:

:

:

KORE SAVAŞI VE GÜNEY KORE...

9 Mart 2018 Cuma 10:29
Mehmet AKTOPRAK

Sene 1950-1953... Bu seneler arasında meydana gelen Kore savaşı, ülkenin “Kuzey Komünist “  ile “Kapitalist Güney” olarak ikiye bölünmesiyle sonuçlan ve üç sene süren savaşın sonunda ortaya çıkan modern Güney Kore...  Bu savaşın sonucunda ABD’nin koruyucu kanatları altına giren, Güney Kore                  o günlerde yoksul bir ülkeydi!  Her gelişmiş ülkede olduğu gibi, diktatörler tarafından uzun yıllar yönetildi... Güney Kore, Dünya İktisadi kalkınma tarihinde görülmeyen kalkınma hamlesi ile bir üst lige geçmesi için gereken “cari işlem fazlası” vererek başardı..                                                                                         

GÜNEY KOREDE DİNSEL DEĞİŞİM...                                                                                                                            

Güney Kore’nin, kalkınmada yarattığı gelişim bu gün dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirmiştir... Güney Koreliler, pasifik ülkeleri gibi Budist olarak bilinirdi. Ayrıca Taoizm, Şintoizm, Konfüçyanizm gibi “dinler” Korelerin dini inançları etki li! Bugün istatistiklere göre Güney Kore 1950’de nüfusunun %8’i Hristiyan, tamamı Budist idi... Bugün Hristiyanların oranı % 29 ulaştı. Budist oranı % 20 düştü...  Bugün Çin de olduğu gibi hiçbir dine sahip olmadığı biliniyor.                                                  Güney Kore Cumhuriyeti 7 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında yapılan konferans sonunda ABD, Çin ve İngiltere bu ülkelerin kararları ile bağımsız devlet oldu... Ülkenin başşehri Seul,  nüfusu 43.663.000... yüz ölçümü 98454 km2 ve resmi dili Korece ve para birimi Won...

Dünya otomobil, motosiklet sektöründe ve oyuncak sektöründe söz sahibidir.                                                                            Bugün Türkiye’de “Örgütlü Din” geri giderken Türkiye’de Diyaneti bir bakanlık haline getirilmesi doğru-yanlış olabilir... Uygulanmak istenen “ Türk’üm ve Kürt’üm yerine, Müslüman’ım” demesiydi. Bu düşüncenin başarılı olması halinde Türk-Kürt ayırımı kalkacak ve terörün önlenmesi sağlanacak düşüncesi yatmaktadır.. Son günlerde İslamiyet adına konuşan sorumsuz kişilerin  ve Diyanetin sessiz kalması ile başlayan  “İslamiyet’i- Müslümanlığı tartışan grupların ortaya çıkmaya başladığı gözleniyor..                                                                                                                                                                                                                   

GÜNÜN SÖZÜ:  KORE SAVAŞINDAN ÇIKAN GÜNEY KORE’NİN NASIL KALKINDIĞINA BAKMAK VE ÖĞRENMEK GEREKİR! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 515 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1