:

:

:

FUTBOL BÖYLE BİR ŞEY!

8 Mayıs 2018 Salı 10:10
Mehmet AKTOPRAK

DÜŞEN AĞLAR! KALAN GÜLER!                                                                      ŞAMPİYONLAR BÜYÜK SEVİNCİ TARAFTARI İLE KUTLAR!

Bal ligini küçümsemeyin! Gelecek takımların oturmuş kadrolarını takviye etmeleri yeterli olacak… Bu takımlar uzun bir sezon BAL Liginde mücadele eden takımlar. Yükselme Play-Off maçların sonucunda,  Eskişehir stadında Gebze spor rakibi Altınova Belediye sporu 1-0 yendi ve 3.lige yükseldi… Sancaktepe 15 Temmuz stadında oynanan maçın galibi Şile Yıldız rakibini 2-0 yendi ve 3.lige yükseldi. Serik Belediye spor, 3.ligin yabancısı değil… Serik bu sezon yakaladığı başarısını Ödemiş sporu  Muğla stadında 5-0 skorla yenerek 3.lige yükseldi. Artvin Hopa spor,  Yeni Malatya Stadında Fatsa Belediye Sporu 2-1 yenerek 3.lige yükseldi. Ankara Osmanlı Stadında oynana maçın galibi Kırşehir rakibi Nevşehir sporu uzatma dakikalarında 1-0 yenerek 3.lig 3 yükseldi…                                  

GRUPLARA MÜCADELE GELECEK…                                                                              

3.lig neşelenecek… Mücadele sertleşecek… Puan mücadelesi ve basamak kapma savşı renklenecek… BAL Liginden gelen takımlar ligde kalıcı olmak için daha dikkatli olacak… Bu sezon 3.lig ve 2.ligde heyecanlı mücadeleye taraftarların ve seyircinin maçları heyecan içinde seyredilecek. Ancak gelecek sezon  taraftarın ve seyircinin kavgasız, küfürsüz, bu maçları izlemeleri tavsiye edilir.. Her geçen sezon için yapılan ikazların yetersizliği bu sezon maçlardaki olayların çıkışı bilinmesine göre, caydırıcı yasal düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğu bu sezon artık geride kaldı… Hala sezon içindeki olayların çıkış nedeni araştırılmadığından olaylar sezonla sahneye çıkan olaylara TFF olarak düzenleyici kararları acil olarak alınmıyor..                                                          

TFF yeni sezonda alacayı uygulamaları ciddi ve tutarlı kararların olması halinde statlarda olay yaşanmaz! Maçlarda olay çıkaran fanatiklerin saha içine girmesine engel olacak tutarlı ve kararlı olması gereken TFF olmalıdır! Tabikii kulüplerinde bu konuda yapmaları gereken tedbirleri almaları içinde taraftarlarını bilinçlendirilmesi ve maçın selameti açısından önemlidir!

BU SEZON TRANSFERE DİKKATLİ OLALIM…

Bu sezon transfer hareketi daha canlı olacağını söylemek doğru olur… Kulüpler randıman aldığı oyuncuları kadrosunda tutmak içinde, şimdiden konuşmaları bilinen bir gerçek.  Bu  sezon teknik kadro ile uyumlu çalışan yönetim aynı kadro ile çalışma düşüncesinde olmalarını doğru bir yöntemdir…  Her sezon değişik hocalarla çalışmayı hatta yarım sezon içinde ayrılmayı ihtiyat haline getiren Tarsus İdman Yurdu bu sezon yönetimim tutarlı olmasının sayesinde;  Özcan Hoca,  meslek dürüstlüğü ve çalışma düzeni, yönetim ile kurulan saygı ve sevgisi sayesinde ikinci yarıda ortaya çıkan aktif uygulamanın eseri olduğunu hatırlatalım! İstanbul’da oynayacağı Sultanbeyli karşısında çıkaracağı genç kadro ile çıkması bekleniliyor..

ÖZCAN HOCA PLAY-OFF HAZIRLIĞINA BAŞLADI…                                                      

Tarsus, bu sene yakaladığı başarıya koşarken, daha dikkatli hareket ediyor… Özcan Hoca ile anlaşmak ve kararlarını uygulatmak içinde disiplin konusunda taviz vermeyen bir uzman. Başkan Önder Ege, bir Çarşamba günü görüşmek istediğini söyledi ve arabasını gönderdi. O hafta içinde yönetim kurulunun devamlı toplantı yapıldı… Yemek saati geldiğimde menüde, nohut, pilav ve yoğurt vardı. Dışarıya çıktığımda Özcan Hoca ile tanıştım. Ve odasın girdik… Futbol sohbetinin adresi Tarsus İdman Yurdu’nun üst ve altyapısının yapılanmasında geç kalındığı özetledi. Doğru tespitlerini onaylamakta zorluk çekmedim… Farklı düşünce içinde olmadığımızı gördüm. Özcan Hoca, Çukurova bölgesinde dostları var… Gençlerin araştırılmasını bölge içinde yapılmasını defalarca yazmama rağmen, o sezon teknik kadro ve yönetim bu konuda beklenen ilerleme sağlanamadı! Özcan Hoca, yöreyi bu kadar iyi tanıdığını bilmiyordum… Yöredeki gençlerden kurulu altyapı oluşturulmasının yanında, yetenekli gençlerin araştırılması için planlı bir çalışmanın yapılmasını yönetimde ısrarla üzerinde duruyor… İSTEK OLUNCA… Bu istek olunca, gerisi gelir… Altyapısı güçlü olan Altınordu ve Buca Akademik okulunu kuran İzmir teknik direktörü olan Zeki Çakır, iki sezon Tarsus’ta çalıştı. Profesyonel kulüplerin yönetimleri her zaman altyapıya önem vermeyen kafaların toplandığı yer olmamalı… Başkan Ege, yönetimi kurdu günden bugüne kadar çalışma programı içinde altyapıyı yeniden yapılanması için  bu ay içinde genel kurulda seçilmesi halinde daha aktif çalışma içine gireceğini ifade ediyor..

GÜNÜN SÖZÜ:TARSUS İDMAN YURDU, PLAY-OFF’TAN ÇIKMASI AN MESELESİ… (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 659 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1