:

:

:

HER SEÇİMDE AYNI SENARYO CHP’DE GÖRÜLÜYOR

21 Şubat 2019 Perşembe 08:31
Mehmet AKTOPRAK

CHP’de ister genel seçim olsun! İsterse yerel seçim olsun! Parti içinde seçimlerde kırgınlık ve küskünlük hep aynı oluyor…  Bu konuda medyada çıkan haberlerde, CHP’nin yaşadığı olumsuzluğu ortaya konuluyor! Aday olup gösterilmeyince, kazanın kaynaması hemen başlıyor! Arkasından başlayan istifalar… Ortaya çıkan olumsuzluğun önüne geçemeyen bir genel yönetimin varlığı.Son günlerde istifa ederek DSP’den aday olanlarda artış var! Tek nedeni fikir ayrılığından olması mümkün olabilir mi? Adayların belirlenmesinde Kılıçdaroğluna verilen yetkiye karşı oluşan olumsuzluğun parti içinde yansımanın dışa vuruşu gibi… Beklenen istifaların son zinciri olan Genel Sekreter Akif Hamzaçebi görevinden ayrıldı. Seçime az bir zaman kala CHP’de tepkiler artıyor… Taşlar hala yerine oturmamış olmasının görüntüsü seçmeni etkilemesi söz konusu olabilir!  AKP +MHP’de liderin ağzından çıkan her söz bir emirdir… Partili liderine karşı gelmek ve tepki göstermek söz konusu olamaz! Tepkiler içeriye atılıyor… Partililerin sessiz kalması lider sultasının etkili oluşudur!Bugün Eskişehir’i modern Avrupa kenti yapan Yılmaz Büyükerşen… Aydın’ı kent haline getiren “topuklu Efe” Özlem Çerçioğlu… Listeyi uzatabiliriz. Belediye Başkanı olarak başarılı çalışmalarının sonucunda tekrar aday oldu… Haklarında açılan davalar ve soruşturmalar sonunda aklandılar..

CHP’de koltuğa yapışan başarısız geçen beş yılda hiçbir hizmet götürmeyen ve etrafı ile kavgalı olan belediye başkanlarının olduğunu hatırlatalım! Başarısız olan belediye başkan adayı olarak gösterilmeleri anlaşılmış değil!  Genel Başkan Kılıçdar oğluna başarılı bulan partililer olduğu kadarda, başarısız olduğunu söyleyen partililerde var…  CHP’de Kılıçdar oğlu ile ilgili sorulması gereken soru şu olabilir: Genel Başkanlık görevini yeterince yerine getirebildi mi? Partilerin bu konuda verecekleri cevapları olabilir! Yerel seçimin başarılı ve başarısızlığı gündemde olacak!  31 Mart 2019 tarihinde yerel seçim sonuçları belirlendikten sonra Kılıçdar oğlu açısından bakıldığında kalma-kalmama meselesinin çözümü kesinlik kazanacak… Kılıçdar oğlun’ un siyasi vizyonunun yeterli- yetersizliği bu yerel seçimde devam etmesi halinde makamı genç siyasetçilere teslim etmesi en doğru karar olur…

BAYAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CHP’DE NEDEN AZ?

Ayrımcılık taraftarı değiliz diyenlere sormak isterim: Büyük şehir ve ilçe belediye başkanlığı için gösterilen bayan adayı ne kadardır? Sosyal demokrat olduğunu söyleyen CHP, altı oku işletebiliyor mu?

Ne gezer!

Bugün altı oka sahip çıkan vatan partisi var… CHP, her seçimden sonra kan ve güç kaybediyor. Atatürk’ün ilke ve İnkılâplarından uzaklaşan bir CHP bu kadro ile sosyal demokrat olabilir mi? Nihayet! CHP belediye başkan adayları MYK’ den 153 ve PM’ den 145 aday onaylandı… Birçok seçim bölgesinde aday gösterilen adayların birçoğu liste dışında kaldı. Şişli adayı Fidan Aslan Eroğlu geri mi çekildi? Yoksa istifa mı ettirildi? 19 yaşında genç siyasetçi Hilal Ülkü Türedi, (İYİ)partiden Konya/ Taşkent ilçe belediye başkan adayı oldu…  Liste içinde sadece iki bayan belediye başkan adayın ismi var(!)

Sosyal demokrat olan CHP merkez yönetiminin değişimi bu yerel seçim sonucunda kesinleşmesi olabilir!

GÜNÜN SÖZÜ:  CHP, GENÇ SİYASETÇİLERE TESLİM EDİLMELİDİR! 

Bu yazı toplam 438 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2