:

:

:

MHP’DE CUMHUR İTTİFAKINA KARŞI TEPKİLER GELİŞİYOR

23 Ocak 2020 Perşembe 11:29
Mehmet AKTOPRAK

Son dönemde MHP’li Milletvekillerinde ve teşkilatlarda AKP’ye karşı tepkiler yoğunlaşmaya başladı… Ortak olarak girdikleri yerlerde MHP’nin belediye’yi kazanması AKP’de ilk günlerde sorun olmadı. Ancak, daha önce AKP Belediyelerinde ortaya çıkan sorumsuzluk sorunların üzerine giden MHP’li belediyelerin seçmen üzerindeki siyasi tepkinin ortaya koyduğu ‘siyasi ahlak’ düşüncesinin yarattığı tepkinin puana dönüşümüydü! AKP belediyelerinin yarattığı sorumsuzluk duygusuna izin vermeyen ve ortağının icraatını mahkemeye gönderen siyasi ahlak sayesinde MHP’li belediyelerde başarılı oldu! Bugünlerde, Cumhur İttifakı’nın sona ermesini söyleyen birçok MHP’li ve ülkücülerin AKP’yi sırtlamaya ne gerek olmadığını açıkça ifade edenlerin sesleri çıkmaya başladı… AKP’nin yanlış iç ve dış politikada verdikleri sözlerin kendilerini bağlamaya başladığını ve genel seçimde bu günahlara neden ortak olalım, Diyerek, AKP’nin gelişen bir siyasi cezasını MHP’nin neden çekelim… Bu tutarlı isteği ortaya atan il-ilçe ve Ülkücülerin bu konuda; AKP ile Ortak olmaya gerek olmadığını ilerleyen günlerde daha sert seslendirmeler bekleniliyor…                                                                                            

AKDENİZ’DE BÜYÜKŞEHİRLERİ MHP NEDEN KAYBETTİ?

MHP’nin kalesi olan Adana, Mersin’de Cumhur İttifakı neden kaybedildiği sorusu cevap aranıyor… Ülkücülerin ve MHP teşkilatlarının kaybetme nedeni olarak görülen; güçlü tabanına ne oldu? Akdeniz bölgesinde kaybetmelerinin tek nedeni olarak; Cumhur İttifakına girişin neden olduğu söyleyen MHP’li ve Ülkücülerin haklı olduklarını söylemek isterim… Hatta bu genel seçimde MHP’nin tek başına seçime girmesi halinde daha başarılı olacağı düşüncesi hâkim! Yerel seçimde Cumhur İttifakı yapılmasının MHP’ye ne kazandırdığı ortada… Büyükşehir belediyesi Osmaniye, Manisa, Bartın, Karabük belediyeleri tekrar kazanıldı. MHP, 2014 yerel seçimde il bazında 8 belediye sayısı 12 oldu… MHP, toplam 234 belediye başkanlığını kazandı… Seçmenin birçoğunun Cumhur İttifakı ile hareket eden MHP’nin AKP ile birlikte baskı, ayrımcılık, dini motifleri sergilenmesini sonucunu kaybeden MHP oldu! Bahçe’lin ve üst akıllın Erdoğan’ı AKP’lilerden daha fazla destek verdikleri ortaklığının sonucunda seçimden zararlı tarafın MHP olduğu söyleyen ve özeleştiri yapanlarında, teşkilat olarak, kendilerine çeki düzen vermeleri halinde daha başarılı olacaklarını açıkça ifade ediyorlar!                                            

GÜNÜN SÖZÜ: MHP’NİN TABANI GÜÇLÜ OLDUĞUNA  VE SEÇİMDE İYİ ÇALIŞMALARI SONUCUNDA BAŞARILI OLACAKLARINA İNANMALARINA SEVİNDİM!!! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 2646 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1