:

:

:

ORTA DOĞU’DA ÇANLAR ÇALIYOR

10 Şubat 2020 Pazartesi 16:00
Mehmet AKTOPRAK

Türkiye’nin Suriye topraklarına girişi ile başlayan savaş’ın sorumlusu kim? Erdoğan mı? Yoksa Davutoğlu mu? Emevi Camiinde namaz kılacak olan bu ikisi değil miydi? Sorumlu olarak aranan biri iktidar’da… Biri hemen bir parti kurarak, ‘Gerçek Parti’nin lideri oldu… Seçimde AKP ile koalisyon yapmak isteğini bugünlerde susarak sürdürüyor!  Suriyeliler sınırımızda içeriye girdiğinde, Erdoğan’ın Tevbe Suresini hatırlatınız mı? “ Üzülme Allah bizimleydi” mealindeki  “la tahzen innallehe meane “ ayetini okumuştu…   Şimdi Suriyelileri geriye göndermek için sınırlarımızın içinde olan “kurtarılmış bölgeye” sosyal binaları yapmaktan bahseden yine kendisi! Türklüğün ne kadar Müslüman olduğunu Arap ülkelerine ispatlayan kendisi oldu. Ancak beş milyon 300 bin Suriyeli kaçkın Türkiye’ye uyum sağlamayacağı belli değil mi? Türkiye’de gezinen birçok Suriyeli kaçkınlar hakkında hiçbir bilgi yoktu!                                                        İlginç olanı Kilis’ten giren Ahmet el Muhammed onlardan biriydi. Gaziantep’den, İzmir-Basmahane’ye geldi… Oteller sokağında iki kaldı. Kimliği ve pasaportu yoktu…  Bu sokakta bulunanların Suriyeli olma ihtimali var mıydı? Pakistanlı, Iraklı, İranlı olma ihtimalleri olamaz mıydı? Neden olmasın? Türkiye’ye giriş yapanların kimler olduğunu o günlerde istihbaratın ne kadar haberi varsa, bugünde o kadar bilgisi var… Geçenlerde Tarsus’tan 8 aile Bodrum’a gitti. Bugün Tarsus’ta ne kadarı Suriyeli, ne kadar Efkan, ne kadar İranlı, ne kadar Iraklı, ne kadar Pakistanlı ailenin olduğu kesin bilgi var mı?  Esad, Erdoğan’a vermek istediği ve yaptığı kesin olan anlaşılan hapishanede bulunanları da, Türk sınırına getirmediği söylenebilir mi? Bu patlamaya hazır olan bu bombalar Türkiye’den girerek, km’lik yolu, nasıl ve ne şekilde geçti?  Hatırlayalım: Paris’in değişik noktalarında 132 kişinin hayatını eşzamanlı saldırıda, Stade de France’ın önünde kendini patlattı… Ahmet el Muhammed İbdil’den gelmişti… Türk istihbaratının bu teröristin takip ettiği rotadan haberleri bile yok! Fransız istihbaratı bu rotayı ortaya çıkarttı..  Daha bitmedi! Bu olaydan sonra ortaya çıkan Salman Abedi… Türkiye’ye giren bu teröristler sınırlarımızı iyi biliyorlar. Türkiye’ye girdi ve İstanbul üzerinden uçakla Düsseldorf’a uçtu…  Oradan İngiltere Manchester’a uçtu ve kendini patlattı. Aynı güzergâh Türkiye olduğuna göre… Stockholm,  St. Petersburg ve Brüksel saldırganı Türkiye’den geçti…                                                                                                                        

HER GÜN ÜRETİLEN YALANLAR…                                                                                                                                 

Geçenlerde Erdoğan’ın dikkat çekici olan demecinde, İbdil’den gelecek olan 50 bin rakamı ne kadar doğru!  Buradaki nüfusu dört milyonun üzerinde olabilir! Suriye-Rusya köktencileri süpürerek, Türkiye sınırına sıkıştırdı. ABD ile yapılan anlaşmaya göre bu teröristlerin ellerinde bulunan silahlar alınacaktı! Sonrasın olmayınca “Kandırıldık” nakaratına başladık… İbdil’de kurulacak olan askeri gözlem noktaları kurularak bu sorunu çözeceğiz dendi… Sen yapamazsan; yaparlar… Bölgedeki köktenciler Rus üslerine saldırınca, Rusya köktencileri Türkiye askeri gözlen noktalarına doğru süpürdü.  Türkiye’ye kibarca bu işi yapamayacaksan; burayı terk et! Diyerek ikaz ediyor. Dış politikamızın ne kadar gevşek olduğunu merak edenler için İbdil’den gelecek Kaçkarların sayısını hesaplarsınız!                                                                       

Yangınlar tekrar başladı… Trabzon’da, Artvin’de, Ordu’da, Giresun’da ve 69 yerde aynı anda birden bire orman yangını çıktı? Yoksa Karadenizliler yağmur duasına mı çıktılar? Buyurun! Cenaze namazına!                                                                                                                                                                              

GÜNÜN SÖZÜ: AKP’NİN İÇ VE DIŞ POLİTİKALARINDA YETERSİZ KALINIŞIN NEDENİ NE OLABİLİR? HIRÇINLIĞI MI? YOKSA! BEN BİLİRİM, BEN YAPARIM ZİHNİYETİ Mİ? (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 2758 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2