:

:

:

OSMANLI BUGÜNE NASIL GELDİ?

20 Ocak 2020 Pazartesi 11:13
Mehmet AKTOPRAK

O günden bugüne Ulus olarak, Anadolu’nun her bölgesinde büyük bir yoksulluk vardı… Osmanlı Devleti’nin İmparatorluk süreci içinde geride bıraktığı enkaz vardı. Osmanlı Devletinin yanlış dış politikasının yarattığı olumsuzluğun sonucunda savaşların verdiği sıkıntılı süreç içinde halkın yaşadığı yolsuzluk hali… Bu etkinliğin yarattığı çöküşün hesabı hiçbir dönem soruşturulmadı!                               

Osmanlı Saray’ının politik ve ekonomik duyarsızlığın yarattığı keşmekeş sayesinde ortaya çıkan Düyun-u Umumiye’ye teslim edildiği dönemde bile bu görkemli yaşamdan vazgeçmediler! O günden bugüne geldiğimizde ne değişti? Değişen, Laik Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak için getirilen partili Cumhur sistemi sayesinde; tarikatların cirit attığı bakanlıklarda yetkili olduğu dönem yaşanıyor.  DSP+MHP+ANAP partilerinin koalisyon döneminde Dünya Bankasından getirilen Kemal Dervişoğlu Ekonomiden Sorumlu Bakan yapılması ile ekonomik sorunların değişimi sonucunda MHP’nin koalisyondan ayrıldı. Böylece koalisyon hükümeti sone ermiş oldu. Sonrasında AKP’nin kuruluşu ile seçmenin güvenmediği bu partilerin yerine çoğunlukla AKP’nin seçildiği  ve yeni bir iktidar  dönemi başlamış oldu..                                                                                                                                                        

CUMHURİYET KURULDUĞUNDA KADRO YETERSİZDİ…                                                                                                  

Genç Cumhuriyet kurulduğunda okuma-yazma oranı yetersizdi. AKP beklemediği iktidara çoğunlukla geldiğinde kendilerinde böyle bir başarıyı bekliyorlar mıydı? YSK seçim sonuçlarını açıkladığında bu dönemi sakin telaş etmeden geçirmeleri anlaşılamamıştı! Bugünde iktidar AKP’nin o günden bugüne geldikleri siyasi kadroları her dönemde değişti. Erdoğan’ın parti içinde yakaladığı güç sayesinde partinin en güçlü ve tek adamı olma yolunda sabırla döşediği yumuşak ve sert siyaset sayesinde istediği yere gelmiş oldu! O Zaman kadro yetersizliğini AKP bakanlıklarda söz sahibi olan FÖTE kadroları sayesinde ilk dönemleri atladı. Uzun bir ortak çalışma sonucunda AKP iktidarı Türkiye’yi nasıl yöneteceğini öğrenilmiş oldu. Bundan sonrası AKP+MHP tarafından ortaya atılan (Tek Adam) sistemi kuruluncaya kadar.  Bugün ülkeyi yönetenler ile halk arasında yaşanan çelişki ile başlayan iktidar mücadelesinde olmak veya olmamak bir yola girildiği bir tablo ortada… AKP iktidarını besleyen Kayseri, Gaziantep, Bursa gibi büyük şehir belediyelerin dışında Anadolu’da derin bir yolsuzluk ile başlayan yoksullaşma yaşanıyor. .                                                                                                                                     

SAYIŞTAY RAPORU…                                                                                                                                                

Demokrasi adına hiç dürüst olmayan Saray harcamaları Sayıştay raporunda görülmüyor. Her gün medyaya yansıyan ölüm haberlerinin yanında intihar olayların yaşandığı, sıkça hayatların söndüğü ve yaşanan acı yaşama duyarsız kalanlara ne demeliyiz? Beştepe Saray’a tahsil edilecek olan ödenek 3,1 milyardan daha fazlaşacak olmasıdır? Harcamaları görmeyen, geçinemeyen çalışanlara para olmadığını söyleyenler, kendileri için yaptıkları harcamalara dur diyebilecek olan seçmenlerdir!

OSMANLI ÖZENTİSİ BİTMELİDİR!                                                                                                                                        

O günden bugüne gelinen noktaya bakıldığında lüks içinde yaşayan Osmanlı Hanedanın sona ermesidir! Şimdi! Osmanlı Devletinin çökmesinin nedenini bilmeyen bir AKP iktidarında aynı lüks içinde hareket ettiğini söylemek yanlış olmaz! Osmanlı Padişahlarının birçoğunun yeteneksiz oluşu ile başlayan Valide Sultanların iktidarlarıdır! Osmanlı İmparatorluktan geriye kalan Anadolu ve Trakya toprakları sayesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ne gibi katkıları oldu? Babalarının malı gibi ülkeyi yönetenlerin halkı ümmet gibi görmelerinin hesabını verecek günleri olmayacak mı? Allah, insan haklarını yiyenlere! Haram yiyenlere! Yetimlerin haklarını yiyenlere! 

Verilecek cezanın değerini çok iyi bilenlerin bilmemesi diye bir “Dini bilgileri” sayesinde bugün iktidar olabildiler!  CHP’li Belediye Başkanlarına Kamu Bankaların kredi vermemesi adil mi? Bu bankalardan beslenen AKP Belediyelerine peşkeş çekilen kredi muslukları açık değil mi? Bu şiddetin sonu AKP iktidarının geleceği noktaya hızlı gelmesini sağlayacak gibi görülüyor! AKP+MHP oylarıyla ret edilen bu isteklerin sahipleri olan halkın sosyal yaşamını etkilemesi söz konusu değil mi? Cudi Devleti neresi(!) Türkiye neresi!  Buraya aktarılan Camii yapıldı. Bugünlerde şatafatlı açılışı AKP’li Millet Meclis Başkanı kalabalık bir grupla gitti ve Camiinin açılışı yapıldı. AKP Belediyeleri savurganlığı devam ediyor. Halka hizmet yerine yandaşlarına bankamatik hizmet vermeye devam ediyor..                                                                                     

GÜNÜN SÖZÜ: SEÇMEN HİZMET VERMEYENLERE KIRMIZI KARYINI GÖSTERECEĞİ ZAMAN GELİYOR! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 2623 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2