propaganda sıkıntısı çeken bir AKP!  Tarih bilgisi olmayan ve gereksiz işlerle uğraşan bir AKP! Dış politikada Kanal İstanbul savsatası ile avunan bir AKP! Kanal İstanbul Projesi’nin ortaya atılması, Türkiye Cumhuriyeti’nin başarılı olan Lozan’la birlikte kurucu anlaşmalarından olan Montrö’nün tartışmaya açılmasının tesadüfü olmadığını kabul etmeyen bir AKP!  Libya’ya Türk askeri gönderilmesi kime yarar? Bunun cevabını verebilecek durumda olmayan bir AKP!  Hala İhvancılarla kol kola giren bir AKP! Ülkenin yarısından fazlasına hükmeden; Hafter’in güçlerine destek veren Rusya, Yunanistan, İtalya, Fransa, İngiltere’ye karşı olan bir AKP!  Rusya’nın Karadeniz etkinliğini genişletmesine karşı duran ABD’nin yandaşı olan bir AKP’nin Rus yandaşı görüntüsü veriyor! Hangisi doğru?                                                                                                                                                    

SURİYE’DEKİ TÜRK ASKERİ VARLIĞI…                                                                                                                                      

Türkiye, yanlış dış politikası ile Suriye sınır ötesi hareketin içinde kendine yer buldu… 

Dini terör uzantılarının yanında PKK yandaşları ile devam eden stratejik savunma riski ile başı belada olan bir AKP! Suriye politikasında yapılan hatanın sonucunda Rus birlikleriyle Suriye içinde sınırdaş bölge yaratan bir AKP! O kadar çok dış politikada yapılan hataları düzeltecek gücü olmayan bir AKP! Bu günlerde Rusya dini teröristleri İbdil’den Türk sınırına süren bir Rus birlikleri ve 12 kontrol kulesi bulunan bir AKP! Suriye’nin kuzeydoğusundaki, petrol açısından zengin bölgedeki petrol yataklarını işgal eden ABD’ye sessizliğini koruyan bir AKP!  Suriye ile başlayan Ortadoğu Politikası birçok ülkeyi yuttu ve yutulmaya hazır bir AKP!  Erdoğan,”Gelin Suriye’deki Petrolu birlikte çıkaralım” çağrısına cevap alamayan bir AKP! 

Komşuları ile iyi komşuluk ilişkileri içinde olan Türkiye’nin düştüğü Orta Doğu bataklığı tesadüfü mü? Düne kadar ABD’nin kuyruğuna takılan bir Türkiye vardı! Şimdi Rusya’nın kuyruğuna takılan bir Türkiye var!                                                                                                                                                                      

GÖNÜN SÖZÜ:  Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyen, Türkiye’nin çağrısını anlamayan bir AKP iktidarı var! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 2646 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2