:

:

:

MAÇLARDA GÖREV YAPAN POLİSLER MAĞDUR EDİLİYOR!

25 Ekim 2019 Cuma 11:07
Mehmet AKTOPRAK

Polis teşkilatı kurulduğundan bugüne kadar geçen zaman içinde sosyal yaşam hakları düzeltilmedi… Her geçen gün sorunlar büyüdü çözülmedi ve hala beklenen çözüm yasalaşmadı.  Her olayın içinde polisin olmasının tek nedeni olabilir; sınırsız hizmet anlayışı olabilir mi? Hizmette dur durak yok! Sosyal yaşamları sanki(!) sınırlı bir yasa içine hapsedilmiş gibi… İşe gider ne zaman evine dönme saatini bilmez… Her an bir olay için hazır kıta bekler, bekletilir..                                                                                     

Hele maçlarda görev alan polis arkadaşlarla mutlaka bu konu için soru sorarım; aldığım cevap yetersiz kalır… Görev olarak verilen gülünç ödeme için bir kısmına ödeme yapılır; gerisine ödeme yapılmaz… Yasaya göre sadece o gün görev alanlara kişi başına 70-80 TL edeme yapılıyor..                                                   

İlginç olanı izin gününde bile hizmet yapma düzeni içinde olan polise öğle yemeğinde yapılan ekmek arası öğle yemeği verilmesidir…  Görev alanı içinde sorumluluk ve ölümle burun buruna gelen polis. Sosyal hayatını düzenlemek için vekillerin ellerini oynatmamalarına ne demeliyiz???                                       

Koruma görevlileri olan polislerin sorunlu sosyal yaşamlarını bildikleri halde, polisin sosyal yaşamını düzenleyecek bir genelge hazırlanmıyor(!) El insaf(!) Bu adaletsizliğe kimse dur demeyecek mi??? Görev olunca, sorgusuzca göreve giden bu polis teşkilatı bugünlerde en çok şehit veren teşkilat olduğunu unutmayalım!!!  Atamaları yapılan yerlerde lojmanlar vardı! Şimdi hepsi satıldı veya bir kısmı kaldı… Doğu şartlarına ailesi ve çocuklarıyla şikâyet etmeden, bölge insanlarıyla bütünleşmişlerdi. Bugün ise,polis teşkilatına düşman gözü ile bakan insanların ters bakışları altında görev yapma mücadelesi veriyorlar..                                                                                                                             

Örnek olarak BJK-Bursa maçında meydana gelen terör patlaması sonucunda 38 polis, 8 sivil ve 46 şehit ve 153 yaralanın tedavisi devam ediliyor…Teşkilat olarak düzeni sağlamak için ortaya koyduğu tehlikeli görevi  “Ölümü göze” alarak yapmasıdır.                                                                                                 

Bakınız:6222 nolu yasa ve saha güvenliği ve 6.madde; Profesyonel spor dallarında yapılan müsabakalara katılanlar ile basketbol en üst ligindeki spor kulüpleri, genel kolluk ile birlikte görev yapmak üzere güvenliği sağlamaya yetecek sayıdaki özel güvenlik görevlilerini müsabaka öncesinden müsabakanın tamamlanıp seyirci ve sporcuların tahliyesine kadar geçecek zaman içinde, müsabakanın yapılacağı yerde bulundurmakla  ve spor alanının iç güvenliğini sağlamakla yükümlüdür..                                                                                                                                                                              

Yeni bir yasa ile bu polis teşkilatına yapılan adaletsizliğin kaldırılmasıdır… Her olaydan sonra teşkilatlar için yapılan atışmalara son verebilmenin çözümü bu adaletsizliği ortadan kaldıracak; sosyal yaşamlarını düzenleyecek bir yasaya ihtiyaç olduğudur…                                                                                                     

GÜNÜN SÖZÜ:  POLİSLERİMİZ,  BU GÖREVDE ALMALARI GEREKLİ ÜCRETİ ALABİLMELERİ İÇİN YASANIN ÇIKARILMASIDIR… (MEHMET AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 621 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1