:

:

:

BİR SEZON SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜ BERABERİNDE GELDİ…

5 Haziran 2018 Salı 09:36
Mehmet AKTOPRAK

SORU: KİMİ ÇIKTI… KİMİ DÜŞTÜ… KİMİ ÜZÜLDÜ… KİMİ SEVİNDİ… 2081-2019 PROFESYONEL LİGDE 54 İLDEN 126 KULÜP MÜCADELE EDECEK… 2018-2019 FUTBOL SEZONUNDA İSTANBUL’DAN 23 KULÜP YER ALACAK… ANKARA’DAN 10 KULÜP, İZMİR’DEN 8 KULÜP, TRABZON VE KOCAELİ’DEN 5 KULÜP, MANİSA VE ANTALYA’DAN 4 KULÜP MÜCADELE EDECEK…

2018-2019 Futbol sezonu daha güçlü ekiplerin mücadelesine sahne olacak… Spor Toto Süper lig, Spor Toto 1.lig, TFF 2.lig, bölgesel amatör lig’i tarayarak konumuza girelim. 2017-2018 futbol sezonu geçen mücadele sonucunda Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti…  Sezon sonunda Osmanlı spor, Kardemir Karabük spor ve Gençler birliği alt lige düştü… Spor Toto 1.lig’e yükselen: Çaykur Rize spor, MKE Ankara Gücü spor, BB Erzurum spor… Bir alt lige düşenler: Samsun spor, Grandmedical Manisaspor ve Gaziantep spor… TFF 1.Lig’e yükselen Altay spor, Hatayspor, Afjet Afyon spor… Alt lig’e düşen Nazilli spor, Karşıyaka spor, Silivri spor, Bucaspor, Kocaeli Birlik spor, Mersin İdman yurdu… TFF 2. Lig’e yükselen Manisa Büyük şehir kulübü, Tarsus İdman yurdu, Darıca Gençlerbirliği spor, UTAŞ Uşak spor, Ankara Demirspor, Bayrampaşa spor… Alt lige düşenler: 12 Bingölspor, Orhangazi Belediye spor, Çanakkale Dardanel spor, Kırıkhan spor, Yeşil bursa spor, Kayseri Erciyes spor, Aydınspor 1923, Tekirdağ spor ve Arsin spor… Bölgesel Amatör Lig’den 3.lig’e yükselen takımlar: Adıyaman 1954 spor, Kırşehir Belediye spor, Fatsa Belediye spor, Şile Yıldızspor, Gebzespor, Serik Belediye spor, Nevşehirspor Gençlik, Artvin-Hopa spor, Alibeyköy spor… Yükselen ve düşen kulüplerin ekonomik olarak bu sezon bir nasıl bir kadro kuracak? Üst ligde kalabilmelerini sağlayacak olan güçlü bir kadro kurabilmelerinden başka çare kalmıyor…                        

TARSUS YÖNETİM SORUNU MU VAR?                                                                          

Bu sezon Tarsus’un ikinci lig’de işi zor… Kadroda mukavelesi bitmiş ve kadroda olması gereken oyuncularla anlaşmak mümkün olmayabilir…3.lig’de başarılı olan bu kadro ile ikinci Lig’de başarılı olması beklenmemeli…  Özcan Hoca ile bu kadro şampiyonluğu yakalamış ve istikrarlı bir çizgide yürüten lider olmayınca, başarı nasıl yakalanacak? Yönetim boşluğu olması halinde, sezona nasıl ve ne şekilde başlayacak Tarsus? Şampiyon olmak sezonu kurtarır! Daha sonrası ne olması gereken planlamaya başlayacak olan yönetimin ilerleyen haftalarda beklenen “doğruları” bulmamız, gerekmez mi? Başkan Can, sıkıntılı bir dönem içinde… Seçim için yoğun çalışma içinde olması, yönetim konusunda Tarsus, yönetimi ihmal edilmemesi için daha duyarlı olabilmemiz için; ekonomik olarak güçlü olanların bir araya gelmeleriyle güçlü bir yönetim oluşturulmalıdır… Uzun yıllar Tarsus İdman yurdunu yönetenlere ekonomik sorunlarını çözen Belediye başkanları vardı. Bu sezon, parası olan yönetimi kuracak demektir… 

Başkan Can ve Başkan Kocamaz kulübe yeteri kadar destek verdi. Seçime girecek olan bir siyasetçi yoğun çalışmasını ortaya koyması gerekir?

O Zaman örnek olan Mersin İdman Yurdu’nun düştüğü duruma  Tarsus’un düşmemesi için Tarsuslu ekonomik taşın altına elini koyması gerekiyor..

TARSUS İDMAN YURDU TARSUSLULARINDIR!                                                            

Hala geçmiş ile geleceği yoğuramayan bir toplum olmak istemiyorsak; Tarsuslu kulübünün geleceğini koruyacak ve yönetim sorunu çözmeliyiz!

Tarsuslu, kulüplerin yanında olmaları için sosyal yaşamı olmalıdır! Ne günlere kaldık? Beraberlimizi sağlayan sosyal yaşamımıza ne oldu? Genel kongre lig arasında yapılması neden düşünülmedi… Başkan Can, bu konuda kararını vermesiyle soruna çözüm bulmamız mümkün! Para olmayan yerde başarı beklemeliyelim..                                    

GÜNÜN SÖZÜ: TARSUS İDMAN YURDU’NUN CUMHURİYET İLE YAŞININ EŞİT OLMASI HİÇTE ÖNEMLİ DEĞİL! ÖNEMLİ OLAN TARSUS İDMAN YURDU’NUN SPOR YAŞAMINDA BAŞARISININ DEVAMLI OLMASIDIR…(Mehmet AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 461 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1