:

:

:

BU DURUMU KİM AÇIKLAYACAK?

9 Şubat 2018 Cuma 10:50
Mehmet AKTOPRAK

Tarsus, Cumhuriyet ile yaşıt der, övünürüz! Şimdi! Ne ile övüneceğiz! İki sezon yapılan hataların sonunda Tarsus İdman Yurdu’nun bulduğu yer; dördüncü mü olmalıydı? Haydi! Geçen sezon bilgi darağacınız yetersiz kaldı?                                                                                                                                                    

Bu sezon ne oldu? Hatalar zinciri daha çok uzadı ve çözülmez oldu! Hatanın daniskası çalıştırıcı aynısı bu sezonda yaşandı... Takımın saha içinde sağlaması gereken sistemi sağlayamadı! Özcan Hoca!!! Bu saatten sonra hoca değişimi de, gereksiz olur... Bu tip hocaların Tarsus İdman Yurdunu çalıştırması için üstüne para vermesi gerekirken(!) üstüne para veriyoruz... Bu sezon Tarsus İdman Yurdunu çalıştıran Özcan Hoca, seneye nereye gideceğine bakın! Yönetim dışarıdan isim öneren kişilere değil? Bir sezon boyunca takip ettiği oyuncuları ve çalıştırıcıları incelemeleri ve ona göre karar verilmesi içinde yönetimde birlik sağlanmalıdır(!)  Sadece! Başkan istediği için bu seçimler yanlış olur! Bu satırları uzun zamandan beri uyarı ve yorum olarak yazıyorum!!! Ne yazık ki; buraya çalışmaya gelen hocaların kendi bildikleri yönünde devam etmeleri halinde, Tarsus İdman Yurdu, BAL ligine düşmesi halinde, bir üst lige çıkmak çok zor olur..                                                                                                                   

ÖZCAN HOCA! ALT YAPIYI İNCELEDİ Mİ?                                                                                                                        

Tarsus İdman Yurdunu çalıştıran bir hoca vardı! Kahraman hoca, alt yapı ile ilgilenirdi ve tespit ettiği gençleri üst takıma alırdı... Transfere gelince, bölgenin genç oyuncularını tercih ederdi. Hem ekonomik transfer, hem de bölgenin yapısına uyum sağlayacak oyuncu isterdi..                                                                               

Ne yazık ki; doğrucu Davut olunca; yöneticiler bu tip çalıştırıcıları pek sevmez! Disiplinli, sert olunca ne oyuncuya ne de yönetime yaranırdı... Sahaya takım çıktığı dakikadan maçı son dakikasına kadar kenarda konuşur, talimatını verir ve oyunu takımla birlikte yaşardı. Şimdi baktığımda gördüğüm manzara saha kenarında sessizce maçı izleyen bir çalıştırıcı var! Saha kenarında verilmiş olan “çalıştırıcı alanı” her çalıştırıcının oyuncuları ile diyalog kurması için hazırlanmış... Bir gün bu takımı yönetenlerin mahcup olmaması için altyapı konusunda ciddi önlem alınmalı! Böyle yönetilecek ise, altyapıyı kaldırın!!! Hem masraftan hem de zahmetten kurtulunur!!!                                                                                

BU HAFTA AYDIN-TARSUS MAÇI...                                                                                                                                      

Bu hafta oynayacağımız Aydın 1924 13 sırada bulunuyor... Galibiyet 5, beraberlik 7, yenilgi 8 , attığı 18,yediğ 28 ve puanı 22... Verilere göre, savunma-orta alan ve ileri uç yetersiz görülüyor.

Bu maç için gereken mücadeleyi saha içine yadsıtılmalı ki, 5.sırada Cizre spor ve Sultanbeyli 6. Sırada bekliyor...Puan kaybetmemiz halinde alt sıralara düşmeye ilerleyen haftalarda başlarız!!!                                      

GÜNÜN SÖZÜ:  ALTYAPISI GÜÇLÜ OLMAYAN TAKIMLARI TRANSFER YAPARAK SPOR YAŞAMINI SÜRDÜREMEZ!! (Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 602 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 2