:

:

:

İŞGAL DİRENİŞ 1919

3 Ekim 2019 Perşembe 11:05
Mehmet AKTOPRAK

Türkiye’de yetişmiş düşünce ve fikir yazarı olan Hulki Cevizoğlu ile Mudanya 1. Kitap Fuarında çok yakın Birgeliğimiz oldu… Evimin önünde kurulan Doğu Yayınevi standında kitaplarını imzalayacağını söylendiğinde, “acaba!” aklıma geldi. Doğu yayınevin standında yazar ve düşünür Hulki Cevizoğlu’nun yayınlaşmış olan kitapları sergileniyordu… Cumartesi günü öğlenden sonra deniz tarafından gelen Cevizoğlu’nun görülmesi ile başlayan ziyaretçi akımı yayınevinin standının önüne yığılışını izledim… Yazar, Hulki Cevizoğlu’nun en önemli yönü, okurunu iyi tanımasıydı. Ziyaretçilerin her sorduğu soruya sabırla cevap vermesinin yanında, ”hoşsohbet” konuşması kadarda, hazır cevap olması dikkatimi çekti… Akşama doğru sakin dakikaların hakim olduğu süreçte karşılıklı konuşmalarla başlayan tanışma faslı başladı… Yakın bir mesafeden gördüğüm Cevizoğlu;  bir Türkiye sevdalısı… Ulusun sınırlar içinde halkla bütünleşen konuşmaları ile aydınlatan ve doğruyu söyleyen bir düşünür! Eserlerinde, ortaya koyduğu düşünceleriyle,  konuşmaları ile toplumsal iletişimi başlatan mütevazı bir yazar, bir düşünürdür! Cevizoğlu…                                                                                                                                                      

BASIN KARNESİ BAŞARILI…                                                                                                                                            

Profesyonel yaşantısına baktığımızda gördüğümüz başarı çizgisinin üst sırada olduğu görülür… Sevgi ile sarıldığı düşünceleriyle yoğunlaşan eserleri her sene bir bilgi hazinesini araştırmacı olarak ortaya çıkaran, Aydınlığa çıkardığı kitapları ile gündeme oturan Cevizoğlu efsanesi! Yıllarca Tv’lerde, “Ceviz Kabuğu” programı ile halkın bilgilenmesini sağlamaktadır. Hala okuyan! Hala araştırmaları ile yoğunlaşan… A.Ü “Siyasal Bilimi” lisansı ve “İşletmecilik” yüksek lisansını tamamladı (1980)… Gününü ödülü bulunuyor. Kitap sayısı 34( işgal direniş kitabında) olduğu bilgisi var… Ancak, çok üretken olan Hulki Cevizoğlu’nun daha fazla kitap sayısı olabilir… Her yazarın ve gazetecinin geçtiği basındaki sıralamaya göre, basın kuruluşlarında muhabirlik ve yöneticilik yaptı. 1981’de Hürriyet Gazetesinde gazeteci olarak 8 yıl çalıştı…  Hulki Cevizoğlu, sosyal yaşamında çok hareketli olduğu kadarda yapıcı çalışmaları ile tanınır. Siyaset içinde olmak içinde, CHP’den Milletvekili adayı olamamış(!) Sonrasında Vatan Partisi ile azda olsa; bir siyaset arenasında bulunmuş ve istifa ederek siyasi yaşamına nokta koymuştur..                                                                                                                                                                                

YAZAR VE DÜŞÜNÜR OLMAK ÇOK ZOR…                                                                                                                 

Türkiye’de yazar ve düşünür olmak çok zor bir yaşam şeklidir… İktidarların hoşuna gitmeyen konuları anlatmak ve yazmak kadar tehlikeli bir sürecin içine girmek demektir. Doğrucu, aydınlatıcı, toplumu yönlendirici, halkın yanında olmak gibi demokrasi ve özgürlükçü olarak; yaşamanın zorluğunu yaşayanlar bilirler!

Yazar ve düşünür toplumun sosyal yaşamını yakinen takip eder… Bu konuda yazar ve konuşur!  Siyasi görüşünü ve doğruları ortaya koymaktan kaçınmayan bir Hulki Cevizoğlu’nu iki gün içinde izledim ve kişisel görüşlerimi ve düşüncelerimi okurlarımla  paydaşlaşmak istedim..                            

GÜNÜN SÖZÜ: İŞGAL VE DİRENİŞ’İ OKUYARAK, TÜRK TARİHİNİ TEKRAR OKUMUŞ OLDUM…HULKİ CEVİZOĞLU, TÜRK TARİHİNİ BİR TARİHÇİ OLARAK, BİR YAZAR OALARAK ÇOK GÜZEL YORUMLAMIŞ…(Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 638 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2