:

:

:

EĞİTİMİN IŞIĞI GAMZE ÇAL ÖĞRETMEN…

11 Aralık 2019 Çarşamba 11:07
Mehmet AKTOPRAK

Türkiye’deki eğitim ve öğretimde kişisel olarak ortaya çıkan elleri öpülesi öğretmenlerden biri Gamze Çal öğretmen… Her öğretmen gibi mesleği gereği öğrencilerine adayan Gamze Çal öğretmen, Ağrı-Sincan İlkokuluna atandı. Okullun tüm hizmetlerini karşıladığı gibide, hem müdür hem öğretmen, hem okulu temizliğen, dışarıdan gelecek öğrencilerinin ısınması için sobaları yakan bir hizmetli! Okul kapısında öğrencilerini karşılayan Gamze Öğretmen, tek derslik 12 mevcutlu birleştirilmiş sınıfta öğrencilerini geleceğe hazırlayan eğitim -öğretim savaşçısı!                                                                                    

GAMZE ÖĞRETMEN… 

 Denizli doğumlu öğretmen, gençliğinde yaşadı sosyal yaşamı düşük olan Ağrı-Sincan İlkokuluna geçen yıl ilk görevini tamamladı. Gamze Öğretmen, köyün her şeyi olmaya çalışıyor. Ağrı’daki şiddetli kış şartlarına ve bölgenin sosyal yaşamın zorluklarına uyum sağlamaya çalışan idealist öğretmen olmanın yolunda. Her sabah erkenden kalkan ve okulu açan ve öğrencilerine sıcak bir ortam hazırlıyor.                         

Her öğrencisi ile yakından ilgilenen Gamze öğretmen, köyün sosyal yaşamına katkı yapmaya devam ediyor. Eğitim ve öğretim gözlerinde ışık huzmesi olan bu idealist öğretmenler in varlığı sürdüğü süreçte genç nesiller emin ellerde olacaktır! Ağrı neresi? Denizli neresi? Sorun uzaklık değil! Önemli olan atama bekleyen daha birçok öğretmenlerin içinde binlerce Gamze öğretmenlerini olduğuna inanalım ve idealist öğretmenleri sosyal yaşamımıza sokalım ki, öğretmen sorunu çözmüş oluruz! Doğuda öğretmen bekleyen öğrencileri unutmak(!) insanlık suçu olduğunu hatırlatmak isterim…

İDEALİST ÖĞRETMENLERE İHTİYACIMIZ VAR

Hala kindar-dindar öğrenci yetişmesini isteyen iktidarın aynı akıl yolunda olmasını istediği öğretmenlerin Türk gençlerinin yararına gelişmesini Beklemek toplumu uyutmaktır! Cumhuriyetin ilk adımları atılmaya başlandığında ilk adım öğretim ile eğitim olduğunu unutanlara tek bir sözüm olur: Arapça eğri büğrü yazıyı çözenlere soralım(!) Latin harflerimi daha kolay, Arapça mı?                                                                             

GÜNÜN SÖZÜ: HER ULUS KENDİ DİLİ İLE YAZMAK VE KONUŞMAK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAK MÜMKÜN OLAMAZ! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 666 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2