:

:

:

BURSA SPOR’UN ALTYAPISI GENÇLERLE GURUR VE UMUT DUYUYOR

30 Ocak 2019 Çarşamba 08:40
Mehmet AKTOPRAK

Akıllı yönetimler altyapıya destek vermeleriyle başlayan çalışmaların semeresi Vakıf köyde başladı…Samet Akbaba’nın Bursa kulübü ile anlaşması ile başlayan ciddi çalışmanın organizasyonu sayesinde Vakıf Köy tesislerinde yetişen bu gençler, Bursa Kulübün geleceğini sağlayacak…16 genç altyapının onuru ve gururu olacaklar. Altyapı konusunda Bursa Kulübü kurulduğundan bugüne kadar yapılan çalışmaların semeresini Bursa Kulübü almaya başladı...Türk Antrenörler anlaştıkları kulüplerde genç oyuncu sıkıntısı çekmenin tek nedeni olan altyapı çalışmalarının yetersiz oluşudur. Türk kulüplerinin ve TFF’nin ihmal ettiği bu konu yavaşta olsa canlanmaya başladı..

Bu dönem Bursaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Altınordu spor kulüpleri altyapı çalışmalarına verdikleri ciddi organizasyon sayesinde yetenekli gençlerin eğitimi kulüplerin geleceğini sağlam temellere dayatması olmalıdır… Kulüplerin kadro iskeletinin ihtiyacı olan mevkilere gençlerin yerleştirilmesiyle başlayan altyapı çalışmalarının uzun ve yorucu olmasıdır!

BURSA SPOR BU KONUDA ÇOK ŞANSLI…

Bursa bölgesindeki amatör kulüplerin yarı profesyonel spor anlayışı sayesinde “ oyuncu” eğitimi ve yetiştirilmesini sağlayan altyapı çalışmalarının sayesinde Bursa spor’un “Genç Yetenekli Oyuncuları”  takip eden ekibin sıkı kontrolü altındadır… İşleyen sisteme göre,  Bursa bölgesi içinde amatör ve profesyonel takımlar ihtiyacı olan genç oyuncuların yetişmesi ve eğitimi için bu kulüplere kiralanmakta… Bu sayede kadroya giremeyen gençlerin eğitimi için profesyonel kulüplere kiralık verilmekte. Bu sayede takipler sonucunda eğitilmiş ve gelişmesi sıkı bir şekilde izlenir.. Her dönem Bursaspor altyapısı da eğitilen bu gençlerin Vakıf köy Tesislerine girişi ile birlikte çıkışı da mutlu ve umutlu olmasının yanında, spor ahlakı ile yetişmeleridir..

GENÇLERİN BABASI: SAMET AYBABA…

Bursaspor, ligin ikinci yarı hazırlık kampına 32 oyuncu ile Antalya’da hazırlandı… Bu kalabalık kadronun yaş ortalaması 22,5 oldu. Kadronun içinde bulunan yabancı ve yerli oyuncularının çoğu gitti… Yerlerine gençleri yerleştiren Samet Hoca çalışmanın semeresini bu genç yetenekleri vitrine çıkartması ile görmeye başladı.

Lig’in ilk yarısında uygulanan bu değişimin sayesinde Bursaspor, yaş ortalaması 22,5 olmasının getirdiği mücadele hırsını ve gururunu  saha içine yayması ile başlayan bu değişimin mayası tutmuş oldu..

Bu gençleri bir kere daha bu gurur tablosuna yazalım:

Atabek Dadakdeniz, Muhammed Şengezer, Deniz Aydın, Okan Kocuk(Kaleci), Furkan Emre Ünver, Ahmet Furkan Özcan, Ertuğrul Ersoy(durdurucu), Tuğbey Akgün(son adam), Muhammed Emin Sarıkaya (sağ bek),Burak Kapacak, Abdulkadir Çelik(kanat),Ramazan Keskin, Eren Güler (orta saha)  önemli mevkilerde oynayan bu yetenekli gençlere ilerleyen dönemlerde ilavelerin yapılmasını izlemeye devam edelim..

GÜNÜN SÖZÜ:  SAMET AYBABA GİBİ TÜRK ANTRENÖRLERİNE KULÜPLERİMİZİN İHTİYACI VAR!

Bu yazı toplam 452 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2