:

:

:

FUTBOLUN ÇİRKİN YÜZÜ!

3 Temmuz 2018 Salı 12:22
Mehmet AKTOPRAK

FUTBOLCULAR HER DAKİKA SAHA İÇİNE TÜKÜRMELERİ HİÇTE CENTİLMEN DEĞİL…  SAHA İÇİNDE PROFESYONDE OTURMALARINA EL FUTBOL KURALLARINA UYMUYAN İTİŞ-KALKIŞLAR… TEKNİK ADAMLARIN GEREKSİZ 4’CÜ HAKEME İTİRAZ ETMELERİ… MAÇIN TEK SORUMLU VE YETKİLİ OLAN ORTA HAKEM OLDUĞUNU UNUTUYORUZ! TRİBÜNLERDE TARAFTARIN AYRI YERLERDE OTURMALARI HİÇTE MEDENİ DEĞİL… SÜMÜK ŞOVUNUDA HATIRLAYALIM! DÜNYA KUPASINDA TARAFTARLARIN TRİBÜNDE MEDENİ ŞEKİLDE BİR ARADA OTURMALARINA ŞAFKA ÇIKARILMALI!

Futbol adına dikkatimi çeken bu çirkin görüntülere ne demeliyiz? Türk Futbol Federasyonu bu çirkin hareketlere mani olması gerekmez mi? Hatta! FİFA ve UEFA’ya bu çirkin hareketlerin bitirilmesi için gereken tedbirleri almalarına sayesinde Dünya Futboluna reform olur! Bakınız: Diğer spor dallarında bu gibi iğrenç hareketler görülmüyor…            

Neden?                                                                                                                                

Kültür seviyesi mi? Ekonomik şımarıklık mı? Sosyal yaşamları üst seviyede mi? Dünya’da futbol oyunun çok sevilmesi mi? Saha içinde yapılan bu çirkin hareketlerin mutlaka engellenmelidir? Basketbol, salon sporu olduğu halde,  maç izlediğiniz zaman, böyle çirkin hareketlere rastlanmaz! Atletizm, uzun ve kısa mesafeli koşulardan sonra terleyen ve su ihtiyacını içer ve dışarıya püskürtmez!  Pistte tükürdüğünü veya sümüğünü pistte bıraktığını gördünüz mü?  Diğer dallarda da, bu çirkin görüntüler görülmez… Futbolcuların psikolojik sorunları olduğu için mi? Eğitim ve çalışma farklığından mı? Manevi olarak sosyal yaşadığımız düzensizliğin Türk futboluna yansıması mı? Bu çirkin görüntüleri yapan sadece Türk futbolcuları olarak işaret etmek yanlış olur… Dünya futbolu olarak yıldız futbolcuların yarattıkları bu hareketleri yapmamaları halinde, futbol anlayışının değişmesi ile bu çirkin görüntülere engel olunabilir!                                        

FUTBOL OYUNUN KURALLARI DEĞİŞMELİ…                                                                

Dünya Kupasında grup maçlarında ortaya konulan futbol seviyesi olarak saha içine yansımasını sağlayacak olan sistemin yaratıcıları mücadele eden futbolculardır… Gruptan çıkmaları için saha içinde, puan mücadelesinin sonuçlanması için gereken gol skorunu bulamadıkları dakikaların uzaması halinde;  psikolojik yorgunluğun ortaya çıkmanın yarattığı stresin olumsuzluğu.. Birde VAR’ın hakemler üzerinde yarattığı baskı… Ceza sahası içinde yaşanan itişmelere hakemlerin uzak kalması halinde, ortaya çıkan yanlış anlaşmaların maç boyunca tartışmalara kapının açılmasıydı! Ayakla oynana n futbol oyununda elle taç atılması anlaşılır gibi değil! Futbolda iddialı takım yoktur! Almanya’nın G.Kore’ye 2-0 skorla yenilmesi sonucunda kupa dışında kaldı… Demek ki; şeytan aklının bile anlamadığı futbolun(ayak oyunu) olduğunu hatırlatalım.. Futbol, oyun kuralları ile oynanır… Bu kuralları saha içinde uygulayan orta ve yan hakemlerin kararları ile oynanır!

GÜNÜN SÖZÜ: CENTİLMECE MÜCAADELE, OYUN KURALLARINI BİLEN FUTBOLCULARIN ŞIK  HAREKETLERİNE ŞAFKA ÇIKARILIR! (Mehmet AKTOPRAK) 

Bu yazı toplam 503 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2