:

:

:

MUDANYA’DA ANILARI YAŞAMAK

21 Ağustos 2019 Çarşamba 11:11
Mehmet AKTOPRAK

Güneşli bir Pazar günün sessizliğini 12 Eylül caddesinde hareketli konuşanların sesi bozdu… Kalabalık bir grubun gelmesiyle caddede bir hareketin oluşumunu hissetmemeniz mümkün mü?.                                       

Bu renkli grupları tanımak için ziyaretçilerin kimliğini öğrenmek ve konuşmalarındaki vurguya dikkat edilmesiyle anlaşılır…İç turizmde Türkiye’nin her bölümden gelen grupların organize eden tur operatörlerinin sayesinde Kurtuluş Savaşının imzalandığı “Mütareke Binası” ziyaret programı içine alınmasıyla başlayan iç turizmde Mudanya’da canlılık gözleniyor..                                                                                                 

Her hafta sonu gelen Rumların birçoğunun ailelerinin Mudanya’dan gitmeleriyle başlayan bu yaklaşım sonucunda karşı yakanın çocukları,  ailelerinin doğduğu yerleri görmek arzusudur!  Bilhassa 12 Eylül Caddesi boyunca Rumların oturdukları eski evleri ellerini koymuş gibi bulmaları bizleri, hayretler içinde bırakırdı… Birçoğu Türkçeyi iyi kötü konuşmaları ile başlayan dostluklar, eski Giritli Mübadillerin Giritçe konuşması ile başlayan tanışmalar… Ailelerinin göç ettikleri evlere misafir edilmeleriyle başlayan ikramların sonucunda yaşanan pazar nostaljisine ortak olmalarını sayabiliriz!

MUDANYA İÇ VE DIŞ TURİZMDEN YETERLİ FAYDALANAMIYOR…                                                                                 

Yaz sezonu sahil boyunca oturacak yerleriyle çocukların oyun alanları sayesinde, ailenin kontrolü altında olmalarını sağlar… Sahillerde aile çay bahçelerinin oluşturduğu yaşam alanları sayesinde ailece oturup sohbet   yapma imkanların yanında çay ve meşrubat servisleri alınır… İç turizm açısından Mudanya’da yaz sezonu boyunca kiralık veya daha evvel alınmış ev sahibi olmaları sayesinde rahat bir yaz sezonu yaşarlar… Yaz sezonunda Mudanya’nın nüfusunda artış olur.  Bu oluşumun ekonomiye katkısı var. Mudanya bağlı olan mahallelerin katılması ile Mudanya’nın nüfusu ile yaşam alanı genişlemiş oldu… Mudanya yöresinde zeytin ve zeytin yağı, balıkçılık, üzüm ve şıra ile ekonomik olarak katkısı vardır..                                                                                                                                               

BURSA-MUDANYA ARASINDATREN VARDI…                                                                                                                    

1892’de hizmete açılan ve 1953’te kapatılan Bursa-Mudanya demiryolunun istasyon binaları, 61 yıllık hizmeti boyunca halkın belleğinde önemli hatıraları vardır…  41 kilometrelik Bursa-Mudanya demiryolu hattının kalkış yeri Demirtaş İstasyonuydu. Hareket güzergahı Merinos, Acemler ,Beşevler,Koru ve Yörükali istasyonlarından sonra  bugün Montania Oteli’nin bulunduğu  yerde hizmet veren Mudanya Gar Binası’nda yolculuk son bulurdu. Bursa-Mudanya Demiryolu İstasyon binaları bazı yerlerde (Mudanya’da olduğu)gibi durmakta ve anıları tazelemektedir… Tren Bursa-Mudanya Demiryolu yolculuğu dört saat sürerdi… Yaz sezonunda yolcuların uykuya yenik düştüklerini gören görevlerinin “Uyanın Bademliye geldik” diyerek, uyardıkları bilinir..                                                                                                                                                           

TREN YOLU İLE İLGİLİ BİLGİLER…                                                                                                                                     

Bursa-Mudanya demiryolu hattının toplam uzunluğu 41 kilometre 780 metredir… İstasyon yerleri ve bu güzergâha ait yapıların kapladığı alan 27 hektardır. Hattın toplam genişliği 4.00 metre ,raylar arası  1.10 metredir…  Deniz seviyesinden 2.40 metre yüksekten başlar. İlk istasyon olan Mudanya Gar Binası, Deniz İşletme İskelesine 300  metre uzaklıkta ve 10.5 kilometre mesafede bulunan Yörükali Mevkine kadar olan 217 metre yüksekliğine ulaşan hat,23 kilometrede Koru İstasyonu’na gelince 68,22 metreye iner… 31.kilometrede 136.30 metre yüksekliğe çıkar… Bu noktadan sonra tekrar inişe geçer ve 36.  Kilometrede bulunan Çekirge( Acemler) İstasyonu’nda 100.40 metre  uzaklıkta bulunan Muradiye(Merinos) İstasyon’unda 120.75 metre yüksekliğe ulaşır. Deniz seviyesinden 152 metre yükseklikte bulunan Demirtaş İstasyon’unda son bulur…                                                                                           

GENÇLİĞİMİM BELLEĞİNDE KALANLAR…                                                                                                             

Belleğimde kalan gençlik anıları okurlarımla paylaşma isteğim zaman içinde paylaşmaya devam ediyorum… Eski binaların hala ayakta durmaları sağlayan inanç mı? Yoksa! O dönemden bu döneme ait olan anılara hasret mi? Mudanya’dan giden ailelerin çocuklarının yaşadıkları dramı gözyaşları ile üzüntülerini kapatmaları mümkün mü? Aynı dramı yaşayan Giritli Mübadillerin sonra yaşadıklarını yaşlı Giritlilerden dinledikten sonra ağlayan ve gözyaşı dökenleri görmemek mümkün olabilir mi? Mudanya Postası’nda Emir Doğan Savaş’ın eski Giritli yaşlılarla yaptığı görüşmeleri okuduğunuz  zaman ne kadar stres yaşayacağınızı söylemek isterim..  Savaşın sonuçlarında gerçek olan gelen ve gidenlerin çektikleri çileli yaşamlarının sonuçları; sosyal olsun, ekonomik olsun, o günden bugüne kadar geçen süreçte yaşanan vurukluluk ve stresler! Hala gerçek olan bu yaşanan ve bellekte burukluğun bıraktığı izleri yaşayanların birçokları rahmetli oldu… Mudanya Rumlardan kalan cadde ve sokakların aynı kaldı. Gerçeği sorgulamak gerekirse; Medeniyetin canavarlığı sayesinde mantar gibi yükselen apartmanların yarattığı çirkin görüntü kaldı(!) Belediye başkanı olan kişilerin bu çirkin görüntünün hesabını vermediler(!) Açılan davalar hala sürüyor…  Mudanyalı seçmen olarak yapacağı;  partiden önce adayın Mudanya’ya kazandıracağı eserler olmalıydı… Var mı?  12 Eylül caddesinde yapılan yükselen apartmanların çirkin yüzleri oldu! Arkasından şimdiki belediyenin yapılması ile başlayan asansörün olmaması gelenleri hayrete düşürürdü… Diğer başkanlarda,  imar açısından yeterli olmadı ve apartman katlarının  yükselmesi ile başlayan çirkin görüntüler devam etti.. Türkyılmz’a gelince; ilk beş yılında kavgalar ve sertleşmeleriyle gündemi oluşturdu… CHP adayı olması nedeniyle; seçmen ikinci bir dönem daha şans verdi!  Bu beş yıllık icraatında neler yapacağını hep birlikte görecek ve izleyeceğiz! Bugün Mudanya’nın birçok yerinde eski ahşap evler çökerek yaşam savaşını kaybetmiş… Hacı Baba Camiin yanında bulunan öğrenci yurdu yıkılmış… Ancak bu enkazlar hala aynı yerde kalmaları sayesinde çirkin görüntü devam ediyor!                                                                      

Büyük Belediye yasası doğru uygulanıyor mu? Görevin en yetkilisi olan Büyükşehir belediye başkanlığı  bu, yörenin “Dukası” olarak gözüküyor… Merkez ilçe belediye başkanları yapacakları hizmetleri engellemek hiçte zor değil! Bahaneler hazır ve nazır oluyor! Bunları halk seçtiğine göre; görev yetkileri bu kadar dar alan içine hapsedilmesi anlaşılır gibi değil!

Hatta bazı konularda ters düşünülen Mudanya iskelesinin tekrar Mudanya Belediyesine verilmesi gösterilebilir… Sahilde yapılan bandın her yaz döneminde harcama yapılması nasıl önlenilecek?  Mudanya’nın trafik sorunu çözecek olan Alinur başkan hala bu konuda ne yapacağını öğrenmiş değiliz! Konuşarak iş yapanlar birde bal yapmayı öğrenseler!!!                                                                                                                                                                     

GÜNÜN SÖZÜ: Siyasiler, hizmet için var olmalılar! Ulu orta konuşarak, gereksiz konuşmalarla vakit geçirmeleri gerekmiyor (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 769 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1