:

:

:

FENERBAHÇE GENÇLEŞTİRME PROJESİNDE YENİ YILDIZLAR ARANIYOR

3 Aralık 2018 Pazartesi 09:36
Mehmet AKTOPRAK

Bu projenin uygulayıcısı olan Cocu Hollanda’ya döndü… Ancak, projeden vazgeçmeyen Başkan Ali Koç’un ısrarla üzerinde durduğu projeyi geleceğin yıldız futbolcuların oluşturduğu Sarı-lacivert renklere gönül vermiş futbolcu toplumu yaratmak istedi ağır basıyor… Bu projenin 2020 Vizyonu olarak hesaplanan ve diğer sezonlara imzasını atacak yeni bir kuşak çıkartma düşüncesi Başkan Ali Koç, kararının arkasında durması ile proje devam ediyor. Projenin ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek içinde, konuşulması gereken ligde hiçte başarılı olmadığını söylemek doğru olur… Fenerbahçe’nin  bu başarısızlığın ortaya çıkardığı bu psikolojik sorunun etkili olmadığı görülüyor..

F. BAHÇE’NİN AMAÇLADIĞI BU PROJE BAŞARILI OLMALI…

Büyük kulüplerin önünde bulunan ekonomik sorunları altyapı ile modern kulüp yapılanması olan şirketleşme yapısı içinde olması gerçekleşmelidir… Bu projenin altyapısını oluşturan genç futbolcuların oluşturduğu genç kaynaklara daha çok yetenekli gençlerin katılımı oluşacak.

Bu gençlere bakıldığında Ferdi Kadıoğlu(18), Berke Özer(18), Barış Alıcı (21), Mahsun Çapkan(18), Burak Albayrak(20), Muhammed Gümüşkaya(17), Ömer Çakı(18), Gürol Demirezen(15), Ömer Faruk Beyaz ve Oğuz Kağan Güçtekin’le sözleşme yapıldı… Yurt içinde ve dışında araştırmaları yürüten Skoot ekipleri izliyor. Bu gençlerin eğitimi olarak titiz bir program uygulanıyor… Altyapıda çalışan Hollandalı eğitmenler tarafından eğitiliyor. Üst yapı ile altyapı arsında eğitim ve antrenman programı aynı olması nedeniyle; sistem sorunu olmuyor..

FB’NİN ALTYAPISI TÜRK FUTBOLUNA ÖRNEK OLABİLİR…

Dünya futbolu beklenen genç yıldız futbolcusu Brezilya, Afrika ve Avrupa ülkelerinde neden yetişiyor? Bu soruyu irdelemek için geriye döndüğümüzde; Brezilya ve Afrika’da yetişen futbolcuların bölgesel sosyal yaşamları basit olduğu kadarda, tahsil durumları yetersiz olmasın rağmen; futbol sayesinde; zengin olmaları izlendiğinde, futbol üzerinde yoğun bir istek duyuluyor… Sadece futbolda değil, boks ve atletsizimde başarılı olduklarını söylemek isterim. Bu sporcuların fiziksel olarak adale yapıları uzun kaslardan oluşmasının verdiği uzun koşuları rahat bir zaman içinde koşar ve dayanıklılık oranı yüksektir..

Türkiye’de oynayan futbolcuların çoğu Brezilyalı ve Afrikalı olduğunu görmek hiçte tesadüfü değildir! Türkiye yabancı sporcuların Pazar yeri olmaya devam ediyor! Türkiye’deki yabancı sporcuların dönüşümlü olarak Türk kulüplerini tercih etmesinin tek nedeni olabilir, oda, Türk sporseverlerin futbola olan sevgilerini ve yabancılara gösterdikleri saygıyı bildiklerini söylemek isterim… Birçoğuda, vatandaş olma isteklerini gerçekleştirmiş ve milli formayı giymiş olanlarında olduğunu söylemek isterim..

TFF EĞİTİM DAİRESİ NE YAPAR?

Eski futbolcuların eğitim dairesinde boş olan milli takımları çalıştırmak için yer aradıkları bilinen bir gerçek… Sonrası isimi duyulması ile takımlardan teklif beklemeleridir. Gelen bir çok takım çalıştırıcılarının çıkış noktası Milli takımlardır... Profesyonel Kulüplerin denetlenmesi pek olmaz. Futbolcular ve çalışıcıların alacakları olduğu zaman TFF’ye verdiği dilekçe sorunu çözüyor..

Birde dernekleri olduğunu söylemek isterim… (var mı,  bilmiyorum) Borçlu olan kulüplerin, transferler tahtalarının kapalı olmasından anlaşılır. Kulüplerin borçlarını ödemeleriyle kulüplerin  transfer yapmasının önü açılıyor..

HAFTANIN SÖZÜ: KULÜPLERİN ALTYAPILARININ GÜÇLÜ OLDUĞU SÖYLEMEK İSTERİM…(Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 448 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1