:

:

:

MUDANYA 12 EYLÜL CADDESİ ŞENLENİYOR

11 Temmuz 2017 Salı 10:12
Mehmet AKTOPRAK

Çocukluğumda 12 Eylül Caddesi içine kapanık ve sosyal açıdan sessizliğini korudu... Bugünlerde bu cadde genç işadamları ile gündeme oturdu. Kafeler, balık lokantaları sohbet için neşe dağıtan yerlere ev sahipliği yapıyor... Bu yazımı mahallemin çocuğu olan Hayri Baba ile bir akşam birlikte bir sohbet  ile başladık ve gelen müzisyenlerin çaldığı  Türk Müziği şarkıları ile coştuk..                                                   

Mudanyalı olarak böyle bir gece yaşadığımı söyleyemem... Bu cadde üzerinde gençlerin devam ettiği leziz sohbet ve sessizliğin hâkim olduğu yerlerin oluşması ile başlayan özlem! En çok dikkatimi çeken bu müzisyenlerin genç yaşta olmaları ve kulak dolgusu ile her türlü müziği çalmalarıydı...                                                          

SAHİLDE İNSANLAR ÇOK MUTLU!                                                                                                                                   

Sahil bandının bitmemesi 12 Eylül Caddesini etkilememiş(!) İnsanların kırılmadan, şikâyetçi olmadan eğlenmeleri ne kadar susamış bir toplumun isteklerini bu gecede gördüm ve hissetim... Türk toplumu eğlenmesini bilen ve karşılıklı saygıda kusur etmeden, mutlu olmasını ve eğlenmesini bilmediğini söyleyenlere çağrımdır “ Buyurun 12 Eylül Caddesine” gelin ve mutluluğunuzu yaşayın! Klarnetten çıkan notaları takip edebiliyor ve alkışların sesini duyabiliyorum..                                                                      

İnsanlar mutlu!!! Müzikseverler mutlu!!! Müziksiyeler aldıkları alkışlarla mutlu!!! Bundan güzel ne olabilir? Dünya’nın öküzün boynuzları tarafından döndürüldüğüne inanan o inançlı insanları müzik kültürünün ne olduğunu bilemeden yaşamışlar... Bu gün modern çağda yaşayan insanların kültür farklılığı ne çabuk göze batıyor? Müzik kültürü olmadan bile şarkıya söylemeye çalışanları görmenin güzelliğini yaşarsınız!!! Hepbirlikte yarım yamalak şarkı söylemeye çalışan bu toplumun nasıl mutlu olduğunu  ve nasıl eğlendiğini gelin ve görün!!!                                                                                                          

MUDANYA EĞLENCE MERKEZİ OLABİLİR Mİ?                                                                                                                  

Bu soru iddialı olabilir? Halkın önüne iyi dokunmuş eğlence menüsü konuşursa, neden olmasın? Bunlar küçük işletmelerin gayretleriyle oluşturmaya başlayan “eğlence sektörü” ilerleyen yıllarda daha genişlemiş işletmelerin sektöre verecekleri destek önem kazanır olmasıdır(!) Bugün Mudanya senelerdir sakin ve şirin bir kasaba görümündeydi... Yumurta kabuğundan çıkmış, yerini beğenmemiş(!)      

Gelecekte eğlence sektörü daha sakin ve huzurlu yerlere el attığında Mudanya kabuğundan nasıl çıktığını düşünecek zamanı olabilecek mi? Zeytin ağaçları kesiliyor ve açılan alanlara dikilen binaların çirkin görünümüne para yatıran yatırımcıların yakında eğlence sektörü için “Gazinolar” yapmayacaklarını garanti eden var mı? Yok değil mi? O zaman yatırımcı kafası yatarsa(!) müzik holleri kurmayacaklarını söylemek bence, yanlış olur!!! Sadece müzik hollerde çalışacak müziksiyeler Mudanya’da fazlası ile var... Deniz sahilinde esen rüzgârın yarattığı hoş seda ve tatlı namelerin kulaklara hitap etmesini tercih edilmez mi?                                                                                                           

SAAT: 01,45 OLDU!                                                                                                                                                                           

Müzik bitti ve sessizlik havaya hâkim oldu... Şimdi araba kontağı ile çalışan arabaların motor sesi var... Yarın akşam aynı yerde birbirilerine söz veren insanlar evlerinin yolunu tutular!!! Gözlerim kapanmaya başladı... Yazımı bitirmeliyim... Mudanya’da gençliğimde yaşamadığım bir geceyi yaşamış oldum..                                                                                                                                                                                           

GÜNÜN SÖZÜ: EĞLENMESİNİ BİLEN TOPLUMLAR NEŞELİ VE MUTLUDUR!!!

Bu yazı toplam 604 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1