:

:

:

HER BAŞARIZLIĞIN ARKASINDA SORUMLU ARANIR!

20 Kasım 2018 Salı 09:25
Mehmet AKTOPRAK

Türk futbolunun sancısı olan her başarısızlığın sonucunda aranan “Sorumlu” …  Tahammülsüz taraftarın tepkisi ile gelen teknik kadro veya yönetimin istifası ile yaprak dökümü başlıyor. Her sezon yaşanan bu başarısızlığın arkasında aranan tek bir isim aranır! Taraftarın aradığı ismi ilk önce yerel basın açıklar… Taraftar yüklenir! Yönetim şaşkın! Yerel Basın kızgınlığı ile “Sorumlunun “  cezası gündemi oluşturuyor..

Büyük takımların bulunduğu yerler taraftarı ve yönetimi mutsuzluğunun getirdiği; teknik kadronun istifası ile futbolculara verilen para cezaları çözüm olabilir mi? Geçici olabilir! İlerleyen haftalarda saha içine yansıması düşünülen performans görülmediğinde; alınması düşünülen çözüm ne olmalı? Sorunun ana damarı bu olmalıdır… Kulüplerimizin kuruluş tarihinden bugüne kadar gelişen zaman içinde, kulübün modern futbola uyum sürecinde yapılması gereken “spor politikasını” geliştirememiş, modern spor hayatına uyum sağlayamamış, ilerleyen yıllarda kulübün geleceğine yön verecek olan yönetimlerin, etkisiz oluşunu söyleyebiliriz! Trabzon spor’un Yeni Malatya spor karşısında aldığı 5-0 aşardığı

TRABZON YEREL BASIN KIZGIN…

Trabzon sporun,  bu yenilgisi yerel basının çok ağır eleştirilerine neden oldu… Güney Bakış “Rezalet”… Taka “ Bu yenilgi sabotajdan başka bir şey değildir”… Kuzey Ekspres “ Bu takımda çete var”… Karadeniz  “Ayıp be utanın” başlıkları ile yayınlandı… Bu kızgınlığın sonunda kaleci Onur ve Teknik Direktör Ünal Kahraman topun ağzında bulunuyor. Trabzon spor, ilk 12 hafta beş puan topladı… Kaleci Onur kalesinde 18 gol gördü ve 16 puanı var… Fenerbahçe’nin başına gelen “yolunmuş tavuğun” başına gelmedi! Kulüplerimizin zamanı iyi kullanarak gerçekleştirmek istedikleri devrimleri ve değişimi yapamadığı zaman süreci içinde başarılı olmamasıyla her geçen zaman olumsuzluğu artırıyor! Fenerbahçe, uzun bir dönem içinde para muslukları sayesinde yapılan transferlerin sıkıntısını şimdiki yönetim çekiyor..

Kulüplerin hala dernek yasaları ile yönetilmesini anlayabilmek çok zor! Her kulübün bütçesi bir amatör kulübün çok üstünde olması nasıl anlatılır? Süper lig’de mücadele eden, Avrupa’da mücadele eden kulüplerimizin bir amatör kulübün bütçesi olmadığına göre; dernekler yasası profesyonel kulüplere uygulanması halinde; ortaya çıkan sorunları nasıl ve ne şekilde çözüleceğini açıklayacak yetkili olabilir mi?  Bundan 20 yıl önce profesyonel kulüplerimizin tesisleri gelişmiş değildi! Malzemelerini belediye başkanlığı tarafından ödenen birçok belediye bağlı spor kulüplerinin olduğunu söyleyelim..

KULÜPLER ŞİRKETLEŞMELİ…

Spor Bakanlığı bu konuda gereken yasayı çıkarması ile başlayan “kulüplerin şirketleşmesi” halinde profesyonel kulüplerin ekonomik sorun kulübün yönetimini bağlar! Avrupa kulüplerin şirketleşmesi ile başlayan gelişme kulüplerin yönetimine, tesisleşmesine olduğu kadarda, modernleşmesi ile başlayan girişim ile geleceğine katkısı olmuştur! Tarsus İdman Yurdu’nun şirketleşmesinin araştırması için bir araştırma yapılmasını Başkan Kocamazın isteği üzerine şirketleşmesinin nasıl yapılacağını Av. Önder Öğe’nin bu konuda yaparak bir rapor hazırladığını hatırlıyorum..

HAFTANIN SÖZÜ: KULÜPLERİMİZİN EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ OLMASINI SAĞLAYACAK ŞİRKTLEŞME NE ZAMAN OLACAĞINI MERAK EDİYORUM! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 733 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2