:

:

:

FUTBOL İNSANI ETKİLER Mİ?

26 Şubat 2018 Pazartesi 10:41
Mehmet AKTOPRAK

FUTBOL TOPLUM BARIŞINI SAĞLAR MI?                                                                                             İNSAN SPOR YAPARAK SAĞLIKLI KALABİR Mİ?

Gençliğimizde, bedensel veya yetenek olarak hangi sporu sağlık açısından yapılan “sağlık testleri” yoktu! Bugünlerin gençleri her imkâna sahip olduklarını söylemek yanlış olmaz... Modern spor yapabilmek için yapılan testlerden sonra vücudun spor yapmaya müsait olduğu spor dalına yönlendirilir!                                                                                                                                                                       Türk gençleri! Ova ve dağlık yerlerde yapılan sporları tercih ederler... Son dönemde kapalı salonların yapılması ile spor dallarında çeşitlik yaygınlaştı. Boks, Hentbol, Voleybol, Basketbol, Güreş ve salon Atletizm yapılır... Spor gençlerin birlikte bir kulüp çatısı altında “spor arkadaşlığı” sayesinde forma, kulüp sevgisi ve spor ahlakı gelişir. Küçük yaşta mahalle arasında oynanan futbol oyunu unutulur mu? Amatör ve mahalle takımları genç oyuncuları bu oyunlardan seçerler!                                                              

TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYALIM...                                                                                                                                                      

Mahalle arasında yaşanan sürtüşmesini önleyecek en güzel ilaç maç oyunudur! Hele oyun kuralları oyun içinde kullanılırsa; çok güzel bir manzara resmi olur toplum için... Spor barışına bir örnek olarak Çin cumhuriyeti-ABD ile oynan masa tenis maçı ile normalleşmesi sağlanmıştır!  Ülkeler arasında sportif faaliyetleri sayesinde dostluk, kültür, ticari ve ekonomik alışverişin gelişmesidir! Türkiye’de yaşayan azınlık derecede olduğu söylenen ırkların azınlık olmaları hiçbir zaman düşünülmelidir... İstanbul spor, kaptanı Kasapoğlu, Fenerli Lefter Türk-Yunan milli takımları arasında oynanan maçın kadrosunda Milli formayı giydi!  Spor faaliyetleri içinde yabancı ülkelerin formasını giyenlerin olduğu biliniyor! Fransız ülkenin formasını giyen Cezayirli, Faslı, Tunuslu olanlar oynuyor... Aynı uygulama İngiltere formasını giyen sporcular içinde geçerlidir..                                                                                                        

SPOR İLE SAĞLIKLI YAŞAMAK...                                                                                                                                      

Aşırı spor yapanların dizlerinde, mafsallarda aşınmalar yapar! Zamanında sigara içenlerin hava keseleri sigara dumanı ile dolu olması spor yapma imkânı vermez! Hala spor yapan yaşlıların süratli koşu yapmaları halinde ilerleyen yaşlarda kaslarının güçsüzlüğü söz konusudur! Spor barışı ile sağlıklı yaşamak için sağlıklı spor çerçevesi içinde yapılmalıdır... Spor ahlakı içinde yapılan spor sporcunun ruhi ve sağlıklı yaşamasını sağlar..                                                                                                                          Gençlerimizin spor ahlakı, saygılı ve sevgili yetişmesi önemlidir... Amatör ve mahalle takımlarındaki yetenekli gençler takip edilmelidir! Alt yapı yeterli değilse; profesyonel kulüplerin arayış içinde olmaları sayesinde kadrolarına yeni oyuncu takviyesi yapılır... Türk futbolu Avrupa’da doğmuş ve eğitilmiş olan Türk gençleri sayesinde değişim sağlayacak olan bir programı uyguluyor! Türk futbol kulüpleri Avrupa’da eğitilmiş hazır futbolcularına gösterdiği altyapıdaki gençlere gösterilmiyor? Yazmak ve okumak sorunları çözmüyor!!! Kulüpleri yöneten yöneticilerin insafına bırakılan “Türk Spor Politikası” başarılı olabilir mi?                                                                                                                                            

NE GEZER!?                                                                                                                                                                           

Kulüp yöneticileri siyasi iradeye yakınsa(!) mesele yok! Kent kulübüne belediye başkanının nezaket icabı destek olmak mecburiyetinde! Her zaman bu konuda yazıyorum, söylüyorum...                                             

NE OLUYOR?                                                                                                                                                                                                  

Aynı hamam! Aynı tas! Düşünceler değişmeyince, değişimde olmuyor!!                                                                                                                 

GÜNÜN SÖZÜ: FUTBOL KÜLTÜRÜ ATİNA ŞEHİR DEVLETİNDE YAPILAN OLİPİYATLARDAKİ MÜCADELE KÜLTÜRÜ VE GELİŞİM RUHU OLMAYINCA GELİŞMİYOR? (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 498 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2