:

:

:

BEKLENEN BAŞARI YENİ TEKNİK DİREKTÖR İLE GELEBİLİR Mİ?

10 Temmuz 2017 Pazartesi 10:14
Mehmet AKTOPRAK

Tarsuslu bu soruya takılmış durumda! Yönetimin(!) Teknik Direktör ve kadro kurulmasında yeterli bilgi donanımı olmayınca; iki sezon teknik kadro konusunda yaşadığı olumsuzluk; Özcan Kızıltan ile teknik kadro, yönetim arasında yapılan sözleşme konusunda yönetimin her zaman olduğu gibi, suskunluğunu sadece(!) yuvarlak laflarla geçiştirilen bir sunumu var..                                                                             

Kızıltan daha önce 2.lig’de Tarsus İdman Yurdun kulübü ile çalışmış ve Play-Off’ a çıkarmış bir hoca. Buraya kadar tamamda, ilerleyen günlerde ne olur? Orasını bilmek için dışarıdan gazel okumak olur!!! Yönetim, iyi niyetli olmasının yanında bilgi darağacı tartışılabilir? Bilgi bakkal Mehmet ağada satılmıyor? Önemli olan dürüst bir yönetim olduğu kadarda, adil ve adalet içinde hareket eden bir mekanizmanın yürütücü gücü olduğunu unutmayalım!!! Tarsuslunun beklentileri bu sezon üst seviyede olacak ve başarılı bir sezona ihtiyacı var! Bu açıdan yönetimin ve kulübün geleceği olan başarmak ve başarılı olmak duygusu için saha içinde mücadele eden, savaşan, güçlü bir kadroya ihtiyaç duyuluyor... Bu inanç ve bu duygu sahaya ve tribüne yansıyabilecek mi?                                                                                                                                                   

TARSUSLU KULÜBÜNÜN HER MAÇINDA YANINDA...                                                                                               

Tarsuslu  iyi bir seyirci...Tarsuslu iyi bir taraftar...Tarsuslu fedakar ve kulüplerine sahip çıkarlar!!!                   

Bu potansiyeli Tarsus İdman Yurdu yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcuları ile saha içinde başarıyı susamış bir görünümde olmalı ki; Tarsus 90 dakika boyunca takımlarına destek vermekten kaçınmazlar. Yönetim, teknik kadro ile kadro arasında köprü görevi görecek bir danışmana ihtiyaç olmalıdır? Geçen sezon bu köprü görevi iyi kurulmadığı gibi yönetim ile teknik kadro arasında meydana gelen anlaşmazlık(!) kulübün play-off ’ta oynamamasının tek nedeni olduğunu unutmayalım(!) Hoca, her olayın içinde olması mümkün olamaz! Nedeni disiplin konusu olunca; futbolcu ve hoca arasında mesafe bulunur... Bu aralığı dolduracak olan danışman sayesinde olaylar büyümeden ve büyütülmeden çözülür..                                                                                                               

KIZILTAN BÖLGEYİ TANIR...                                                                                                                                       

Bölgenin özelliklerini bilen bir Hoca ile çalışılması yönetim ve teknik kadro uyumu daha kolaylaştırır... Bu sezon gruplarda değişimler olabilir.  BAL Liginden 3.lige yeni çıkan takımlar kadrolarını güçlendirmiş ve düşmemeye oynayacak mücadele edecek bir ekip kuracaklarının hesap edilmesi halinde takımların oynadıkları maçlar izlenmeli... Geçen sezon oynanan maçların iyi analizin yapılmadığını, o takımın sahamızda oynan maçı izlediğimde; taktik anlayışını çözememiş bir 11 Tarsus rakibi karşısında etkili olamadığını birçok maçını üzülerek izledim... Alınması gerekli maçı kaybetmeleri söz konusu olunca(!)                                                                                                                                                         

EĞRİ OTURALIM VE DOĞRU KONUŞALIM!..                                                                                                                     

Bir kere daha yönetime hatırlatmak isterim: Birlik-beraberlik ve dayanışma içinde ve Tarsus İdman Yurdu Kulübünün çıkarları doğrusunda olan hareketin arkasında olun!!! Hoca ile gereksiz yerde tartışma yapmayın(!) Hele futbolcunun ve taraftarın önünde tartışma olması halinde “huzur, moral, denge” kalmayacağı gibi, takımın potansiyel gücü yok olur!!! Bu yarayı kapatmak için çok mesaiye ihtiyaç duyulur..                                                                                                                                                                    

İlk etap kampa mutlaka başkan ve yardımcı başkan katılmalı ve futbolcular üzerinde etkili olacakları gibi, moral ve isteklendirme açısından çok önemlidir...  Ayrıca yönetim ve teknik kadro başarısızlığın faturasının hesabını vermeliler(!) Açık ve seçik diyalog içinde yapılan yorumlara ve kritiklere sabır ve saygı gösterilmeli(!) Kızmak yerine, konuyu en ince tarafına kadar incelenmeli ve gerekli açıklama yapılması en doğru yol olur..                                                                                                                                                                                 

GÜNÜN SÖZÜ: YÖNETİME, TEKNİK KADROYA VE FUTBOLCULARA HAYIRLI SEZON VE BAŞARILAR DİLERİM... (MEHMET AKTOPRAK)

Bu yazı toplam 1146 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
Yeni Doğuş Gazetesi ©1986 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): 1